Cookie- og Privatlivspolitik

Der Kreis

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
12.02.2015
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Der Kreis
|

Filmen 'Der Kreis' er et doku-drama, der handler om den nyuddannede lærer Ernst, der i midten af 1950erne bliver del af Der Kreis - en hemmelig aktivistgruppe i Zürich, som trykker og udgiver et af verdens første homomagasiner. 

Ernst skilter ikke med sin seksualitet, men vover sig alligevel med til Der Kreis’ ekstravagante fester, som tiltrækker mænd fra nær og fjern og gør Der Kreis til et forbillede for tidens spirrende homo-organisationer i Europa og USA. En aften forelsker han sig i den smukke sanger Röbi, og de to unge mænd indleder et intenst forhold og bliver en del af Der Kreis’ aktivistgruppe.

For en tid er Schweiz et fristed for gruppens diskrete aktivisme. Homoseksualitet er ikke forbudt, og så længe censurreglerne overholdes, kan de unge aktivister sende magasiner til abonnenter uden for landets grænser. Men da italienske trækkerdrenge begynder at vække blodig opsigt i Zürichs natteliv, kan myndighederne ikke længere vende det blinde øje til. 

Det dokumentariske drama 'Der Kreis fortæller 60 år efter begivenhederne Ernst og Röbis turbulente og passionerede historie, der samtidig er stykke fascinerende Europa-historie. Filmen instrueres af Stefan Haupt og har Matthias Hungerbühler og Sven Schelker i de bærende roller.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
5.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Historien om kærlighed og modgang er let at identificere sig med, og den er ganske fint spillet i fiktionsdelen. Et intimt og livsbekræftende appendiks til den store aktuelle Oscar-nominerede underholdningsmaskine 'The Imitation Game' om den homoseksuelle kodebryder Alan Thuring." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "'Der Kreis' præsenterer en universel fortælling om kampen for rettigheder, kærlighed og accept, der desværre endnu ikke har fået en udløbsdato. Det er en samfundsmæssigt vigtig film, men også en fundamentalt medrivende beskrivelse af kærligheden." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "De to hovedpersoner, Ernst Ostertag og Röbi Rapp velspillet af Matthias Hungerbühler og Sven Schelker, fremmaner fint tid og tematik (...) Kunstnerisk ville 'Der Kreis' have stået stærkere som ren spillefilm, men været mindre insisterende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pouluser/717922

Rigtig god og velspillet film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.