Cookie- og Privatlivspolitik

Dredd

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.09.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dredd
|
Versioner: se alle
3D, Originalversion
|

I filmen 'Dredd' er fremtidens USA en radioaktiv ødemark, men på østkysten, fra Boston til Washington D.C., ligger Mega City One - en gigantisk og voldelig metropol, hvor de kriminelle har magten i de kaotiske gader.

Den eneste form for eksisterende autoritet er en gruppe betjente, såkaldt "Judges", der agerer som både dommer, jury og ikke mindst bøddel.

Dredd (Karl Urban) er den mest frygtede af dem alle, og samme dag - som han skal evaluere nybegynderen Cassandra Anderson (Oliva Thirlby) - bevæger den garvede betjent sig ind i et kvarter, hvor få kollegaer tidligere har sat deres ben.

Målet er et 200-etagers højhus fyldt med byens værste kriminelle kontrolleret af den skånselsløse narkodronning, Ma-Ma (Lena Headey).

Hvis man synes, at det lyder bekendt, kan det enten skyldes det indonesiske actionhit 'The Raid' (2011), som har et lignende plot, eller naturligvis filmen 'Judge Dredd' fra 1995, hvor Sylvester Stallone spillede den rigeligt handlekraftige politimand.

Denne gang spilles hovedrollen af Karl Urban (Star Trek), og instruktøren Pete Travis stod i 2008 bag thrilleren 'Vantage Point'. 

Judge Dredd er oprindeligt en tegneseriekarakter skabt i 1977 af John Wagner og Carlos Ezquerra.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (198 votes)
4.2
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hæsblæsende underholdende... Karl Urban imponerer som Dredd, til trods for at han aldrig fjerner den karakteristiske hjelm. Men den, der virkelig stjæler billedet, er Lena Heady som iskold narkomamma, der ganske enkelt er vild med vold." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... som hjerneløs underholdning fungerer filmen bare skamløst godt. [...] tonen er selvironisk uden at tage brodden af spændingen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Ser man bort fra det grundlæggende meningsløse i de udpenslede modbydeligheder, er der tale om en underholdende, teknisk tour de force, der udnytter potentialet i 3D-formatet på nærmest blændende vis." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  ",,, det [er] først og fremmest tempoet, billederne og effekterne, det handler om, og de forvaltes fortrinligt. [...] Nogen film for folk med sart moral eller ditto mave er det dog absolut ikke." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... totalitær discountjustits som påskud for blodrus, dramaturgi og skuespil reduceret til videospillets repetition." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Man kan tolke lidt på det fascistiske etos, men det er hurtigt gjort. Resten er effekter og monoton hypervold. Som film er 'Dredd' steril og anstrengt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Den er i bedste Die Hard stil med at være isoleret i en bygning og skulle kæmpe sig igennem. Men samtidig har Dredd sin power up pistol og funger som en mini tank. Der er hæsblæsende action fra start til slut.

Det så noget skuffende der ikke er lavet flere Dredd film ind 2 da Dredd universet er okay stort når man tænker på alle de tegneserier der er lavet. Har selv læst nogle stykker.

Movie-fanatic

Jeg "forventede" egentligt, at skulle SVINE denne version af Judge Dredd til!!

Må med det samme erkende, at jeg er en af dem der ELSKEDE Stallone i rollen, og hans gode film er der ikke mange af: )

Den her film sætter sig "mellem 2 stole", for den er egentligt ganske vellavet, og opfindsom, i al sin barskhed. Men Dredd er for ordinær, han mangler KORPUS og vitalitet! Det er muligt at Karl Urban ser herregodt ud, men det fik vi ikke set meget af? Hans evindelige "stallone-mund" var RET irreterende, og "macho" og "sur" er IKKE det samme??

Alle de gange med skudkampe i....sorry babes, men det her STINKER at kønsløst PC-spil, når et er mest røvsygt!

Men fra at skulle have delt 0 stjerner ud, til at jeg nu smider 3...er da et pænt stykke! Skift Karl ud, til en med lidt mere muskelmasse, og så LIDT mindre "bang bang i koridoren" og LIDT mere SiFi...så skal den da nok komme: )

Wayne

Den starter i et mærkeligt sløvt tempo - som man dog lærer at værdsætte.

Egentlig er der ikke mere handling i filmen, end til en halv time - og alligevel er man godt underholdt.

Jeg kom mere til at tænke på Dirty Harry, end den oprindelige Dredd film - flere gange.

johnny

Udemærket film, men klassikeren fra 1980'erne er bedre.

AufVideoSehen

"Only one thing fighting for order in the chaos; the men and women of the Hall of Justice... the Judges "

Utravold og 3D splat med masser af hårdfør action fungerer ret godt med den direkte og barske stil. I længden bliver det måske nok lidt ensformigt og monotont. Men selvom 3D bruges ret kreativt forsvandt den hurtigt fra biograferne. Dog tror jeg på, at Dredd nok skal få et langvarigt og sejt liv på diverse videoformater og platforme.

"It's all the deep end" (Judge Dredd)

Tobias

og det kan man fandeme sige at det gjorde hårdt! Denne nye installation får Sly's version til at lige en f****** børnefilm!
Dette er et fremragende tag på karakteren, og det er lige det vi vil have. Et simpelt plot som virker fantastisk, masser af blood & gore, og Karl Urban som overrasker med sin imponerende version af karakteren og maskuline hage!
Mere af dette tak!

Marianne Nuser/560931

Flotte effekter og fint skuespil, men filmen er for lang og historien intetsigende.

karsten

Stilen er lagt, endnu en gang er verden ødelagt af en atomkrig, der er få steder tilbage der er beboeligt, anarki vold florerer i samfundet, kun en ting skiller den almindelige borger fra samfundets "bad guys" the judges, politi, dommer og bøddel, Karl Urban (Judge Dredd ) helt sikkert et godt valg til den rolle, sammenbit badass, har indet tilovers for dem der ikke overholder loven.

Flot grafisk film, masser meningløs vold... Love It!

The Moviemaster

Hvad mener du med efterfølger?

tim

hæsblæsende fed underholdende se den man sætter sig og nyder resten uden at tænke ss ****

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.