Cookie- og Privatlivspolitik

Dumbo

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og humoristisk stemning, men indeholder også flere passager med tristhed og dramatik. I flere scener ses dyr blive ydmyget og håndteret hårdhændet, og nære familiemedlemmer adskilles mod deres vilje. Filmen indeholder også flere dramatiske scener, hvor dyr og personer er i fare. I en scene opstår der panik i et cirkus, da et dyr er ude af kontrol og en teltstang knækker og vælter ned over en person. Det ses efterfølgende, at hans tildækkede lig bæres ud i en rustvogn. I andre scener fremstilles en afdeling af en forlystelsespark som truende, hvilket kommer til udtryk ved brug af brølende vilde dyr og dyster belysning. Da fortællingen er velkendt, og da de dramatiske elementer indgår i en film præget af rolige passager med humor og varme, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
28.03.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dumbo
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, 4DX 3D - eng. tale, Babybio - eng. tale, Babybio - dansk tale, Sidste chance - 2D - eng. tale, Seniorbio - eng. tale
|

Familiefilmen 'Dumbo' er en live action-version af Disneys klassiske tegnefilm fra 1941 om den flyvende elefantunge.

Den tidligere cirkusstjerne Holt Farrier vender efter krigen tilbage til sit gamle Cirkus, dog uden sin ene arm.

Holt kan derfor ikke vende tilbage til sin gamle stilling, så han får sammen med sine to børn ansvaret for at passe en nyfødt elefantunge med alt for store ører.

Elefanten bliver til grin i cirkusset, men da børnene opdager, at Dumbo kan flyve, får det stærkt skrantende cirkus ny vind i sejlene. 

Det varer selvfølgelig ikke længe, før forretningsmanden V.A. Vandeverer opdager Dumbos potentiale og rekrutterer ham til sin nye forlystelsespark, Drømmeland. 

Snart når den flyvende elefant nye højder, indtil Holt opdager, at der bag Drømmelands glitrende facade gemmer sig dystre hemmeligheder.

'Dumbo' er instrueret af Tim Burton, som tidligere har transformeret klassikeren Alice i Eventyrland til spillefilm. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (161 votes)
4.2
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktør Tim Burton fortæller historien med masser af tempo, lir og optog (cirkus-elskere vil begejstres) og nye karakterer, der gør, at fokus rykkes fra (talende) dyr til mennesker." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... visuelt er der ikke en finger at sætte på den magiske cirkusverden, Burton har bygget op, ligesom den 100 procent computeranimerede hovedperson er både nuttet og elskelig. Desværre er 'Dumbo' tomme kalorier i flot, flot indpakning." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... flot og overdådigt ser det ud, når en rigtig lille sød elefant flyver rundt i en stor og pompøs cirkusmanege. Det er selvfølgelig skabt i en bunke computere, men livagtigt ser det ud." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Filmen] er teknisk forsvarlig, og [Tim Burtons] billeder er altid spændende at gå på opdagelse i, men følelserne er gået tabt i de mange algoritmer, der skal styre slagets gang ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Overflodshornet af opfindsomhed, spækket med diskrete kærlige hilsner til 1941-filmen (selv de lyserøde elefanters dans!) og alligevel helt nyt, præsenteres veloplagt ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Her er magisk støj og fantastiske farver, som synger i hjertet. I de store optrin medvirker 700 statister. Den digitale Dumbo ligner den tegnede hjerteknuser." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anja

En rigtig god familie film

Christian

Kedelig film. Til gengæld er den filmisk flot lavet med effekter osv., så jeg blev i biografen indtil filmen var færdig.

Maggie Smith

Jeg er gigantisk Burton fan, og derfor var det også med store forventninger og forhåbninger, at jeg kom til filmen. Bare filmens skuespillere gjorde, at jeg allerede glædede mig meget - selvfølgelig gode og store Burton folk. Såsom Danny Devito, Eva Green, Michael Keaton, osv.

Fantastisk film, med magi, rørende seancer, alt hvad hjertet kan begære. Jeg elsker Burton!

bentuser/87315

Jeg så filmen med min otte årige datter og hun både græd, var bange og havde det super sjovt. Så jeg tænker, at vi var hele følelses registeret igennem og vi følte os rigtig godt underholdt i en flot film

Bukselak

Jeg forventede en tudefilm, det er sjældent jeg har oplevet en film uden ånd og sjæl. Filmen trængte på ingen måde ind under huden. Den blev mere en ligegyldig film, som bør ses på dvd og ikke i biografen.

