Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Drømmebyggerne

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
06.02.2020
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Drømmebyggerne
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio
|
Billetter
Drømmebyggerne

Animationsfilmen 'Drømmebyggerne' handler om den 12-årige Minna, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun får en stedsøster i form af pigen Jenny. 

Minna vil helst have, at tingene er, som de plejer, så hun ønsker sin bonussøster langt væk. En dag opdager Minna, at drømme ikke bare kommer af sig selv, men bliver fabrikeret af såkaldte drømmebyggere. Da det på samme tid går op for hende, at hun kan ændre sin stedsøsters personlighed ved at ændre hendes drømme, ser hun muligheden for at slippe af med hende.

Men Minna går for langt, og Jenny falder i dyb koma. Minna må nu slå sig sammen med drømmebyggerne for at redde stedsøsteren og samtidig forsøge at forene deres familier.

’Drømmebyggerne’ skaber ikke ulig Pixars Inderst inde et univers af sjove karakterer og bruger den til at vise nogle ret uhåndgribelige ting. Her er det dog ikke følelser, men drømme.

Kim Hagen Jensen debuterer som instruktør, men har tidligere været med på produktionen af andre danske animationsfilm som Vitello og Den utrolige historie om den kæmpestore pære. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
4.7
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Drømmebyggerne' er [...] et behjertet eventyr fortalt med en stille humor og hjertet på rette sted." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "En films handling kan og må være lige så vild, vanvittig, urealistisk, usandsynlig og fantasifuld, den vil, men den skal, inden for sit eget (fantasi)univers overholde en ydre såvel som indre logik og klar forståelighed, og det gør 'Drømmebyggerne' altså ikke." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "'Drømmebyggerne' har flere både rørende og morsomme scener [...] men filmen savner en dybde og en kompleksitet i plottet, sådan som vi kender det fra åbenlyse forbilleder som 'Inderst inde' (2015) og 'Coco' (2017)." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "En sjældent velskabt dansk animationsfilm med original idé og utvungen balance mellem sjov og alvor." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Original er den ikke, men morsom, sød, pædagogisk og lidt spændende: ja, bestemt." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.