Cookie- og Privatlivspolitik

Don't Worry Darling

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er spændingspræget med en tiltagende urovækkende stemning. Den indeholder flere scener med voldsomt indhold. Fx ses en person lave et blodigt snitsår i halsen på sig selv og en person, stikkes i brystet med en kniv. Der indgår mareridtslignende sekvenser og længerevarende scener med personer, som har sex, fremstår angste og bliver udsat for fiksering og elektroshock. Da filmen også har roligere passager og fordi det mest dramatiske indhold vises i kortere scener vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i alderen 11-15 år. Den får derfor en 15 års grænse.

Se mere på medierådet.dk
22.09.2022
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Don't Worry Darling
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|
Don't Worry Darling plakat

I krimidramaet 'Don't Worry Darling' spiller Florence Pugh og Harry Styles rollerne som Alice og Jack, der er heldige at bo i det idealiserede samfund "Victory".

I "Victory" bliver samfundsoptimisme opildnet af den administrerende direktør, Frank, som er virksomhedens visionære og motiverende livscoach, der også forankrer alle aspekter af dagligdagen i den tætte ørkenutopi.

Mens mændene bruger hver dag inde i Victory Projects hovedkvarter, hvor de arbejder på "udviklingen af ​​progressive materialer", kan deres koner - heriblandt Franks elegante partner, Shelley – bruge deres tid på at nyde skønheden, luksusen og udskejelserne i deres samfund. 

Men da der begynder at opstå sprækker i deres idylliske liv, som afslører glimt af noget dystert under den attraktive facade, kan Alice ikke lade være med at stille spørgsmålstegn ved, hvad de helt præcist laver i Victory, og hvorfor. Hvor meget er Alice villig til at tabe for at afsløre, hvad der virkelig foregår i deres paradis?

'Don't Worry Darling' er instrueret af Olivia Wilde, der fik sin instruktørdebut med komedien Booksmart, og er en psykologisk thriller, som tager uventede drejninger.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (86 votes)
4.5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Florence Pugh stråler som 50’er-hustru i ujævnt Hollywood-drama, hvor popstjernen Harry Styles falder katastrofalt igennem." (Wendy Ide)

 • Information

  "Olivia Wilde har med sin anden film som instruktør, 'Don’t Worry Darling', lavet en flot og velformet, om ikke helt vellykket dramathriller om en kvindes kamp for liv og uafhængighed." (Christian Monggaard)

 • Politiken

  "...'Don’t Worry Darling' er en feministisk film, hvor den enes utopi er den andens dystopi. Og man går derfor rystet og tænksom fra filmen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Filmen bæres primært af Florence Pugh [...]. Selvom Alice-karakteren er lidt flad og ikke yder Pugh samme retfærdighed som hendes roller i film som 'Lady Macbeth', 'Little Women' og 'Midsommar', formår hun alligevel at holde vores opmærksomhed fanget med sin udstråling og power." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mette

Kan varmt anbefales

Josephine

For det første, mega fedt plottwist. Filmen sætter fokus på forskellige dillemaer i samfundet i dag, hvilket får en til at tænke. Mega fed slutning og generelt ekstremt godt filmet, med fokus på det psykologiske og fede scener. Desuden også gennemført kostume og setting med en 1960'erne stil. Godt skuespil af alle skuespillere, specielt Florence Pugh.

Generelt vil jeg helt klart anbefale den! Ny favoritfilm.

Ebba

Jeg elskede fuldstændig denne film! det havde et godt plot twist og ændrede det virkelig bare på dig

julieuser/397633

lokket i bio af huset teenager og havde ingen forventninger pga blandede anmeldelser.
Et must at se i biffen på stort lærred! Ville absolut ikke virke på skærm hjemme i stuen på samme fede måde
Visuel og flot filmet.
Fed film

Ulrichuser/887499

Bygger op lidt langsommeligt og i en genre, hvor det er set bedre. Ok film, var ikke ked af at bruge penge på at se den, og tvistet er ok interessant også lidt at tænke over bagefter. Men.. lidt en hmm film. Og sådan havde begge køn det efter filmen, så det er ikke noget med feminisme at gøre. (Synes heller ikke, det er det grundlæggende tema i filmen eller moralen set i en moderne kontekst.)

Helle

Jeg elskede denne film! Forstår ikke noget af hadet mod det!?! Jeg kan kun spekulere på, om det er fordi det er helt for det kvindelige øje?

MarkusStepH

Filmen har haft et vildt drama bag kameraet. Men dramaet foran kameraet er endnu mere spændende.

Florence Pugh gøre det fantastisk. Hun er gift med Harry Styles karekter som ikke vil fortælle hvad de skjuler på sit arbejde.
Et intens og spændende mysterie udfolder sig.

Det er en utrolig flot film. Scenerne er virkelig gennemført.
Den er creepy på den gode måde.
Scenerne er effektive med at give en følelse af paranoia. Alting virker for perfekt.

Den har en vild slutning, et interessant koncept som jeg ville ønske blev mere uddybet.

Jeg kan virkelig anbefale at se den i biografen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.