Cookie- og Privatlivspolitik

Dig og mig

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.08.2008
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dig og mig
|
"Kære Stephanie. Når et menneske dør, skal det betyde noget for verden. Det må ikke være lige meget. Nogen skal blive ramt, nogen skal sørge, og ingen må dø alene. Heller ikke dig Stephanie. Kærlig hilsen Sara "

'Dig og mig' handler om tre pigers uafhængige historier på tre forskellige tidspunkter i deres liv. Om deres spinkle og skæbnesvangre forhold til kærlighed, og om deres møde, da de står overfor deres livs største udfordring.

Sara er elite svømmer og bliver hårdt pacet af sin ambitiøse far, men han svigter, da hun bliver frarøvet den eneste chance for at få det, hun ønsker sig mest i livet.

Mettes familie er religiøs, og hun føler, at de har accepteret hendes skæbne selv om hun ikke selv har. Mette beslutter sig til at forlade sin familie, da de juleaften synger ”Det er guds ønske, at de ting som sker, sker” .

Stephanie graver ustandselig kløften mellem dem hun elsker og sig selv større og større, fordi hun ikke kan tilgive sig selv. Oliver elsker Stephanie højere end nogen anden, men i angst for at miste, skubber hun ham brutralt fra sig, og da hun har brug for Oliver i sin skræmmende ensomhed, er det for sent.

De tre pigers skæbne bliver uløseligt bundet sammen i deres kamp for kærligheden og en skæbne, der er stærkere end livet.

Christian E. Christiansen har tidligere instrueret ungdomsfilmen ’Råzone’, og 'Dig og mig' er en udvidelse af hans i år Oscar-nominerede kortfilm ’Om natten’.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (979 votes)
3.7
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... en film, der hæver sig over gennemsnittet og som på gribende vis fortæller en vedkommende historie om et lille stykke Danmark (Ann Lind Andersen). ()

 • Børsen

  Denne film er en tåreperser, der siger tingene lige ud, uden omsvøb. Sådan kan en dansk ungdomsfilm altså også se ud (Morten Dürr). ()

 • Ekstra Bladet

  ... indtrængende og følelsesstærk uden at blive sentimental. Det er en historie, der fortjener at nå ud til et stort publikum. At det lykkes nu er værd at glæde sig over (Niels Lind Larsen). ()

 • Jyllands-Posten

  Men hvor ”Om natten” var et skarpt skåret portræt, er ”Dig og mig” en anderledes nølende sag, der desværre slet ikke har bevaret kortfilmens brod, og historien om pigerne glider ud i kejtede forsøg på at folde filmen ud (Katrine Sommer Boysen). ()

 • Politiken

  Man er sig konstant emnets alvor bevidst, men præsenteres i stedet for et gribende drama for noget, der ligner en alvorlig novellefilm splejset med piloten til en mere kulørt tv-serie for unge [...] Til gengæld formår Neel Rønholdt at give figuren en særlig stille gennemslagskraft (Kim Skotte). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
christinauser/155615

fantastisk ... Gribende .. Det er en film man bare ikke kan andet end at græde af. og stadig syntes den er fantastisk!! Man kommer så tæt på personerne.. Rigtig gode skuespillere.. God histoire! Den skal bare ses!!!

Marie

Super rørende & tankevækkende film.
Laura Christensen, Julie Ølgaard & Neel Rønholt spiller deres
rolle som kræftpatienter utrolig flot.

The Womanuser/8031

super fortælling, søgelig og god trailer men super super film

Anitauser/263721

Filmen kunne have været rigtig dyb, sørgelig og fængende, men desværre ikke en man behøvede at se i biografen... Så har man da set den. Giv den en chance alligevel :o)

emilie

Det er en meget rørende film men godt skuespil. Men det er desværre ikke en film der bliver hængende i din hukommelse særligt længe.

Rikkeuser/742225

Aldrig er jeg blevet skuffet så meget over en film, med så gode skuespillere s;
Der sker intet fedt i den. Der er ingen spænding, man venter sådan set bare på at de alle tre dør..

Ciliauser/286961

Til tider var den okay, men synes den var en smule kedelig...

Frederikuser/246446

absolut verdens ringeste film !!!???

Lærkeuser/13882

Filmen var okay, men med rigtig godt skuespil... men jeg synes ikke rigtigt der skete noget "happy" i filmen, og derfor synes jeg at den var røvdeprimerende.. ellers er jeg helt vild med de tre piger :D

Frederikuser/246446

fuck hvor er den dårlig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.