Drømmemanden

10.02.2022
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ich bin dein Mensch
|

Den tyske film 'Drømmemanden' baserer sig på det såre enkle, men også komplekse spørgsmål: Hvis du kunne skabe en kæreste, som du designede til at opfylde alle dine lyster, drømme og behov, ville du så forelske dig i vedkommende eller finde hele molevitten alt for kunstig?

I sin hverdag er Alma forsker i den fjerne fortid på Pergamonmuseet i Berlin, men i fritiden er hun ensom i lejligheden, højt hævet over den tyske hovedstad. Derfor går hun med udtalt skepsis med til at tage en humanoid, en robot skabt som menneske, som kæreste i tre uger.

Den særdeles velformede, høflige Tom flytter ind i lejligheden med patos og pertentlighed. Hun svarer igen ved knapt at tolerere hans nærvær og behandler ham med kølig distance som en køkkenmaskine med lidt flere programmeringer end de fleste af sin art.

Som i enhver romantisk komedie med respekt for sig selv og sin genre forsvinder fordommene, og en form for forelskelse i robotten dukker op.

"Jamen 93 procent af tyske kvinder drømmer om dette", indvender robotten, der er god til tal og statistikker, da hun ikke falder pladask i det badekar, han har fyldt med rosenblade og omringet med levende lys og champagne. "Gæt, hvilken procentdel jeg hører hjemme i", lyder det kølige svar.

Skal du se Drømmemanden?
(2 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.