Cookie- og Privatlivspolitik

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Tilladt for alle
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder flere scener, hvor hovedfigurerne befinder sig i farefulde og spændingsprægede situationer. I én scene ser man fx en hektisk biljagt, i en anden scene beskydes hovedfigurerne af pirater, og i en tredje scene bliver hovedfigurerne slugt af en stor drage. Da filmen foregår i et animeret og venligt univers, og da de dramatiske scener forløses hurtigt og ofte med humor eller komik, vurderes filmen ikke at kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
12.10.2017
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den utrolige historie om den kæmpestore pære
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning, Særvisning Dansk Tale
|
Den kæmpestore pære plakat

Den danske animationsfilm 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' handler om elefanten Sebastian og katten Mitcho.

De bor i den idylliske Solby, men en dag forsvinder deres elskede borgmester, og ingen ved hvor han er blevet af. Da de to venner finder en flaskepost, der afslører, at han nu bor på Den Mystiske Ø, må de gøre noget ved sagen.

Borgmesteren skriver, at rejsen dertil vil være alt for farlig for Sebastian og Mitcho, men heldigvis indeholder flaskeposten også et magisk frø, og da de planter dette, vokser en kæmpestor pære frem fra jorden. Eventyret kan nu begynde, for med en gigantisk frugt ved hånden kan makkerparret pludseligt sejle hen over et farefuldt hav befolket af hidsige pirater og andre ukendte væsener. 

Familiefilmen 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' er baseret på Jakob Martin Strids kendte børnebog af samme navn. Instruktørerne bag har tidligere stået for animeret underholdning i form af Olsen Banden på dybt vand og Ronal Barbaren.

Stemmerne bag Strids kulørte galleri bestående af karakterer som piratkaptajnen og Professor Glukose leveres af skuespillere som Peter Frödin, Søren Pilmark og Jakob Oftebro. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (419 votes)
4.6
4.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Se filmen - den kan i den grad anbefales" (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Folkene bag har lavet et varmt og vidunderligt eventyr med masser af mekanisk mekanik, som er lige så fornøjelig for voksne som for børn." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  ”Den utrolige historie om den kæmpestore pære” åbner op for en verden af mekaniske overraskelser, venskab og sammenhold." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... med fremragende stemmer, vittigt soundtrack [...] har 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' alle muligheder for atter at sprede sol og glæde i Solby & Omegn, også længe efter efterårsferien." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er et flot eventyr for hele familien." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En super hyggelig film med utrolig morsom dialog. Man skal dog være opmærksom på, at det primært er en børnefilm. Voksne kan dog sagtens hygge sig gevaldigt i selskab med mindre børn.

Peter

Var i biffen med min 4-årige søn. En helt igennem fantastisk film med flot billed- og lydside.

Lidt voldsomme scener ift. hvad der sker i bogen dog.

Peter

Lucas Emil

rigtig god film for hele familien. En rigtig god fortælling som fanger seeren, med masser af humor og aktion

Peter Bech-Lutzka

Hverken jeg eller mine unger på 7 og 9 havde på forhånd læst bogen, så vi blev glædeligt overrasket over universet! Mange af filmens replikker er blevet gentaget igen og igen, hjemme hos os. Stemmerne til de animerede figurer var lige i skabet! Særligt Søren Pilmark, som kaptajn Ulysses Karlsen er genial.
Sjældent har jeg lyst til at se film mere end én gang, men "Den fantastiske historie om den kæmpestore pære" har jeg lyst til at se igen: "Vi skal være sammen... - FOR ALTID!".

Betina

En flot og sjov film for alle aldre. Vi var fra alderen 4-63 år og alle elskede filmen og fik en masse gode grin. Man følte at 1 time og 18 minutter gik hurtigt og ungerne plus de voksne havde lyst til at se filmen igen umiddelbart efter at den var slut, fordi den var så godt lavet og godt fortalt. Bogen er bestilt og skal med garanti læses mange gange.

Oliver

Bøv

Ulla

God og sjov historie.

jeanette

Ok film til børn ikke den bedste film ...

Anders Juuluser/4595

Man er ikke i tvivl om, at folkene bag har lavet filmen med stor kærlighed til Jacob Martin Strids bog. Det skinner både igennem filmens tegnestil, der er tro mod orginal materialet, og gengivelsen af temaet om hvad man kan med venskaber. De kunsteriske friheder, som de har taget for at passe bogen ind i filmformatet er helt OK. For det skal filmen egentlig have 5 ud af 6 stjerner.

Desværre så må jeg trække én stjerne fra, pga. den voldsomhed der er lagt ind i flere af scenerne. Her har filmfolkene haft for travlt med at udnytte det store lærred, og på en måde svigtet bogens oprindelige målgruppe børn helt ned til 3-4 års alderen. Jeg så filmen med min søn på 4 år, og han er helt sikkert i den mere følsomme ende for den slags, men flere af filmens mere dramatiske scener var desværre for meget for ham. Og han elsker ellers bogen og har den som en af sine favoritter. Øv øv og ærgerligt.

Sørenuser/806944

Fantastisk lille fantasifuld film, smukt lavet og godt fortalt. En film forældre/ bedsteforældre må se med deres børn / børnebørn.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.