Cookie- og Privatlivspolitik

Edward Scissorhands (1990)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Edward Scissorhands
|
Versioner: se alle
Julemiddag, Originalversion, Særvisning
|

Med 'Edward Scissorhands' (Edward Saksehånd) har Tim Burton, som har instrueret Sleepy Hollow og Batman, skabt et eventyr i en verden af gotiske slotte og pastelfarvede parcelhuskvarterer.

Edward bliver fundet på et mystisk gammelt slot, og taget med ud blandt mennesker, hvor han prøver at fungere normalt. Men hans saksehænder kan ødelægge såvel som skabe, og hvordan kan man holde om en mand, der skærer alt, hvad han rører ved?

'Edward Scissorhands' blev begyndelsen på det stærke ven- og partnerskab mellem Tim Burton og Johnny Depp, som siden hen har lavet otte film sammen. Desuden var det gyserlegenden Vincent Prices sidste film, inden han døde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (97 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Det her er starten på Johnny Depp karriere,hvor man godt kan kalde det for hans helt store gennembrud inden for film.Han om nogle som gør filmen fantastisk.
En stor hyllest til filmen og for Tim Burton for at lave sådan nogle film, stort tillykke til de to.

S. Rico

Super charmerende og original ungdomsfilm à la Tim Burton. Syrede kontraster mellem de ekstremt farverige parcelhuse og det mørke gotiske slot på toppen af bakken. Historien minder lidt om en crazy version af Skønheden og Udyret - bare uden den samme lykkelige slutning. Nyd også den fede animerede credit intro. Samme intro stil som han senere benyttede i bl.a. Charlie og Chokoladefabrikken og Sweeney Todd.

fie meyer

Den her er bare fremragende god, dejlig film og spændene alt i en fantastisk film
Johnny Depp og Wimona Ryder spiller godt i roller som Edward og Kim

Jacob

godt opbygget film, med en god potion humor og ironi. den er overhovedet ikke plat, men meget sød. Johnny Depp gør det glimrende i hovedrollen, og man forstår hvorfor han efterfølgende tit er blevet castet til en del skæve roller. han formår at vække seeres sympati for den aparte figur, og bringer noget sødme til et ellers skræmmende ydre.

Nikolaj

Johnny Depp gør det virkelig godt, og selvfølgelig også Tim Burton.

Jacob

Hver gang Tim Burton og Johnny Depp annoncerer et nyt projekt, så kilder det med samme i maven af spænding over hvad det nu kan være. Edward Saksehånd er den noget bizarre historie om en mand med hænder af ...ja, sakse. Det kommer der nogen forunderlige scener ud af, som bare må og skal ses.

Rimshauser/1082986

En sød film, især hvis man holder af Tim Burton film.

Joan

trods filmens alder er den faktastisk. det er spændene at se Depp udføre de vanvittige roller som Burton finder på til ham, og han klare det altid godt.
En klassisk Burton film <3

Signe_B

Har elsket denne film siden jeg så den for første gang! Man kan ikke andet end at holde af Edward, og som stor Johnny Depp fan, må jeg nok indrømme at dette er en af de bedste roller han har spillet.
Filmen virkelig fortryllende, jeg nåede både at grine og græde under den, og de første dage efter jeg havde set den, lavede jeg næsten ikke andet en at sakke om den.. Så hvis man er vild med Johnny Depp, og godt kan lide en sød lille historie, kan den klart anbefales :-)

Sophia Selina Feilberg

Er totalt forelsket i lille søde Edward, han er så sød!. så den sammen med mine venner, og der stor tuede vi alle sammen mega meget :3.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.