Cookie- og Privatlivspolitik

Diego Maradona

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en lettere dramatisk grundstemning, og kameraføringen er håndholdt og urolig. Den indeholder flere dokumentariske scener med slagsmål, gadeuro og scener, hvor man ser let tilskadekommende mennesker. I én scene ser man en fodboldspiller, som ligger på en båre med en blodig ankel, og i en anden scene ser man en person, som ligger skudt i en bil. Hertil kommer enkelte let dystre scener, hvor hovedpersonen ses påvirket af stoffer. Da ingen af de voldsomme scener udpensles, og da store dele af filmen fortælles gennem interviews og fodboldboldkampe, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
05.09.2019
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Diego Maradona
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
|
Diego Maradona plakat

Dokumentarfilmen 'Diego Maradona' handler om den legendariske fodboldspiller Diego Armando Maradona og er konstrueret fra over 500 timers aldrig før sete optagelser.

I stedet for at forsøge at fange hele Maradonas omfangende liv vælger instruktøren at genfortælle den særskilte og signifikante historie om den argentinske legendes fortid.

Mere præcist fodboldspillerens fortid i den italienske klub S.S.C. Napoli, fra årene 1984 til 1991, som inkluderede seks sæsoner, to verdensmesterskaber, en kærlighedsskandale, et barn, kokainafhængighed og mafiainvolvering.

'Diego Maradona' er instrueret af Asif Kapadia, der slog igennem med sportsdokumentaren Senna, hvis skildring af Formel 1-køreren Ayrton Senna blev rost til skyerne af anmelderne. I 2015 modtog Kapadia en Oscar for musikdokumentaren Amy om sangerinden Amy Winehouse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
5
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... filmen giver en næsten hypnotisk fornemmelse af at komme ind under huden på en mand, man ender med faktisk at få ondt af." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "Billederne af den faldne engel – Maradona, der er vokset til ugenkendelighed – er lige så tragiske i dag, som de var i 1990’erne. Det er Kapadias primære triumf. At fortælle en velkendt historie, så den stadig får os til at gyse og falde i svime." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Det kan godt være, at vi kendte historien i forvejen. Men at den alligevel var så vild, ved vi først nu." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En øjenåbner af en dokumentar. Maradonas fald fra gudestatus til hadeobjekt i Napoli er det mest vanvittige eksempel på "højt at flyve, dybt at falde", som jeg nogensinde har set. Og hvor kan fodboldfans dog være tåbelige. Hvordan i alverden kan indbyggerne i Napoli blive fornærmet over, at en foldboldspiller selvfølgelig gerne vil vinde med sit eget landshold.

Maradona er dog ikke ligefrem nogen engel med de ting, som han har involveret sig i uden for banen. Men man må give ham, at han er en fighter. Man har set masser af eksempler på folk i lignende situationer, som ikke ville være i live i dag, efter det han har været igennem. Respekt.

Ghita

Jeg husker Maradona som den største spiller i sin tid. Dette er en dokumentarfilm om et megastort talent, som når tinderne og bliver presset fra alle sider. Til sidst ramler det hele sammen. Alle vil have en bid af Maradona og det er hårdt at se, hvordan et menneske kan presses som en citron, ikke selv kan overskue det hele og forfalder helt.

Valentin

DER VAR HÅND:-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.