Jeg mener filmen var langtrukken, historien var kedelig, og den blev utrolig overfladisk, da den på ikke kom i dybden med hovedpersonen i filmen (Dumbo)

Jeg giver 1 stjerner for Michael Keatons fantastiske skuespil og 1 stjerne for Tim Burtons magiske verden, da Tim ikke helt formåede og skabe lige så forunderlig en verden som han plejer. Det var synd.

Dette er ikke en film jeg kommer til og se igen, den har bare ikke det der skal til for og blive en uforglemmelig film

Desværre.

Liza

Jeg har en forkærlighed for Tim Burtons film, som startede med Beetlejuice. Og det er fedt, at se Michael Keaton i en Burton film igen.
Jeg kan ikke huske noget fra den oprindelige Dumbo version. Kun at Dumbo gynger i snablen hos mor, mens hun synger godnatsang. I filmen blev vi heller ikke snydt for godnatsangen, og jeg tudede, som den tøs jeg er!
Men der var også plads til latter. Mest morede jeg mig over de Dumbo tøjdyr, som blev solgt i filmen. Jeg må en tur i Disney Store.

Tilbage til Burton. Det visuelle var fantastisk. Første del mindede mig om Big Fish, og anden del med Dreamland mindede mig om Tomorrowland filmen. Også en visuelt flot Disneyfilm.
Jeg var meget skuffet over Nøddeknækkeren, men med Dumbo er Disney tilbage i det rette magiske univers.

S. Rico

Jeg har kun set tegnefilmen en enkelt gang, og uden at den sagde mig ret meget. Det var derfor som udgangspunkt ikke min plan at gå ind og se liveaction/CGI versionen. Men da det trods alt er en Tim Burton film, og da jeg har set samtlige af hans øvrige film, så blev jeg altså også nød til lige at tjekke denne ud.

Den er bestemt imponerende visuelt set, og der bliver bygget et super flot univers op. Historien er til gengæld ret kedelig. Jeg er ærligt talt ret ligeglad med Dumbo figuren, og de store blanke CGI øjne rører mig ikke.

Til gengæld var jeg fascineret af universet og flere af de rigtige karakterer. Så jeg tror, at der kunne være lavet en glimrende film, hvis hele historien om Jumbo og Dumbo var taget ud eller reduceret meget kraftigt. I stedet skulle der være fokuseret endnu mere på pigen Milly, hendes far og Eva Green's Colette. Milly minder i forvejen en del om den kloge og resourcefulde Violet fra A Series of Unfortunate Events (En Ulykke Kommer Sjældent Alene), og universet derfra ville være perfekt at udforske i en Tim Burton film.

CGI'en gør Dumbo livagtig og flyvende, men filmen flyver ikke. 2½ stjerner.

Wayne

Hvis man kender den oprindelige Dumbo historie, så kan man nemt ende med at blive skuffet over Tim Burtons version - for Dumbo er ikke længere hovedpersonen i sin egen film. Hvis man er Tim Burton fan, så får man præcist det man forventer; en fantastisk billedfortælling, tilsat gotiske elementer.

Disney fik dyrerne til at tale, og gjorde dem til stjerner - I Burtons version er de tavse bipersoner.
Det betyder ikke at vi ikke stadig holder af og med Dumbo, men fokus er i den grad flyttet til menneskenes problemer og udfordringer - og dem er der nok af.

I min bog får filmen kun 3 stjerner som Disney film, men 5 stjerner som Tim Burton film - derfor lander jeg på 4 stjerner, og klart en anbefaling at se især for den visuelle del.

Når filmen nu er så lang, i forhold til originalen, så burde man forvente at kunne have større forbindelse til de figurer som er skabt - og det er ikke fordi skuespillerne ikke gør deres job godt; Danny Devito er perfekt som cirkusdirektør, Michael Keaton gør det rimeligt som skurk, og Colin Farrel gør det han skal som enarmet helt/far. Eva Green virker til gengæld lidt overflødig, og børnene har man næsten glemt på vej ud af biografen.

I Burtons, ofte meget mørke, univers kan det somme tider blive en anelse uhyggeligt. Derfor forstår man at filmen anbefales til en alder fra 7 år. Men er det meningen med en Disney film? Efter min mening skal børnene kunne være med til at se en film som Dumbo - det ville have været i Disneys egen ånd.

