Cookie- og Privatlivspolitik

Doctor Sleep

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget ildevarslende grundstemning og indeholder adskillige scener med meget voldsomt indhold, og hvor der benyttes chokeffekter. I flere scener ses genfærd tage form som levende, fordærvede lig. I en længere, blodigt udpenslet scene bortføres, tortureres og dræbes et barn, der skriger af angst og smerte. Da filmen benytter mange gysereffekter og det voldsomme er blodigt udpenslet, vurderes det at filmen kan virke stærkt skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2019
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Doctor Sleep
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyseren 'Doctor Sleep' foregår 40 år efter The Shining (Ondskabens Hotel), og Dan Torrance er stadig dybt traumatiseret efter sine oplevelser som barn på The Overlook Hotel.

Den nu voksne Torrance kæmper for at finde ro i sit liv og har svært ved at affinde sig med både moderens død og ikke mindst fortidens spøgelser (i bogstavelig forstand). Desuden kæmper han også for at holde sig ædru efter mange års alkoholisme.

Men den smule ro ophører brat, da han møder den nysgerrige teenager Abra, som har samme kraftfulde evne som ham - nemlig "the shine". Instinktivt har Abra opsporet Dan, og de to må nu stå sammen i kampen mod den nådesløse Rose the Hat og hendes følgere, The True Knot, der lever af uskyldige menneskers overnaturlige evner i deres søgen efter udødelighed. 

Rollen som Dan Torrance spilles af Ewan McGregor, der bl.a. er kendt for Moulin Rouge!, Trainspotting og ikke mindst rollen som Obi-wan Kenobi i 'Star Wars'.

'Doctor Sleep' er instrueret af Mike Flanagan, der tidligere har stået bag King-filmatiseringen Geralds farlige leg, gyseren Oculus og den succesfulde Tv-serie 'The Haunting of Hill House'.    

Filmen er baseret på Stephen Kings roman af samme navn fra 2013 og er efterfølgeren til Stanley Kubricks gyserklassiker 'The Shining' fra 1980. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.8
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... referencer bliver både overbrugt og misbrugt, så 'Doctor Sleep' fremstår som en fan-gimmick frem for en regulær fortsættelse af eller konklusion på 'The Shining'." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "Hvor 'Ondskabens hotel' var paranoiagys og spøgelseshistorie på det klaustrofobiske hotel med de lange gange og mønstrede guldtæppe, åbner 'Doctor Sleep' sig op for en verden udenfor." (Morten Vejlgaard Just)

 • Filmland P1

  "Det så ellers lovende ud. Rigtig lovende. [...] hvor var det dog skønt, at der ikke hele tiden skulle refereres tilbage til 'Ondskabens Hotel'. Men så kom det. For fuld udblæsning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er ellers både flot og velspillet, men med en spilletid på to og en halv time må man, særligt genren taget i betragtning, kunne forvente mere ramasjang." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Danny er overfladisk, både når han drikker sig fuld, og når han er ædru. Han ser endda kommunefarvet ud, når han bliver bange under flashbacks til hotellet i scener, som Flannegan dumdristigt genskaber 1:1 fra Kubricks film, så han ender med billige kopier, der aldrig bliver bare det mindste uhyggelige." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg var på forhånd blevet advaret om, at den sidste del af Doctor Sleep sandsynligvis ville ødelægge det hele. Men alligevel kom det bag på mig, hvor ekstremt meget fanservice, der er til sidst. Samtlige - og jeg mener samtlige - ikoniske scener fra The Shining bliver genbesøgt: De to små piger på gangen, den gamle kvinde i badekaret (mange gange), guldsalen, det røde badeværelse, den store lounge med skrivemaskinen, den øksemassakrerede badeværelsesdør, labyrinthen - og selvfølgelig den venlige sorte chefkok, og alle de andre tidligere beboere på The Overlook Hotel. Det er alt andet end subtilt, og bare alt for meget.

