Cookie- og Privatlivspolitik

Dheepan

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en følelsesladet og til tider urovækkende stemning. Den indeholder flere scener, hvor bander bekriger hinanden med våben, og man får en meget realistisk oplevelse af, hvor utrygt hovedkarakterernes liv er. I en længerevarende scene ser man skyderier, eksplosioner og kampe, der både er blodige og udpenslede. Her ser man blandt andet en mand, der ligger død efter et skud i øjet. Det vurderes på baggrund af filmens stemning og de blodige og udpenslede billeder, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.03.2016
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dheepan
|
Versioner: se alle
2D, FFM16, Særvisning
|

Filmen 'Dheepan' handler om titelkarakteren, der er srilankansk frihedskæmper under borgerkrigen. Da krigen er ved at slutte, beslutter han sig for at flygte til Frankrig.

Med sig tager Dheepan en fremmed kvinde og en lille pige i håbet om, at en familie har lettere ved at få asyl, end hvis han blot kommer hver for sig.

Trekløveret ankommer til Paris, hvor de bliver flyttet rundt adskillige gange, indtil Dheepan får et job som vicevært i en nedslidt boligblok. Så snart livet er ved at falde lidt til ro, indblandes den srilankanske mand i en bandekonflikt, der fremprovokerer hans egne krigstraumer. 

'Dheepan' vandt Guldpalmen i Cannes 2015 og er instrueret af manden bag de roste Smagen af rust og ben og Profeten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.6
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dheepan' er ikke blot et portræt af en flygtning. Det er en skildring af en verden, der grundlæggende synes revet op med rode, for det er ikke kun flygtningene, der er blevet fremmede. Det er også de øvrige beboere i slummen." (Kristian Lindberg)

 • Ekstra Bladet

  "Håndværksmæssigt er 'Dheepan' flot i sit udtryk, men med prædikatet guldpalmevinder savner jeg lidt flere vitaminer til øverste etage og lidt færre løse ender hen imod slutningen." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... det er en del af Audiards særlige sprog, at han giver velkendte følelser og almene menneskelige problemstillinger en ny kraft ved at bruge teknikker fra spændingsmættede film. [...] Og den bliver siddende i benene og knoglerne." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Audiard fortæller os menneskehistorier, som nemt kunne have været banaliteter, hvis ikke de var så godt skrevet, så overrumplende hårdtslående og altid så helt utrolig godt spillet." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "... 'Dheepan' er et fornemt eksempel på (g)rå realisme, der siger mere end dedikerede tendensfilm." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Audiard's film er altid værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.