Personligt er jeg stadig mest til de gamle tegnede versioner, som havde et simpelt og let forståeligt budskab - præcist som et eventyr skal være.

Til sidst en anbefaling; Se filmen i 2D. Vi så den i IMAX 3D - fantastiske sæder, fantastisk lyd - men 3D fungerer stadig ikke efter hensigten og skaber mindre skarphed og mere forvirring.

TheDayDreamer

Den originale tegnefilm fra 1941 er kun 64 minutter lang, og har ikke en egentlig skurk, så Tim Burton har virkelig skulle tænke ud af boksen her, for at gøre live-action udgaven af Dumbo til en fuldlængde spillefilm (i øvrigt en spillefilmsudgave af den ældste Disneytegnefilm indtil nu)

Jeg kan huske, at Dumbo, for mig, altid stod som en af de tegnefilm der faktisk skræmte mig som barn (mange af Walts tidlige film er, selvom de er lavet med børn in mente, stadig meget dystre i tone- og farvevalg). Specielt kragerne og den scene hvor Dumbo og musen bliver fulde og hallucinerer var noget jeg erindrer som skræmmende. Og set ud fra DET synspunkt er Tim Burton det perfekte valg som instruktør, for hans værker er kendt for at være skæve og bizarre - MEN - i denne film har han valgt at lave om på den stil (i mine øjne er den mere børnevenlig end tegnefilmen). Hele første akt forløber stort set som i tegnefilmen, og her fanger han hyggeelementet ved det lille omrejsende cirkus ret godt, og jeg er faktisk fan af den detour fra hans sædvanlige stil han viser her - men så kommer andet akt, og det er her filmen mister sin pust for mig:

Som tidligere nævnt, så har Tim Burton skulle finde på mere historie for at have nok fyld til en hel film, og det fyld kommer så i form af at han introducerer skurken V.A Vandevere (spillet af Michael Keaton) som er den store markedsmogul der får øjnene op for Dumbos talent, og opkøber det lille cirkus der har ham, for at inkorporere dem i hans store forlystelsespark "Dreamland"

Andet akt går så på at V.A Vandevere viser sig at have mindre end noble intentioner for Dumbo og hans cirkustroup, og de kæmper for at komme ud af det, og der kommer da nogle scener hvor Burton her har haft mulighed for at bruge lidt af sin quirky stil og dystre toner, men for mig, er historien ikke helstøbt nok til at jeg køber den - og samtidig så synes jeg godt man kan mærke at skuespilspræststionerne ikke altid er så ægte, men lidt påtagede

Men det er ikke Burtons skyld at jeg synes filmen mister sin charme i sidste halvdel, han arbejder bare ud fra det manus han er blevet givet, og han har ikke haft de bedste vilkår at arbejde ud fra rent historiemæssigt

Til gengæld synes jeg at hele holdet bag, skal have stor ros for deres computeranimerede version af Dumbo, for han sidder lige i skabet, og er 100% nuttet! (Og der var også øjeblikke hvor jeg blev rørt når han kom på skærmen)

Og jeg læste også noget efter jeg havde set filmen, som fik mig til at synes bedre om 2. Akt:

Det viser sig at der fra Disneys side er blevet truffet et ret modigt valg: der er en klar parallel imellem Walt Disney og skurken i Dumbo! Måske er det ikke bevidst, men det er der i mine øjne for mange "tilfældigheder" til at det ikke kan være, men jeg mindes ikke at en film produceret af Disney, førhen på nogen som helst måde har kigget indad på den måde, og formået at komme med lidt selvkritik, og DET gør Dumbo til en stærkere film i mine øjne!
(Noget man kan læse mere om her:
https://www.cinemablend.com/news/2469012/why-the-villain-in-dumbo-was-a-...)

Alt i alt vil jeg sige at det er en film jeg synes havde sine gode øjeblikke, men som man godt kan vente med at se til den kommer på Disneys egen kommende streamingtjeneste "Disney+" herhjemme senere i år

Anton Berg

Det er frustrerende Ironisk, at filmens undertema er en kommentar omhandlende kommercialisme, når filmen samtidigt er produceret af Disney. Jeg mindes heller ikke, at historien om Dumbo hele tiden har været så sjælforladt, for det er den godt nok her. Visuelt hiver den 1 stjerne hjem, da det er det eneste, som holder, men stemningen, skuespillet og stort set alle andre aspekter hele vejen ned til det generiske soundtrack gør filmen til noget af det mest ‘spild af penge’ jeg længe har været vidne til.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.