Cookie- og Privatlivspolitik

Drengen fra bjerget

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.01.2013
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
L'enfant d'en haut
|

I filmen 'Drengen fra bjerget' holder holder rige turister ferie på toppen af bjerget ved det schweiziske skisportssted, men i dalen er livet knap så luksuriøst. Her bor 12-årige Simon alene med sin arbejdsløse storesøster Louise.

Hver dag tager han liften op ad bjerget for at stjæle udstyr, smarte ski og støvler, som han sælger videre til de lokale børn og arbejdere. Det er en måde at overleve på. Det giver ikke bare mad på bordet, men også hans liv en mening.

Simon kommer dog galt af sted, og pludselig vil en britisk skibums have del i rovet. Samtidig optrappes Simons konfliktfyldte forhold til sin søster, og hemmeligheder, som helst ikke tåler dagens lys, begynder at trænge sig på.

'Drengen fra bjerget' er et drama om pubertetens såkaldte coming of age, men også en udforskning af et særligt europæisk, modsætningsfyldt rum, hvor fattigdom og social ulighed dukker forstyrrende op i en ellers velstående verden af after ski og velpræparerede pister.

Ursula Meiers film vandt den internationale jurys Bedste film-pris ved årets Buster-festival og en særlig sølvbjørn på Berlin-festivalen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En rå og meget velspillet fortælling om at overleve i en verden uden sikkerhedsnet." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... stramt fortalt og særdeles stærkt spillet af den unge hovedrolleindehaver." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Kacey Mottet Klein gør et uudsletteligt indtryk som den på én gang skrøbelige og ressourcestærke Simon, og samspillet mellem ham og Léa Seydoux ... er aldrig mindre end gribende." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "... [speciel] er filmen dels på grund af sit stof... Dels er den, ligesom flere franske film, behageligt håndsky over for amerikansk klichédramaturgi." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... en lille, stille, svært interessant film, som lever i sine detaljer og den indviklede psykologi." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.