Dommerens valg

Censur 7
23. Aug 2018
105 min
Scanbox
The Children Act
Billede
(© Scanbox)
Billede
(© Scanbox)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.0 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

Det britiske drama 'Dommerens valg' handler om Fiona Maye, en højtrespekteret dommer ved den britiske High Court, der står over for sit livs sværeste sag.

Som dommer i familieretten har Fiona haft mange dilemmaer inde på livet vedrørende børn, men da forældrene til den 17-årige Adam møder op, bliver arbejdet pludseligt mere personligt.

Adam er diagnosticeret med kræft, men eftersom han er medlem af Jehovas Vidner, må han ikke modtage den blodtransfusion, der kan redde hans liv. Istedet for at dømme sagen ud fra forældrenes og lægernes udsagn alene vælger Fiona at gå en kontroversiel vej og besøge Adam på hospitalet for at høre ham ad. 

Mødet bliver starten på et unikt venskab de to imellem, og snart er både Fionas og Adams liv ændret for altid. Samtidig er dommerens 30 år lange ægteskab ved at krakelere, da hendes mand har meldt ud, at han overvejer at have en affære. 

'Dommerens valg' er baseret på romanen 'Barnets tarv' af Ian McEwan, der også er kendt for 'Soning' (Atonement). I hovedrollen ses den rutinerede Oscar-vinder Emma Thompson, mens rollen som den unge Adam indtages af talentet Fionn Whitehead, der brød igennem med krigsfilmen Dunkirk

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: