Den hundredårige

Censur 11
25. Dec 2013
110 min
Disney
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Billede
(© Disney)
Billede
(© Disney)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Den hundredårige' begynder den dag Allan Karlsson fylder hundrede år. Egentlig er der lagt op til lavmælt fejring af ham på plejehjemmet, men Allan har fået nok. Han flygter derfor og falder ved et tilfælde over en kuffert fuld af narkopenge. Derfra er Allan en jaget mand.

Med både gangstere, politiet og sin egen familie i hælene går det over stok og sten. På sin vej stifter han mange nye bekendtskaber, der får ham til at reflektere over sit lange liv. Allan Karlsson er nemlig ingen hr. Hvem-som-helst. Han har gennem sit liv mødt flere kendte personer end de fleste, og han har været til stede ved flere historiske begivenheder end nogen anden.

Han redder eksempelvis den spanske diktator Francos liv ved et tilfælde, hvilket Stalin senere skælder ham ud over, men hvad gør det, når man er bonkammerater med Winston Churchill og præsident Truman?

Svenske Jonas Jonassons roman ’Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt’ var populær læsning for et par år tilbage, og mange har med spænding set frem til filmatiseringen.

Filmelskere vil hurtigt tænke på ’Forrest Gump’ (1994), når de hører om dette plot. Dog er ’Den hundredårige’ umiskendeligt svensk, og det er tydeligt, at Allan Karlsson kommer fra samme hyggelige og eventyrlige land som Pippi Langstrømpe.

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: