Cookie- og Privatlivspolitik

Den usynlige kvinde

Tilladt for alle
Filmen, der er fortalt i et roligt tempo, rummer en enkelt lettere dramatisk scene med et tog, som forulykker. Scenen er dog kortvarig og forløses positivt, hvorfor den ikke vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
09.10.2014
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Invisible Woman
|

1850 erne i London. Forfatteren Charles Dickens er med romaner som ’Oliver Twist’, ’Et juleeventyr’ og ’David Copperfield’ en feteret berømthed på toppen af sin karriere. Han lever i et passionsløst ægteskab, er far til 10 børn og fylder sit liv ud med den ene roman og teateropsætning efter den anden.

Da den midaldrende charmør møder den unge Nelly, der er datter af en ven til familien, blomstrer kærligheden og kreativiteten op på ny. Nelly bliver først en muse og dernæst en elskerinde, men hvordan kan den ildesete kærlighed overleve i en tid styret af etikette?

Ralph Fiennes instruerer og spiller selv hovedrollen som en af litteraturens hovedskikkelser i en film, der behandler et relativt ukendt kapitel i forfatterens ellers veldokumenterede liv. I rollen som ildsjælen Nelly ses det britiske talent Felicity Jones, der er på kanten til et større gennembrud i Hollywood.

’Den usynlige kvinde’ bygger på en sand historie og giver indsigt i Dickens’ kreative proces. Periodefilmen er dog først og fremmest en fortælling om indestængt kærlighed, lidenskab og en kunstners uortodokse sind og kan af samme årsag sammenlignes med dramaer som The Age of Innocence og The Piano (begge 1993).(copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hele filmen er gennemsyret af en sepiatonet nostalgi og duften af støvede bøger fulde af hemmeligheder skrevet mellem linjerne. Til romantikere og andre, som kan lide en film, der giver sig god tid til at fortælle en fin historie." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] Tro mod tiden og smuk at se på, men også lidt tung at danse med." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Fiennes har gjort sig umage for at ramme tiden præcist både angående kostumer, interiør og den snerpede viktorianske stemning, og fotografen Rob Hardys sepiafarvede billeder er en fornøjelse." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] Fiennes' anden spillefilm som instruktør [...] føles mest som en snagen, som en del af en strøm af historier, både på film og i romaner, der griber fat i historiske kendisser." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ralph Fiennes har instrueret sig selv som Dickens. Han er glimrende - måske lovligt engelsk - og maskeret, så han virkelig ligner geniet, men som instruktør hæver han sig ikke over det ordinære." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "En solid og velspillet periodefilm, som minder om, hvor tiljublet en forfatter Dickens var i 1860erne. Sin tids Beatlemania." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Historien kunne med fordel have holdt sig i Nellys synsvinkel. Nu bliver Dickens’ krise forklaret i en håndfuld ret overflødige ægteskabsscener. Det er derimod godt set at nedtone præget af revisionistisk helteportræt. Filmen fremstår som fortællingen om en mand og en kvinde i og af deres tid." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Den skal jeg klart se!

Mikkel Poulsen

Jaa det er svært og vælge hvilke film man skal se i efterårsferien. Dracula Untold. Annabelle. Pedersen & Findus den lille drillepind eller denne her Den Usynlige Kvinde!

Mikkel Poulsen

Charles Dickens var en uforglemmelig forfatter med hans bøger såsom det klassiske elskede juleeventyr vi alle kender. A Christmas Carol Et Juleeventyr med den gamle gnavne. Ebenezer Scrooge der får et uventet besøg af 3 spøgelser som ville prøve og rette op på ham, nu er det historien om selveste him self. Charles Dickens liv aka Ralph Fiennes jeg håber han gøre det godt som Dickens traileren ser god ud den skal da helt sikkert ses, minder lidt om Iron Lady og Steven Spielbergs Lincoln! https://www.youtube.com/watch?v=9O862qsgiAM

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.