Cookie- og Privatlivspolitik

Drømmen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.03.2006
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drømmen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Opbrudstiden i slutningen af 1960'erne danner rammen om Niels Arden Oplevs nye film.

Den tyranniske skoleinspektør, Lindum Svendsen (Bent Mejding), styrer med hård hånd en skole i provinsen, hvor den unge og langhårede lærer fra København, Freddie Svale (Anders W. Berthelsen), netop er blevet ansat.

Landmandssønnen Frits (Janus Dissing Rathke), bliver en dag groft mishandlet af inspektøren. Men Frits er stædig og ikke sådan at kue. Sammen går Frits og Freddie i kamp for retfærdigheden, hvilket får konsekvenser for alle involverede parter. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

'Drømmen' var prisvinder i Berlin, og er en film for alle generationer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Klar en af Niels Arden Oplev bedste film, som helt sikkert fortjener ros.

Klar en af de bedste danske film i de sidste 20 år, og tak til Bent Mejding for at spille så fantastisk.

Nikolaj

Historien er vigtig, den er baseret på virkelige begivenheder. Samtidig viser den også den tid i Danmark, hvor oprørene kom frem. Og det skete jo i bund og grund i hele verden.

Jeg kan dog bare ikke tage filmen helt seriøs, skuespillet er bestemt ikke overbevisende. Den ene halv-del af filmens skuespillere kan sagtens spille, og så er der den anden halv-del, hvor man tænker: Hvad sker der?

Dialogerne er sløje, handlingen er utroværdig. Det er sådan lidt en bob-bob film, fordi at det er et vigtigt emne, som man tager i brug. Og hvor bl.a. Bent Mejding virkelig stråler igennem som en hård rektor, så er det synd, at der er så mange dumme ting i, som gør, at den kun får 2 stjerner herfra!

Peter

Det passer altså ikke. Nu har jeg set filmen. Og dialogerne passer bare til den tid som filmen skal beskrive altså Danmark i 1960'er

Wayne

Rørende film om magt og afmagt. I slutningen af 60'erne var kampen mod autoriteterne på sit højeste - og heldigvis stoler man ikke længere så blindt på lærere og inspektører, som dengang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.