Cookie- og Privatlivspolitik

Dogman

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
28.02.2019
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dogman
|

Dramaet 'Dogman' handler om hundeelskeren Marcello, der ernærer sig som hundefrisør og lever i perfekt harmoni med de firbenede, men som tilgengæld er mere udfordret på omgangen med de tobenede.

Det går naturligvis derfor også galt, da den tidligere bokser Simone dukker op og spreder frygt i lokalområdet. Folk aner ikke deres levende råd, men så må Marcello – om end noget modstridigt – tage affære.

'Dogman' er blevet hyldet for hovedrolleindehaveren Marcello Fonte, der tog prisen for bedste mandlige skuespiller til Cannes Film Festival 2018 og siden også ved European Film Awards.

Instruktøren står tidligere bag den kritikerroste film Gomorra, som er stærkt beslægtet til dette drama.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dogman' opnår sine bedste øjeblikke i dens komiske modstillinger af stor og lille, af hunde og mennesker, og af råhed og ømhed [...]. Men den dybereliggende kvalitet er filmens evne til at eksponere dit og mit behov for vold." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "... fremfor alt har 'Dogman' sin specielle stemning, en uheldsvanger og kuldsejlet atmosfære, bygget op omkring uforglemmelige præstationer af de to ukendte skuespillere ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Garrone har skabt en atypisk film noir fra en trøstesløs udørk, der står som den absolutte modpol til al den arkitektoniske skønhed, som Italien er eksponent for." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Nicolaj Brüels kamera indfanger ikke alene i den gentagne vinkel kvarterets monotone, næsten sort-hvide og 'neo-realistiske' scenografi, men befinder sig ofte selv helt nede i hundehøjde ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er en film noir fra virkeligheden – inspireret af faktiske forhold – men især står Garrone i kærlig gæld til de neorealistiske værker, som Vittorio de Sica, Roberto Rossellini og andre skabte i 1940ernes slutning, da de gjorde en dyd [...] af en nødvendighed ..." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.