Cookie- og Privatlivspolitik

Eden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en virkelighedsnær (dokumentar-lignende) stemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener med håndgemæng og diskussioner, fester med voksne der tager stoffer, samt scener med en mand der bryder grædende sammen. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, og man ikke ser nogen komme til skade, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
17.09.2015
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eden
|

Filmen 'Eden' udspilles omkring den elektroniske musikscene i Paris i 1990'erne.

Paul starter sin karriere som DJ i Paris' heftige natteliv. Han spiller soulbaseret elektronica - French Touch – med afsæt i acts som Daft Punk, Dimitri from Paris og Cassius.

Sammen med sin bedste ven starter han DJ-duoen Cheers, der hurtigt finder et publikum, men opholdet på berømmelsens tinder bliver kortvarigt. Det, der er hot i dag, kan være glemt i morgen.

'Eden' er instrueret af den franske up and coming-instruktør Mia Hansen-Løve, der har fundet inspiration i sin brors fortid som DJ. På rollelisten ses Félix de Givry som Paul og Greta Gerwig som kæresten Julia.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Mia Hansen-Løve har fanget miljøet i det sorgløse natteliv meget fint, og selv om man godt kan indvende, at vi tilbringer rigelig tid med Paul i de godt to timer, filmen varer, rammer den tematisk så mange eksistentielle spørgsmål, at jeg hele vejen var dybt fascineret." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En både forudsigelig og velkendt historie, men fortalt med stor troværdighed og kærlighed til musikken og miljøet samt en sans for den sigende detalje, som alligevel gør den til en vedkommende oplevelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der rumsterer noget specielt i [Mia Hansen-Løves] film, især i 'Eden', måske en fornemmelse af et rigtigt liv, et af den slags hvor alt bare sker, uden at en dramatisk kurve styrer det hele." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "...er på sin egen lalleglade og ubeslutsomme måde en rigtig god film, fordi det netop er det lalleglade og ubeslutsomme, der gennemstrømmer de 131 minutter." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er en mørk og meget bevægende film, der rammer én som de bedste steder hos Marcel Proust og F. Scott Fitzgerald. Med en svimmel, akut bittersødme." (Bo Green Jensen)