Cookie- og Privatlivspolitik

Den gode hustru

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
23.07.2020
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La bonne épouse
|

Filmen 'Den gode hustru' handler om Paulette Van Der Beck og hendes mand, der har drevet husholdningsskolen i Bitche i Alsace i mange år.

Deres mission er at træne teenagepiger til at blive perfekte husmødre på et tidspunkt, hvor det forventes, at kvinder skal tjene deres mand.

Efter sin mands pludselige død opdager Paulette, at skolen er på randen af konkurs og er nødt til at påtage sig sit ansvar. Mens skolen forbereder sig til årets husholdningskonkurrence i tv, begynder hun og hendes livlige studerende at stille spørgsmålstegn ved deres overbevisning, mens de landsdækkende protester i maj 1968 forandrer samfundet omkring dem.

Paulette genforenes med sin første kærlighed, André, og med hjælp fra sin excentriske stedsøster Gilberte og den strenge nonne Marie-Thérèse går Paulette sammen med skolepigerne for at overvinde deres undertrykte status og blive frie kvinder. 

'Den gode hustru' er instrueret af Martin Provost, der tidligere har været biografaktuel med Séraphine, Violette og Gensynet

Hovedrollen spilles af Juliette Binoche er bl.a. kendt fra sine roller i filmene Chocolat og Den engelske patient, og hun vandt en Oscar-statuette for sin præstation i sidstnævnte.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Provost får ikke nok ud af at kontrastere fortidens absurde kvindeideal med de revolutionære paroler, og 'Den gode hustru' kommer derfor til at virke som en tam gimmick, som ikke engang Binoche kan løfte." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "En komedie, der flimrer rundt mellem klassisk komedie og fjollet lystspil, men ender som en musical." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "Tag ikke fejl. 'La bonne épouse' er en ærkefransk delikatesse, og der skal nok være tilskuere, som flygter mod udgangen. Men for den rette liebhaver er ruinen en god investering. Det lønner sig at give farcen en chance." (Bo Green Jensen)