Cookie- og Privatlivspolitik

Dracula Untold

Tilladt for børn over 15 år
Grundstemningen er dyster og dramatisk, og filmen præges gennemgående af voldsomme kampe, gys og uhyggelige forvandlinger. Der er mange scener med drab, chok-effekter og med mennesker, som forvandles til monstre. I én scene træder en flok mænd ind i en hule, og de angribes af et monster, som kun viser sig delvist i form af skarpe tænder og lysende, røde øjne. I en anden scene forvandles en mand til et draculamonster, da han bider en døende kvinde i halsen, og man ser i nærbillede hans blodige og dæmoniske ansigt. Endvidere er der en scene, hvor en mand spiddes i hjertet, hvorefter hans krop går i opløsning, og man ser, hvordan kødet langsomt falder fra hans skelet. Trods filmens grundlæggende eventyr-reference vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
09.10.2014
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dracula Untold
|

I adventure-filmen ’Dracula Untold’ har Prins Vlad Tepes efter en blodig fortid som krigsherre hersket over et fredligt Transsylvanien i årevis. Familien betyder mest for den karismatiske leder, så da hans tidligere ven, tyrkeren Mehmet, vil bortføre 1.000 transsylvanske børn - inklusiv Vlads søn - bliver en krig uundgåelig.

Fast besluttet på at den eneste redning findes ad overnaturlige veje, drager prinsen op i bjergene, hvor han tidligere med nød og næppe undslap en blodtørstig skabning. Vlad får et tilbud om selv at blive vampyr med alt, hvad det indebærer af magiske kræfter og svaghed over for solens stråler. Nu sætter Vlad sig op imod den truende, tyrkiske hær, vel vidende at hans nye blodtørst muligvis kan blive enden på ham og hans familie.

Bram Stokers klassiske vampyrfortælling om Dracula er blevet et af de hyppigste filmmonstre, men ’Dracula Untold’ er den første store Hollywood-film om blodsugeren siden ’Dracula 2000’. Den nye film går bag myten og introducerer den historiske person, Vlad Tepes, som en hengiven familiefar med en mørk side. Samtidig skrues der op for de episke proportioner, når Vlad med sine nyerhvervede vampyrevner nedlægger hele hære af angribende fjender.

Som Vlad ses den relativt ukendte Luke Evans, der er på direkte kurs mod Hollywoods stjernehimmel med film som Hobbitten 2 samt Fast & Furious 6. Læg i øvrigt mærke til Dominic Cooper, Sarah Gadon fra A Dangerous Method og Charles Dance fra tv-serien ’Game of Thrones’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (184 votes)
4.2
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen er flot, og i en tid hvor effektfolkene får lov at skeje for meget ud på computere, holdes de nogenlunde tilbage her. 'Dracula Untold' bliver ikke en klassiker, men en fin, aktuel film om eviggyldige temaer." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] også vampy-puritanere med smag for Bram Stoker kan se med. I modsætning til Frankenstein-fiaskoen har folkene bag 'Dracula Untold' nemlig også taget hjertet med på arbejde." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en himmelråbende åndssvag blanding af vampyrfilm og tragisk superhelte-epos tilsat talløse slagsscener, som trods de habile computereffekter meget hurtigt bliver trættende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en film, der både i instruktion og på fortællingsplan mangler basal troværdighed." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Luke Evans har skulderbredde og vemodig dæmoni til Vlads rolle som blodsuger mod sin vilje [...]. Men bipersonerne er reduceret til pap, og vampyrreglerne om virkningen af kors, sølv og dagslys bøjes efter forgodtbefindende." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

For en gangs skyld, har man lavet en rimelig historie som prolog til en karakter. Ikke en klassiker, men absolut bedre end det meste af det der bliver lavet i øjeblikket - som tager udgangspunkt i sagn og eventyr.

S. Rico

Det er lang tid siden, at vampyrer blev vist på film som onde rædselsfulde væsener. Nu skal de være lækre unge skår og gerne også sympatiske. Og nu er turen så kommet til selveste Dracula, der med denne film kommer i samme bås som vampyrene fra Twiligth og lignede film. Hmmm!

Historien er dog ganske fin, omend lige lovlig forudsigelig. Det er uskadelig og god underholdning for hele familien.

Mathias

Endnu en vellykket fortælling om "Dracula", hvor Luke Evans gør det rigtig godt i hovedrollen. Lidt skuffet over at den var så tam, i forhold til hvad jeg havde hørt.

Ronnieuser/749640

Da jeg så de dårlige anmelser fra go morgen danmark
Såden Selv og blev meget overrasket
Virkelig fed Dracula og en ting SKAL LIGE SIGES
Det INGEN action film,Det en FEJL. Den høre til HORROR Kategorien
Så det fanme sagt .

Helenauser/289441

Historien var fængende, havde utroligt dygtige skuespillere (Luke Evans var som skabt til at spille Vlad), filmisk var den flot med smukt brug af specialeffects og virkelig god filmfotografering.

Filmens store mangel er dog den utroligt dårligt skrevet dialog, der er plat og flere steder i filmen bare ikke giver nogen mening. Men heldigvis er det ikke dialogen, der fylder mest i dette actioneventyr, der viser seeren både en velkendt og klassisk, men også original version af Vlad The Impaler.

Maria

"Dracula Untold" er en ganske fin film.

Den har en god balance af kærlighed, action, special effects og en historie med en rød tråd i. Den får ikke den sidste stjerne fordi der var et par gange hvor den blev en smugle langtrukken, til trods for at den kun varer 1,5 time.

Der står på siden at filmen varer 2 timer - det passer altså ikke. Vi blev en smugle forvirrede da det begyndte at se ud til at den var færdig, en halv time før tid, men det var den altså. ;)

Amalie user/1088339

Filmen var rigtig god med fede effekter. Kampscenerne var rigtig godt lavet og Luke Evans spillede en overbevisende rolle som Dracula.
Den er helt sikkert bedre end Twilight! ;-)
Man skal dog være forberedt på, at historien kan virke en smule forvirrende og tam til tider.
Filmen ligger helt sikkert op til en to'er.
Men alt i alt en god og udnerholdene film

Ole

Glæder mig:)

Aurori

Skal ind og se den med datteren. Forventer en helt anden slags dracula, end de foregående film, der har været i årenes løb.
Med gode effekter og en historie der er mening i, kan den sætte sit spor i eventyrlige minder.
Bliver spændende

Mads Frederik

Historien er måske lidt forvirrende nogen steder og det den er PG-13 betyder meget lidt blod. Men generelt er jeg godt tilfreds med filmen, skuespillet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.