Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Ditte & Louise

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en humoristisk og erotisk stemning. Der er talrige scener med skildringer af voksensex. I en række scener giver hovedkarakteren flere kvinder orgasmer. I en scene ses gentagende filmoptagelser af en kvinde, der giver hovedkarakteren et blowjob. Her er der flere nærbilleder af penisattrappen, og kvinden føler sig i stigende grad presset af handlingen. I flere scener ses voksne dyrke sex. Da sexscenerne gennemgående er indlagt i en komisk ramme og da der også er en række scener, der skildrer et tæt venskab mellem hovedkaraktererne, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års grænse.

Se mere på medierådet.dk
13.09.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ditte & Louise
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'Ditte & Louise' er baseret på DRs tv-serie med Ditte Hansen og Louise Mieritz. 

I filmen begynder succesen for det ellers populære makkerpar at falme. Louise er på vej i overgangsalderen og har accepteret tingenes tilstand ved at forberede sig på et småborgerligt liv med mand og barn. 

Ditte er ikke klar til at kaste håndklædet i ringen, så da hun ser et opslag for en mandlig hovedrolle i en vikingefilm, klæder hun sig ud som mand, går til audition og scorer det eftertragtede job, hvorefter overraskende succes venter i horisonten.

Den danske komedie 'Ditte & Louise' tager fat i kønsdebatten og det højaktuelle #MeToo, der bl.a. handler om kvinders vilkår i filmbranchen. Filmens omdrejningspunkt er forholdet mellem veninderne, der kommer på en hård prøve, da Ditte, forklædt som mand, oplever masser af succes, men glemmer Louise i processen.

Casper Christensen og Frank Hvam skildrede også et venskab i udfordringer i Klovn: The Movie og efterfølgeren Klovn Forever, der ligesom 'Ditte & Louise' er baseret på en populær tv-serie. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (54 votes)
3.9
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... alle dem, der insisterer på at kalde [Ditte og Louise] "kvindelige komikere", [kan] måske overveje at kalde dem det, de er: Komikere. Endda nogle rigtig skarpe nogle af slagsen." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Ditte & Louise' er noget så sjældent som en tv-serie, der er endnu bedre i filmudgaven. Vi vil have mere! Af det hele!" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... den groveste og sjoveste satire, der længe er blevet serveret på film i Danmark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ingen er fuldkomne [...]. Det er dog lige før, at filmen om Ditte og Louise er det." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Ditte & Louise' går til filmen og går til sagen, så den skæve kønsfordeling i dansk film får et muntert los i bolledejen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Dittes "gender bender" leverer de komiske højdepunkter. [...] 'Ditte & Louise' sparker mange åbne døre ind, men karaktererne er gode kvinder af kød og blod, og Hansen og Mieritz står ved dem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

Super grineren film kan helt klart anbefales jeg tudegrinte hele vejen igennem

jeanette

Super god film :) vildt sjov

jeanette

Sådan så sjov klasse skuespil tak til jer ... alle som er med i filmen ◇♤◇♧

Mickey

Som flere andre har påpeget: Denne film ligger humoristisk på niveau -eller nærmest under- de senere film i rækken af Alle For Én & Klassefesten. Lige siden begyndelse, der har anmelderne jo direkte stået i kø for at tilsvine den form for komik. Men her i 2018, hvor damerne pludselig forsøger sig i dét felt, der elsker alle anmelderne pludselig de platte jokes?! Det lugter lidt af politisk korrekthed "gone wrong."
Filmen tog nogle forskellige problematikker op, men som komedier var den utrolig tynd. Og må bare sige jeg grinte lidt 2-3 gange, og ikke mere. Kan godt være den mere er rettet mod tøseaftensegmentet, og jeg så ikke lige er målgruppen, men Klovn reddede den hjem på charmen ved de forskellige karakterer -Dér havde Ditte & Louise altså ikke ufattelig meget at byde på, da det hele blev for ensidigt...

Erik Lorentzuser/220888

Det er på flere måder en film, der tager fat på nogle vigtige problematikker omkring kønsroller. Og det bliver fortalt i et par fine scener især omkring filmoptagelser. Men skønt figurerne og scenerne er sjove, er de også bare for platte og todimensionelle. Dybden er på Alt for Damerne-niveau, og det bliver lidt hult a la Klassefesten - men det er der selvfølgelig også mange, der kan lide.

Finnuser/241773

Denne omvendte Tootsie med flot sammenhængende fortælling, fine karakterer og godt strøget til med humor gør filmen til en af de bedste danske komediefilm fra de senere år. Omend slutningen er knapt så skarptskåren så er det ellers lydefrit karakterarbejde fra Ditte og Louise der boltrer sig vældigt i eget manuskript. Jeg må tilstå at jeg aldrig før havde set eller bidt mærke i parrets tv-arbejde, så et glædeligt nysyn.

Peter

Humoren er på samme niveau som "Klassefesten" og "Alle for . . . " filmene - og nu er den type humor ifølge anmelderne pludselig helt genialt ? ? ?
Mystisk

Ham den (ualmindeligt) vrede personuser/12167

Om der har været serveret penge under bordet, eller om anmelderne bare har været forudindtaget, er de to eneste årsager, som jeg kan komme i tanke om. Vildt (under-)middel komediefilm!

Henning

Virkelig en sjov film

joanuser/380568

Den mest platte elendig film, jeg længe har set

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.