Cookie- og Privatlivspolitik

Drømmemanden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har i de fleste scener en let og positiv stemning. Den indeholder dog scener, hvor personerne skændes, er kede af det og græder. Der indgår desuden en scene med en gammel mand, der er konfus og blodig efter et overfald og en scene, der antyder, at personerne har sex. Scenerne indgår i en sammenhæng, der kan virke uforståelig og foruroligende på de yngste. Filmen får derfor en 7 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
10.02.2022
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ich bin dein Mensch
|
Billetter

Den tyske film 'Drømmemanden' er en romantisk komedie, der udforsker, hvorvidt det er muligt at skabe den perfekte partner. 

I filmen følger vi kvinden Alma, der bor i Berlin, hvor hun arbejder og forsker på det historiske Pergamonmuseum. I privaten kæmper Alma dog med ensomhed - ikke at hun vil indrømme det over for nogen.

Da en kollega spørger Alma, om hun vil tilbringe tre uger med en nyudviklet kærligheds-humanoid - en robot skabt som menneske - med henblik på at teste, om robotten er etisk forsvarlig, takker hun modvilligt ja.

Herefter flytter robotten Tom ind. Tom er bygget fuldstændigt efter Almas behov, og hans algoritme er designet til at få hende til at forelske sig i ham. Alma er dog enormt skeptisk og behandler konsekvent Tom, som var han blot en ny køkkenmaskine.

Men kan Alma blive ved med at holde den kølige distance til Tom, mens hans algoritme og deres forhold udvikler sig?

'Drømmemanden' er instrueret af Maria Schrader, der tidligere har instrueret Netflix-serien Unorthodox. I rollen som Tom ses den engelske skuespiller Dan Stevens, som bl.a. har spillet Udyret i genindspilningen af Disney-filmen Skønheden og Udyret fra 2017. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
3.9
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "De etiske og psykologiske perspektiver om kunstig intelligens er mere fængslende i film som 'Hende' og 'Ex Machina'. Men som en alternativ romantisk komedie formår 'Drømmemanden' at rejse filosofiske spørgsmål i en fascinerende indpakning." (Kjartan Hansen)

 • Jyllands-Posten

  "'Drømmemanden' bliver aldrig den lette og uintelligente udgave af sin historie, men dækker større eksistentielle emner som, hvad kærlighed er, og hvilke byggesten menneskets tilværelse reelt består af." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... en lille filosofisk perle, der tager favntag med de eksistentielle spørgsmål, der rammer hårdt her i Ensomhedens århundrede." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "'Drømmemanden' er en bittersød drømme-cocktail, hvor sød romantik mellem en vred karrierekvinde og hendes sjove kærlighedsrobot møder hvernevrideri over livets vigtigste spørgsmål." (Sara Prahl)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.