Diana

Censur 7
26. Sep 2013
130 min
SF Film
Diana
Billede
(© SF Film)
Billede
(© SF Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
2.0 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Diana' har sin begyndelse i 1995, og den unge Diana Frances Spencer er en af verdens mest fotograferede og omdiskuterede kvinder - kendt som Lady Di og som "Folkets prinsesse".

Ægteskabet med Englands Prins Charles er endt i skilsmisse, og titlen som Prinsesse af Wales ligger nu bag den unge kvinde. Diana står for første gang i mange år på egne ben med mulighed for at genopfinde sig selv samt opbygge det selvværd, hun i mange år har manglet.

Da hun tilbydes rollen som international kampagneleder og forkæmper for humanitære sager, tager Diana derfor imod udfordringen og finder imod alle odds kærligheden i den britisk/pakistanske hjertekirurg, Hasnat Khan.

Hun fremstod ægte og varm i modsætning til det øvrige britiske kongehus, og mange kan huske, hvor de var, da Lady Diana døde i en alt for tidlig alder i et biluheld i 1997. 'Diana', der er den første spillefilmsbiografi om prinsessen, vælger dog ikke at fokusere på ulykkens tragiske omstændigheder, men i stedet på de sidste to år af Dianas liv, hvor hun fandt sig selv samt ny mening med livet.

Modsat The Queen,  filmen om Dianas svigermor Dronning Elizabeth 2. af Storbritannien, med en engelsk skuespillerinde i titelrollen, har ’Diana’ mere internationale kræfter bag kameraet. Australske Naomi Watts spiller det engelske ikon, mens tyske Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) sidder i instruktørstolen.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: