Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Drømmen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.03.2006
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drømmen
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Billetter

Opbrudstiden i slutningen af 1960'erne danner rammen om Niels Arden Oplevs nye film.

Den tyranniske skoleinspektør, Lindum Svendsen (Bent Mejding), styrer med hård hånd en skole i provinsen, hvor den unge og langhårede lærer fra København, Freddie Svale (Anders W. Berthelsen), netop er blevet ansat.

Landmandssønnen Frits (Janus Dissing Rathke), bliver en dag groft mishandlet af inspektøren. Men Frits er stædig og ikke sådan at kue. Sammen går Frits og Freddie i kamp for retfærdigheden, hvilket får konsekvenser for alle involverede parter. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

'Drømmen' var prisvinder i Berlin, og er en film for alle generationer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Historien er vigtig, den er baseret på virkelige begivenheder. Samtidig viser den også den tid i Danmark, hvor oprørene kom frem. Og det skete jo i bund og grund i hele verden.

Jeg kan dog bare ikke tage filmen helt seriøs, skuespillet er bestemt ikke overbevisende. Den ene halv-del af filmens skuespillere kan sagtens spille, og så er der den anden halv-del, hvor man tænker: Hvad sker der?

Dialogerne er sløje, handlingen er utroværdig. Det er sådan lidt en bob-bob film, fordi at det er et vigtigt emne, som man tager i brug. Og hvor bl.a. Bent Mejding virkelig stråler igennem som en hård rektor, så er det synd, at der er så mange dumme ting i, som gør, at den kun får 2 stjerner herfra!

Emil Dencher

Filmen er utroligt følelsesladet og giver et billede ind i den urimmelige verden hvor autoriteter bliver forgudet. Der hersker ingen mistro om deres dømmekraft, men det får en ende.
En film der skildre dette fantastisk er Drømmen, med sine følelsesladede scener og fantastiske roller.

Lars Michael

havde forventet en rigtig god film,men den skuffer mig en smule .jeg var kun fan af Bent Mejding i filmen han spille rigtig godt.

Wayne

Rørende film om magt og afmagt. I slutningen af 60'erne var kampen mod autoriteterne på sit højeste - og heldigvis stoler man ikke længere så blindt på lærere og inspektører, som dengang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.