Cookie- og Privatlivspolitik

Den lille havfrue (1989)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Little Mermaid
|

Filmen 'Den lille havfrue' (The Little Mermaid) er en musikfyldt Disney-film. Historien er løst baseret på H. C. Andersens eventyr.

Havfruen Ariel bliver forelsket i menneskeprinsen Erik. Selvom hendes far, havkongen Triton, forbyder hende at besøge landjorden, bytter hun sin stemme for et par ben, for at prøve at få sin prins. Men hun har kun tre dage...

'Den lille havfrue' blev set af 434.000 danskere i biografen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (58 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Disney kiggede på verdenskortet, fandt et lille land ved navn Danmark og opdagede på ny H.C. Andersen. Endelig er der er et forfriskende fokus på sublimt animation, skønne sange, fantastisk humor og faglig stolthed.

Nikolaj

Den har mange gode momenter i filmen, men handlingen bliver jeg egentlig hurtigt træt af. Den lille havfrue som historie har jeg hellere aldrig brugt mig voldsomt om.

Philip

Tak til Disney for at have valgt H.C.Andersens mesterværk om Den Lille Havfrue og gjort den til denne fantastisk film.
Selvom Disney laver lidt om på historien og giver den en lykkelig afslutning (i stedet for at Den Lille Havfrue skal dø), så har Disney igen gjort et godt stykke arbejde og givet os en flot, smuk og god film med dejlig fortryllende musik

Sune

Disney har skabt en klassiker mine børn helt sikkert også skal se når den tid kommer engang.. :)

Kimuser/264153

Den lille havfrue overgår film som Løvernes konge og flere andre, her er det ægte Disney magi. Kommer på dvd og blu ray igen efterår 2013

Jakob

Efter en længere periode uden den helt store succes, slog Disney for alvor igennem igen med tegnefilmen 'Den lille havfrue'. Og det er ikke svært at se hvorfor, for 'Den lille havfrue' har alt det som en rigtig Disney-film skal have.
Historien er først og fremmest er rigtig godt fortalt, og er blevet skåret ind til benet.
Karakterne er også sjove og interessante.
Ariel er den typiske teenager, alligevel har man lyst til at tage med på hendes oplevelser, og man får medlidenhed med hende. Animationen af hende er fuldstændig fantastisk, og bliver rigtig udtryksfuld, da hun mister sin stemme.
Tumle, Sebastian og Skralde er sjove sidesicks, der alle tre får deres gyldne øjeblikke til at udtrykke sig og være sjove.
Ursula er en Disney's bedste kvindelige skurke nogensinde, uhyggelige men også morsom.
Selv faren, Kong Triton, en form for karakter der ret tit er kedelig i Disney-tegnefilm, har for en gangs skyld noget at byde på.
Noget andet der gør 'Den lille Havfrue' god er, at det er første gang i en Disney-tegnefilm hvor det forelskede par bruger tid på at lære hinanden at kende. I modsætning til en anden tegnefilm fra Disney som 'Askepot' hvor parret mødes en enkelt gang også bliver de gift.
Musikken er fantastisk. Alan Menken og Howard Ashman laver alt lige fra romantiske, sjove til uhyggelige sange. Alan Menken har også lavet et imponerende stykke arbejde med underlægningsmusikken.
De danske stemmer kommer virkelig på højde med de originale engelske stemmer.
'Den lille havfrue' er ganske vist mere en pigefilm, men set udfra en dreng's synspunkt, så er den stadigvæk en af Disney's bedste tegnefilm.
Med sin gode historie, interessante karakter, flotte animation og virkelig gode sange, er 'Den lille havfrue' helt bestemt en ægte Disney klassiker.

Line FS

En virkelig smuk historie - en mild og lykkelig udgave af H.C Andersens eventyr. Meget højt på listen over mine yndlingsfilm. Og som altid, helt fantastisk musik.

Nicoline

Den lille havfrue er min absolut yndlings Disney-film !
Historien, sangene, illustrationerne og karakterene såsom Ariel selv, Tumle, Sebastian, Skralde og ikke mindst Erik, samt alle de andre. De bidrager alle sammen, hver især med noget unikt til historien. Jeg elsker at man følger Ariels liv under havets overflade, og at man får et indblik i en helt anden verden end den der leves på landjorden. Alt er bare helt igennem fantastisk ved denne film og det er helt sikkert en af de bedste film i Disneys historie.
Fantastisk fortælling, fantastisk disneyfilm !

Antaeus

Med denne film kom Disney tilbage med den klassiske tegnefilm. Og oven i købet i en kvalitet, som overgår flere af de gamle klassikere. Fantastisk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.