Cookie- og Privatlivspolitik

Divergent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt og konfliktfyldt stemning. Der bliver stadigt flere scener med nervepirrende udfordringer for hovedpersonen og med vold i form af kampe med næver og våben. I en række scener følger vi også hovedpersonen ind i hendes værste mareridt, hvor bl.a. drukning truer. Volden udvikler sig i stadig større skala hvor vi også ser personer, som står hovedpersonen nær, blive dræbt. Da volden imidlertid ikke er udpenslet og da den udspiller sig i et urealistisk science fiction-miljø, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Divergent
|

Filmen 'Divergent' foregår i en nær dystopisk fremtid, hvor Chicagos befolkning er opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse.

Da teenagepigen Tris Priors skal tildeles sin faktion, viser det sig, at hun er en afviger, der besidder samtlige egenskaber. Opdagelsen gør Tris til samfundsfjende og introducerer hende for en mørk side af det tilsyneladende fejlfri system.

Truet på livet og med en viden, der kan ændre menneskehedens virkelighed, må Tris nu stole på en hemmelig oprørsgruppe - heriblandt den mystiske og sært dragende Four.

Den debuterende forfatter Veronica Roth ramte en guldåre med sin bogtrilogi bestående af ’Divergent’, ’Insurgent’ og ’Allegiant’.

Science fiction-bøgerne er med sin fremstilling af et brutalt fremtidsunivers, hvor mennesket er reduceret til en brik i et udspekuleret spil, nem at sammenligne med andre ungdomsorienterede roman-til-film-successer som ’The Hunger Games’ (2012), og det er derfor ikke underligt, at der også er planer om at filmatisere de sidste to bøger.

Hovedrollen i 'Divergent' spilles af Shailene Woodley, der allerede et velkendt navn med en anmelderrost præstation i ’The Descendants’ (2011) bag sig. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (652 votes)
4.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre er alt i 'Divergent' så overforklaret, for at sikre at også nytilkommere til Roths univers er helt med, at fortællingen bliver unødvendigt langtrukken og lidt stiv." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] endnu et teen-hit - mens vi venter på det næste afsnit af 'The Hunger Games'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Er du til 'The Hunger Games' er den her nok lige noget for dig." (Hans Bjerregaard)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et berusende univers, der folder sig flot ud i [...] bjergtagende billeder." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] hep herfra for en kvindelig kriger, som modbeviser at action kun er for drenge." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "En film der tager sit forlæg og sin målgruppe seriøst, og det er et kæmpe plus. Men den har ikke de samme gode action-scener som 'Hunger Games'." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Der er noget tryghedssøgende og derfor middelmådigt over filmen. Man vil ikke hægte nogen af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camie

Endnu en film i rækken af ”young-adults” som Hunger Games og Maze Runner, men en god en af slagsen.

Filmen er lang, men det gør ikke noget, da den bruger tiden fornuftigt på at udvikle karaktererne samt bygge plottet op.

Hovedpersonerne leverer nogle fine præstationer, selvom det endnu er lidt svært at se Shailene Woodley som den benhårde revolutionære Skytsengel. Det bliver der heldigvis rettet op på senere.

Filmen får fuldt fortjent 4,5 stjerner fra mig. Og så lige en 1/2 mere fordi den har en god "se-den-igen" score.

Mallica

Jeg er helt vild med denne triologi, har læst bøgerne og selvfølgelig er bøgerne lige som så mange andre bøger, der er blevet filmatiseret, mere beskrivende ned til mindste detalje.
Der mangler lidt i filmen kontra bogen, men jeg ere stadig solgt.

ann toftuser/72558

Jeg så filmen og havde blande følelser men så så jeg den igen og læste derefter alle bøgerne - bøgerne er mega gode og naturligvis kan man ikke forvente at filmen er 100 % iflg bøgerne men jeg synes den er rigtig god. Desuden giver filmen bedre mening nu da jeg har bøgernes historie i baghovedet og kan sagtens følge instruktøren og de valgte scener.
Desuden er musikken helt perfekt!

Cathrine

Det var med blandede følelser da jeg sad på bagerste række med cola og popkorn. For jeg frygtede lidt at det var endnu en “Hunger Games” serie. Jeg kan rigtig godt lide “The Hunger Games” serien men jeg må indrømme at jeg ville blive lidt træt af hvis der kom en serie af film som lignede den for meget. Men lighederne er små syntes jeg. Jeg må sige at filmen var overraskende lang. Den varede alligevel 2½ time, og jeg må sige at den sidste time var lidt langtrukken. Jeg kan godt forstå at man gerne vil have så mange detaljer med omkring deres verden, som muligt. Men den blev lige lidt for lang. Men den var stadig utrolig spændende hele vejen igennem, men hvis jeg skal se den igen en gang, bliver jeg nok nød til at dele den op. Der var flere gange hvor jeg faktisk troede at filmen ville slutte, at den måske ville slutte lidt mere åben end den gjorde, men slutningen var faktisk okay. Den sluttede ikke for brat til at man sidder med en følelse af at mangle noget.
Jeg må nok indrømme at jeg savlede ret meget over Jai Courtney som spiller Eric i filmen. Han er godt nok noget Eyecandy, jeg ikke kunne lade hver med at kigge på. Han spiller den rå type så godt, og han passer utrolig godt ind i det Miljø som de lever i. Theo James som spiller Four er af en hel anden støbning, han er meget mere følsom end man lige går og tror. Sidst men ikke mindst har vi også Shailene Woodley som spiller den unge Tris, som egentlig bare gerne vil finde sig selv. Jeg er bestemt glad for deres valg af skuespillere til denne film, der er ikke nogen hvor man bare tænker “det mener du ikke?”. De forstår at spiller rollen fuldt ud. Sidst men ikke mindst kunne man tydelig se at det var en film med gode 3D effekter, også selvom jeg ikke var inde og se den i 3D. Der er så mange scener hvor man nemt ville blive opslugt og få en følelse af spænding i maven, også selvom effekten ikke var på, kunne man mærke det. Jeg gad godt at se nogle af scenerne i 3D men jeg er glad for at jeg ikke skulle se en film på 2½ time, med briller på, det kan jeg simpelthen ikke holde ud.

joanna

En skøn film der efter min mening levede op til bogen også er 4 jo alt for lækker ;-)
Elsker historien og bægerne er fantastiske ;-)

Wayne

og kommer næppe til at gøre det.

Men jeg håber at der i bøgerne er knap så mange plothuller, som i filmen.

Det giver ingen mening at man ikke kan skifte faktion, når ingen blandt skytsenglene er over 25 år.

Aktion og originalitet fejler dog ingenting, og det gør at den lige sniger sig op på fire små stjerner.

Hejlouser/1080994

Jeg elsker den. Min absolutte ynglings trilogi i verden! Elsker dens historie, hovedpersonen Tris, og ideen, om faktionerne. Er en stor fan!

Scarecrow

Jeg har ikke læst bogen og vidste ikke helt hvad jeg gik ind til. men det er en ganske fin film, med intersante skuespillere og alt det.. Er man til hunger games og den slags bliver man ikke skuffet, og hvis man ikke er er dette stadig en film som er værd at se..

Laura

Theo James❤️<3

Chantelle

Jeg nåede ikke at få denne film set i biografen, og kun kort efter at den ikke blev vist mere startede jeg med at læse bogen som for øvrigt var fantastisk; jeg kan næsten ikke vente med at se filmen også!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.