Cookie- og Privatlivspolitik

Dope

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme scener med skyderier og voldelige overfald, samt scener med en pige på stoffer, der kaster op og falder om. Da filmen fastholder en let tone trods dramatikken, og da der ikke ses udpenslet vold, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.09.2015
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dope
|

Filmen 'Dope' handler om nørden Malcom, der prøver at overleve i et barsk kvarter i Inglewood, Californien.

Området styres af bander og flyder over med stoffer, alt imens Malcom drømmer om at studere på Harvard. Ved et tilfælde bliver Malcolm og hans to venner inviteret til en undergundsfest.

Festen bliver starten på en deroute præget af uheldige optrin, kriminalitet og dårlige beslutninger.

Filmen er et humoristisk coming of age-drama fra en tid, hvor hiphop-musikken stadig var undergrund. Et par unge talenter ses i hovedrollerne, navnligt Shameik Moore og Zoë Kravitz.

'Dope' er produceret af Forest Whittaker og Pharrell Williams.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.9
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dope' ligner ved første øjekast en lidt småfjollet teenagekomedie, men [...] 'Dope's hurtige replikker og kulørte overflade [er] kun sukkeret, der skal få langt alvorligere budskaber om narko og social immobilitet til at glide ned." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "Klichéerne fylder mere og mere som 'Dope' skrider frem. Indtil filmen næsten drukner i dem til sidst. Alligevel er det billedet af den farvestrålende, sjove nørd Malcolm og hans dejligt rundtossede verdensbillede, der står tilbage da filmen er forbi." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Dope' er en underlig lille bastard af en film, men alligevel fungerer den. Glimrende endda. For filmen har en lethed over sig, der kombineret med den lidt kiksede dyrkelse af hiphoppens velmagtsdage og det lettere ironiske, MTV-inspirerede udtryk rammer rent..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "...uanset utvivlsomt gode intentioner har instruktør og producere [...] været så forhippede på at 'nå bredt ud', at resultatet er blevet 'Boyz N the Hood møder Eddie Murphy, Queen Latifah og Bill Cosby'." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En Beverly Hills agtig historie, på afro-amerikansk.

Malcolm gør alle de rigtige ting, med de rigtige motiver - altså lige indtil han bliver trukket i forkerte retninger af piger, og dårligt selskab.

Men hans sunde livsstil og gode venner, parret med klogskab får ham selvfølgelig på ret køl igen - inden det går galt.

Ikke er ret stor historie, men alligevel en fin feel good ting - som løftes af Shameik Moore, som sagtens kan være en stjerne vi kommer til at høre mere om i fremtiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.