Cookie- og Privatlivspolitik

Der findes ingen ondskab

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er generelt roligt fortalt, men den indeholder også scener med voldsomt indhold, eksempelvis hængningen af fanger dømt til døden. Desuden indeholder filmen længere scener med personer, der er stærkt ude af fatning pga. angst og skyld, hvilket blandt andet fører til en persons forsøg på at drukne sig selv. Idet det voldsomme fylder en mindre del i filmen som helhed, og da det ikke er udpenslet, vurderes filmen kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
30.09.2021
| |
2 timer 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sheytan vojud nadarad
|
Billetter

Det iranske drama ‘Der findes ingen ondskab’ vandt Guldbjørnen på Berlin Film Festivalen.

Filmen fortæller fire forskellige historier om iranere, der får til opgave at udføre henrettelser for styret. Det fører både til moralske skrupler og oprør, og filmen er ikke kun en dybtfælt kritik af dødsstraf, men også en indtrængende hyldest til ytringsfriheden.

Filmen er optaget i hemmelighed, fordi Rasoulof har fået forbud mod at lave film. Han blev i 2019 dømt til en etårig fængselsstraf for at 'sprede propaganda' med filmen A Man of Integrity fra 2017.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
5.3
4.4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At færdiggøre en spillefilm på sådanne vilkår er en præstation i sig selv, men at gøre filmen til et uafrysteligt humanistisk opråb er et mirakel, skabt af en meget modig kunstner." (Kristian Lindberg)

 • Filmland P1

  "Den er mere end bare en film om Iran og om systemkritik. Det er et ualmindeligt overbevisende vidnesbyrd, om hvor meget det æder af mennesker, af et samfund, når myndigheder påbyder deres borgere at overskride deres egne grænser. Det æder et land op indefra." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Intenst og klogt blik på de mennesker, der lever i dødsstraffens skygge i Iran." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Der er en tendens til at læne sig op ad sæbeoperaens følelsesdyrkelses i de sidste af de fire film [...] Alligevel gør filmen indtryk, både som politisk kommentar og som eksistentielt kunstværk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Instruktøren Mohammad Rasoulof er lykkes med at omgå et forbud mod at lave film og har i hemmelighed optaget 'Der findes ingen ondskab', der fordømmer det iranske styres afstraffelsessystem. Rasoulofs mod er beundringsværdigt, men selve filmen er klodset og sensationalistisk." (Kristoffer Grønbæk)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.