Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Ditte & Louise

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en humoristisk og erotisk stemning. Der er talrige scener med skildringer af voksensex. I en række scener giver hovedkarakteren flere kvinder orgasmer. I en scene ses gentagende filmoptagelser af en kvinde, der giver hovedkarakteren et blowjob. Her er der flere nærbilleder af penisattrappen, og kvinden føler sig i stigende grad presset af handlingen. I flere scener ses voksne dyrke sex. Da sexscenerne gennemgående er indlagt i en komisk ramme og da der også er en række scener, der skildrer et tæt venskab mellem hovedkaraktererne, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års grænse.

Se mere på medierådet.dk
13.09.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ditte & Louise
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'Ditte & Louise' er baseret på DRs tv-serie med Ditte Hansen og Louise Mieritz. 

I filmen begynder succesen for det ellers populære makkerpar at falme. Louise er på vej i overgangsalderen og har accepteret tingenes tilstand ved at forberede sig på et småborgerligt liv med mand og barn. 

Ditte er ikke klar til at kaste håndklædet i ringen, så da hun ser et opslag for en mandlig hovedrolle i en vikingefilm, klæder hun sig ud som mand, går til audition og scorer det eftertragtede job, hvorefter overraskende succes venter i horisonten.

Den danske komedie 'Ditte & Louise' tager fat i kønsdebatten og det højaktuelle #MeToo, der bl.a. handler om kvinders vilkår i filmbranchen. Filmens omdrejningspunkt er forholdet mellem veninderne, der kommer på en hård prøve, da Ditte, forklædt som mand, oplever masser af succes, men glemmer Louise i processen.

Casper Christensen og Frank Hvam skildrede også et venskab i udfordringer i Klovn: The Movie og efterfølgeren Klovn Forever, der ligesom 'Ditte & Louise' er baseret på en populær tv-serie. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (155 votes)
4.1
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... alle dem, der insisterer på at kalde [Ditte og Louise] "kvindelige komikere", [kan] måske overveje at kalde dem det, de er: Komikere. Endda nogle rigtig skarpe nogle af slagsen." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... 'Ditte & Louise' er noget så sjældent som en tv-serie, der er endnu bedre i filmudgaven. Vi vil have mere! Af det hele!" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... den groveste og sjoveste satire, der længe er blevet serveret på film i Danmark." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ingen er fuldkomne [...]. Det er dog lige før, at filmen om Ditte og Louise er det." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Ditte & Louise' går til filmen og går til sagen, så den skæve kønsfordeling i dansk film får et muntert los i bolledejen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Dittes "gender bender" leverer de komiske højdepunkter. [...] 'Ditte & Louise' sparker mange åbne døre ind, men karaktererne er gode kvinder af kød og blod, og Hansen og Mieritz står ved dem." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina

og trailers was spoilers - ingen overraskelser
Ideen var god - men historien ikke meget værd

Jan Engel

God humor. Fin dialog og handling. Godt skuespil og tempo. Alt i alt en super film.

Ser frem til deres næste film, og den næste igen, og den næste igen…….

Anne Aviaja

Jeg har ikke grinet så meget og så højt i flere år!

Segoyuser/116755

Tja der var få elementer af morsomheder , men ellers synes jeg der er en del budskaber , både i forhold til :ligeværdig, løn, hvor langt vil du gå for at opnå noget, forskellige måder at leve livet på, at selv om du har talent som skuespiller værdsættes det ik altid, venskaber er ligeså i focus, synes filmen var okay!

S. Rico

Man behøver hverken at have set tv-serien eller være kvinde for at sætte pris på Ditte & Louise. Det er ikke ligefrem grænseoverskridende humor som i eksempelvis Klovn filmene eller Borat, men det er stadig temmelig morsomt. Og så bliver sexisme i filmbranchen i den grad spiddet igen og igen gennem hele filmen. På den måde kan man godt sige, at det er den samme joke og det samme budskab, der går igen hele tiden. Men det er ok, for det er både meget morsomt og utroligt relevant.

Hanne Nedergaard

Rigtig Sjov og fantastisk skuespil

Susan

Når du har set traileren, så har du allerede set alt hvad der er at grine af...

Martin

Super grineren film kan helt klart anbefales jeg tudegrinte hele vejen igennem

jeanette

Super god film :) vildt sjov

jeanette

Sådan så sjov klasse skuespil tak til jer ... alle som er med i filmen ◇♤◇♧

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.