Cookie- og Privatlivspolitik

Den unge Karl Marx

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående konfliktfyldt stemning. Der er enkelte scener med voldsomt indhold: Grupper af mænd skændes. En fødende kvinde skriger. En mand slås bevidstløs på et værtshus. Ryttere jager fattige brændesamlere i en skov og slår dem med kæppe. En brændesamler stikkes ned med en bajonet og styrter blødende om. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.11.2017
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le jeune Karl Marx
|

Det biografiske drama 'Den unge Karl Marx' handler om titelkarakteren, og hvordan han fik bragt arbejderbevægelsen ind i den moderne æra.

Den 26-årige mand rejser i 1844 til Paris i selskab med sin hustru Jenny. Der møder de den socialistiske teoretiker Friedrich Engels, der som søn af en industrialist har en særdeles stor interesse i arbejderklassens herkomst.

Engels bliver inspirationen, der hjælper Marx med at færdiggøre sin verdensvision og i sidste ende skrive værket "Det kommunistiske manifest". Men kampen er kun startet, for sammen sætter de to filosiske hoveder gang i en revolution, der må kæmpe mod både censur, ordensmagt og politiske dagsordener.

'Den unge Karl Marx' er instrueret af manden bag den historiske dokumentarfilm I Am Not Your Negro, som handler om raceproblematikken i USA. I hovedrollen ses den tyske skuespiller August Diehl, som vi herhjemme kender fra bl.a. Inglourious Basterds.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Den unge Karl Marx' er alt andet end kedelig og grå ligesom det skæg, Karl Marx fik på sine gamle dage." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Hvis Diehl spiller Marx med brøsig autoritet, så spiller Stefan Konarske sin Engels-karakter med en bleg tilbageholdenhed, uden at gløden i hans øjne nogensinde slukkes." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Trods glimrende indsats af ungdommelig ildhu under fattigdom, landflygtighed og familiær udstødelse kæmper August Diehl og Stefan Konarske i de to roller forgæves mod et teksttungt manus ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "DET er ikke en dyb eller indviklet film. De romantiske forhold passer sig selv, og grundkonflikten er elementær. I stedet bruger Peck friske farver til at skildre magtkampen blandt de første socialister." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.