Jeg så den forlængede version på hele 3 timer. Og de første 2½ time er faktisk fremragende. En original og fascinerende historie, der blander magiske evner, spøgelser, og en slags vampyrer på en helt ny måde. En 5 stjerners oplevelse, som desværre får et gevaldigt hak i tuden til sidst. 4 stjerner.

Alvida

godt en god film, men en smule slurvede kunne jeg virkelig godt lide det tho gør mig glad

TheDayDreamer

Efter at have set "Doctor Sleep", er jeg blevet bekræftet i én ting: Mike Flanagan er blevet min yndlings gyserinstruktør.

Manden der fangede min interesse med den fantastiske serie "The Haunting Of Hill House" har haft en tung arv at løfte da han har skulle filmatisere Stephen Kings efterfølger til The Shining" (Ondskabens Hotel), men han har udtalt at hans mål med filmudgaven af "Doctor Sleep", var at den skulle fungere lige dele som en efterfølger til Stanley Kubricks kult-filmudgave af "Ondskabens Hotel" (som selve Stephen King er velkendt for IKKE at kunne lide), og som en troværdig udgave af bog-efterfølgeren - med andre ord har han skulle inkorporere dele fra både den tidligere film, samt efterfølgeren som bog, og det har været en udfordring, når etteren som film og etteren som bog efter sigende skulle være ret forskellige (ikke mindst slutningen) - men jeg synes faktisk at han er sluppet rigtig godt fra det! (dog skal det lige siges, at jeg ikke har læst nogle af bøgerne, så det kan jeg ikke sammenligne med).

Han leverer en film der på én og samme tid har en fed historie, er en fan-service til dem der elskede den første film (en smule callbacks og referencer til originalen, uden det overtager plottet og bliver for meget), og så formår den at bygge videre på universet som man kender så godt fra den første film - vi får en lidt dybere forståelse for folk med "The Shine" og hvilke skurke der figurerer i den verden (Rebecca Ferguson gør det i øvrigt ret overbevisende som både manipulerende og især når hun skifter og man ser hendes sande natur, så er hun en led satan!). Men det som jeg vil give Mike Flanagan størst credit for med den her, er noget af det som jeg lægger mest mærke til ved hans værker: hans evne til at få folk til at indleve sig i handlingen, og skabe en dyster og medrivende stemning! Det var noget af det jeg holdt allermest af ved at se "The Haunting", og jeg fangede også mig selv i, nogle gange at sidde og heppe på Danny og hans slæng og nærmest udbryde højlydt "YES!" i specifikke scener (som jeg selvfølgelig nok skal lade være med at spoile her).

Men det klart mest velkendte og ikoniske fra "Ondskabens Hotel", nemlig selve hotellet, har naturligvis også fået en plads i filmen her, og ikke bare en hvilkensomhelst plads, nej den har fået en plads til aller sidst i filmen, som setting for the final showdown (men igen skal det så siges at jeg ikke aner om det også forholder sig sådan i bogen, men no matter what, så synes jeg det er en SUPER fed måde at give stedet den respekt og status det fortjener - hotellet er også en stjerne i den serie, og det bliver fuldt ud anerkendt!).

Både hvis man er fan af Stephen Kings værker (og derfor kender historien), eller man bare vil se en fed film, så synes jeg klart den her er en biotur værd

larsuser/918093

Elsker og tjekke brugernes bedømmelse ud,med stjerner og kommentarerne(Som betyder kort side bemærkning/Oplysning)
Men hvem skriver du dog hele den her,forvirrende laaaaaaaaaaaaaaaaaaange roman til?
2 likes det nok dig selv og dit Ego..
Men tak trods alt så behøves jeg ik se filmen,nu du udpenslede den og resten af King film..
Keep it simple
Det var en hole Day søvn

Jen Headuser/1439276

Hvis vedkommende vil skrive en detaljeret anmeldelse, så skriver vedkommende en detaljeret anmeldelse. Spørgsmålet er ikke, hvem anmeldelsen bliver skrevet til. Spørgsmålet er, hvorfor fuck anmeldelsens-længde går dig så meget på, at du vælger at skrive en nedladende kommentar, som oven i købet ligner noget, du har fået en fra 1. klasse til at skrive for dig..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.