Cookie- og Privatlivspolitik

Departures

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
06.11.2009
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Okuribito
|
I 'Departures' er Daigo Kobayashi en passioneret cellist i et orkester, der netop er blevet opløst, og han står nu uden job. 

Daigo beslutter sig for at rejse med sin kone fra Tokyo og hjem til sin fødeby, hvor hans mor har efterladt ham et hus, for at søge arbejde og starte et nyt kapitel i sit liv.

I avisen støder han på en stillingsannonce benævnt 'sidste afgang' i den tro, der er tale om et rejsebureau. Han erfarer imidlertid, at stillingsbetegnelsen dækker over en ganske anden profession, bedemand.
 
Daigo begynder at føle en stolthed i sit nye arbejde og sætter en ære i at gøre det til en perfektionistisk kunstart, hvor han fungerer som bindeled mellem den afdøde og den afdødes efterladte.

Samtidig giver det ham mulighed for at reflektere over forholdet til sin egen familie, og hans cellospil åbner yderligere op for de indestængte følelser.

'Departures' er en fortælling om ære og respekt og en hyldest til mennesket og livet. Den vandt Oscaren for Bedste udenlandske film fra 2008.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (232 votes)
5
4.7

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... både smuk, sjov, dybt bevægende og absolut en tur i biografen værd." ()

 • Børsen

  "... en rørende historie om at forsones med fortiden og gribe nuet. Man skal være en i særklasse hård negl for ikke at fælde en tåre over 'Departures'. Her går tankegods og melodrama hånd i hånd." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Der er en varm understrøm af humor i denne meget usædvanlige film, der giver insigt i japanernes realistiske og usentimentale accept af døden og som rammer en klangbund af ukendte dybder. Lyrisk og klart fremlægger den sit budskab om kærlighed og tilgivelse – og om at døden tilhører de levende. Det er en overrumplende og vidunderlig film." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en af den slags fine, små filmperler, man er glad for at få med sig i graven." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Når filmen dvæler ved renselses-ritualerne af døde mennesker, ritualer, der er med til at give ligene evig skønhed, som der bliver sagt, så opstår der en prisværdig lyrisk ro i fortællingen. Det er med denne tilstand og filmens mere eksistentielle og poetiske livsbetragtninger, at 'Departures' bliver en smuk film." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... en helt enkel historie, som med lige dele humor og alvor let og elegant tackler nogle af den moderne tilværelses mest komplekse problemstillinger." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... køn, melankolsk og stilfærdig til det selvsmagende, men når man har vænnet sig til virkemidlerne og det frustrerende langsomme tempo, bliver man engageret i psykologien og interesseret i at se, hvor historien ender, skønt de sentimentale islæt bliver ved med at skurre." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Sidder med tårer i øjnene efter den sidste scene. En sand gemt perle, der er smuk på alle måder!

Stine

En smuk historie, godt skuespil og en dejlig lydside viser os, hvordan vi alle med stor respekt bør sendes af sted gennem den port, der også kaldes døden. En meget rørende film, som rammer lige i hjertet.

Wayne

Advarsel - hvis man helst vil opleve en film med masser af action, så går man HELT forkert, hvis man vælger denne Oscarvindende film (bedste udenlandske film).

Filmen handler om tab, sorg og begravelser - men også om tilgivelse og om fordybelse.

Handlingen er så enkel at jeg ikke vil beskrive den her, men den er værd at fordybe sig i.

mo cuishle

En af de bedste udenlandske film jeg nogensinde har set. Den får virkelig en til at tænke over livet og døden. Det er utrolig smukt, måden de tager afsked med deres døde. Der er en fin blanding af humor og alvor i filmen.
En betydningsfuld film der frembringer tårer og eftertænksomhed.

Mathiasuser/552629

Kan ikke sige andet end: Se den!!!

Louise

den mest bevægende, rørende og tankevækkende film jeg længe har set - den rører ind i de inderste kroge af sjælen og følger med dig ud af biografsalen og bliver hængedne rigtigt længe....Giver stof til eftertanke om kultur, ritualer og hvordan vi tager afsked med vores kære.

Pia Hausmannuser/710512

En lynrejse til Japan... og når man i forvejen er forelsket i det land og kulturen, er det FANTASTISK! Smuk smuk film og så utroligt nærværende hjertelig.

Man savner den allerede, når lyset i biografen atter tændes!

Lisuser/505767

Jeg har lige set filmen, som har bert mig på en god måde,

Jeg kunne reflektere til mange genkendellige føelelser, som filmen repræsenterer,

Det er kanon gode skuespilere - og film har et meget rligt forløb.
Tiden forsvandt - der var pludselig gået over 2 timer.

FanningForeveruser/8587

Jeg vil rigtig gerne se den her film, især når den får så gode anmeldelser herinde plus vundet prisen for bedste udenlandske film.

Hvor ærgeligt jeg ikke har penge til at gå i biffen her for tiden, men må vente til dvd'en udkommer ;)

Nielsuser/651372

Se filmen - det er en rigtig god historie med fremragende skuespilspræstationer. Jeg var meget påvirket af den bagefter, for den satte en masse følelser i gang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter