Cookie- og Privatlivspolitik

Den sidste konge

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
14.07.2016
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Birkebeinerne
|

Action-eventyret 'Den sidste konge' foregår i år 1204, hvor en borgerkrig hærger Norge. På den ene side står Birkebeinerne, der indædt bekriges af Baglerne på den anden side.

De fjendtlige Baglere bliver støttet af danskerne og den rige pavekirke. Birkebeinernes konge bliver slået ihjel, og deres modstandere tror, de har udraderet den royale slægt.

Men kongen har fået en uægte søn, og det er derfor op til vore helte at finde og redde drengen fra den sikre død.

'Den sidste konge' har norske Jakob Oftebro og Kristofer Hivju som nogle af de tapre Birkebeinere. I det historiske eventyr er danskerne de onde, hvilket har givet roller til Nikolaj Lie Kaas som ridder og Søren Pilmark som biskop. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4.4
2.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "‘Den sidste konge’ er flot filmet i smukke omgivelser, og skuespillerne - mange gode af slagsen - gør det godt med de replikker, de har at arbejde med ..." (Michael Lind)

  • Politiken

    "Hvor de sneklædte actionscener [...] er flot afviklet, sner dramaet overordnet til i en svulstig og overgearet nationalistisk fejring af norsk uafhængighed fra alt det onde sydfra." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

De forrædderiske Baglere og de onde danskere (personificereret ved Nikolaj Lie Kaas og Søren Pilmark) - stræber efter magten i Norge, og har slået Kongene ihjel.

Men en flok kongetro Birkebeinere forsvarer landet, og Kongens søn en ganske spæd Håkon Håkonsson. Drengen er deres eneste mulighed for at beholde en legitim arving til tronen.

Filmen er flot filmet i det norske landskab, og med fine kulisser. Men sammenligner man den med tv-serien Vikings, savner man et mere nuanceret drama og noget mere dybde.

Det hele er meget sort/hvidt - de gode mod de onde.

6/10

Marianne

men så er det meste vist sagt om denne film.
Jeg havde egentlig ikke forventet så meget, men historien er ret tynd og vistnok ikke udpræget historisk korrekt.

Til gengæld er persongalleriet ret stort uden at de enkelte bliver beskrevet specielt tydeligt.

Dog er der meget imponerende skiløb ;-)

Fauzia

Jeg havde ellers glædet mig rigtig meget til noget nordisk historie lidt a la Braveheart og vikinge stemningen fra som det islandske foldbold.
Gense Braveheart istedet :-)

Line FS

Den er som stjernen siger: elendig.
Det er den tredje historiske film fra Norge jeg har set, og den er lige så forfærdelig som de resterende. Det hele er så dramatisk og teatralsk. Skuespillet gør helt ondt at se på. Historien ikke særlig interessant, og enormt dårligt udført.
Det er sgu synd. Den holder nul. Ikke penge eller rejsen værd.
Jeg har lidt ondt af de dygtige skuespillere, at de skal udsættes for at være med i noget så dårligt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.