Cookie- og Privatlivspolitik

Drømmebyggerne

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2020
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drømmebyggerne
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|
Drømmebyggerne

Animationsfilmen 'Drømmebyggerne' handler om den 12-årige Minna, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun får en stedsøster i form af pigen Jenny. 

Minna vil helst have, at tingene er, som de plejer, så hun ønsker sin bonussøster langt væk. En dag opdager Minna, at drømme ikke bare kommer af sig selv, men bliver fabrikeret af såkaldte drømmebyggere. Da det på samme tid går op for hende, at hun kan ændre sin stedsøsters personlighed ved at ændre hendes drømme, ser hun muligheden for at slippe af med hende.

Men Minna går for langt, og Jenny falder i dyb koma. Minna må nu slå sig sammen med drømmebyggerne for at redde stedsøsteren og samtidig forsøge at forene deres familier.

’Drømmebyggerne’ skaber ikke ulig Pixars Inderst inde et univers af sjove karakterer og bruger den til at vise nogle ret uhåndgribelige ting. Her er det dog ikke følelser, men drømme.

Kim Hagen Jensen debuterer som instruktør, men har tidligere været med på produktionen af andre danske animationsfilm som Vitello og Den utrolige historie om den kæmpestore pære. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.6
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Drømmebyggerne' er [...] et behjertet eventyr fortalt med en stille humor og hjertet på rette sted." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "En films handling kan og må være lige så vild, vanvittig, urealistisk, usandsynlig og fantasifuld, den vil, men den skal, inden for sit eget (fantasi)univers overholde en ydre såvel som indre logik og klar forståelighed, og det gør 'Drømmebyggerne' altså ikke." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "'Drømmebyggerne' har flere både rørende og morsomme scener [...] men filmen savner en dybde og en kompleksitet i plottet, sådan som vi kender det fra åbenlyse forbilleder som 'Inderst inde' (2015) og 'Coco' (2017)." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En sjældent velskabt dansk animationsfilm med original idé og utvungen balance mellem sjov og alvor." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Original er den ikke, men morsom, sød, pædagogisk og lidt spændende: ja, bestemt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Keto Kent

Delte meninger imellem mine to børn så det bliver til 3 stjerner herfra.

Rasmus/Musen

Så fik jeg endelig set denne danske animationsfilm skabt af selskabet First Lady Film. Jeg havde egentlig ikke specielt store forventninger, inden jeg kastede mig ud I at se den. Men for mig, så var filmen faktisk skruet fint kreativt sammen. Nu er jeg netop Den største fan af Pixar Animation Studios overhovedet(jeg har i hvert fald alle 21 film derhjemme på Blu Ray, men jeg mangler lige at se den nyeste film “Fremad” endnu, :-D, ;-)). Da jeg så denne her film kom jeg derfor bl.a. til at tænke tilbage på Monsters Inc.(2001) med de mange døre, som monstrene går igennem og desuden Inderst Inde(2015), hvor følelser netop også bliver levende “bag ved kulisserne”(eller hvordan man nu end skal sige det). Bare det at en dansk animationsfilm kan få mig til at perspektivere til de internationale, er et godt stykke arbejde i sig selv. Men derudover stiller filmen mig også mange “filosofiske spørgsmål” omkring fx.: Hvad er drømme egentlig? Hvem er det, der skaber mine drømme? Hvorfor drømmer jeg om lige netop Det om natten? Derudover tager filmen også de moderne teknologier op og spørger: Hvorfor bruger vi så meget tid på vores mobiltelefoner, når vi glemmer de godheder, som man har som en familie?

Drømmebyggerne er for mig en af de film, som jeg helt bestemt ikke vil glemme lige med det samme igen. Den er(måske) ikke helt på niveau med Pixar’s film. Men ift. at det er dansk animation, så er filmen både flot lavet, og den har en meget avanceret handling og historie i virkeligheden, som bliver fortalt gennem billeder på et simpelt niveau, som alle kan følge med på. Jeg er lidt usikker på, om det er 5 eller 6 stjerner, hvilket jeg nok bedst kan bestemme, når jeg har set filmen igen en dag. Men en ting er sikkert: Der er håb for dansk animation i fremtiden. Jeg kan næsten ikke vente med at se, hvad det næste mon bliver, ;-).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.