Cookie- og Privatlivspolitik

Den franske forbindelse

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
24.09.2015
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La French
|

Filmen 'Den franske forbindelse' foregår i 1975 i Marseille. Juristen Pierre Michel er lige flyttet til byen med sin kone og børn, men bliver inden længe udnævnt til dommer med speciale i organiseret kriminalitet.

Trods adskillige advarsler beslutter Pierre sig for at angribe Forbindelsen - en mafiaorganisation, der eksporterer heroin til hele verden under ledelse af den urørlige Gaëtan Zampa.

Dommeren indser hurtigt, at han må tage utraditionelle midler i brug for at få de ønskede resultater.

'Den franske forbindelse' er en fransk action-thriller baseret på virkelige begivenheder fra 1970erne, som også inspirerede den amerikanske klassiker The French Connection.

Pierre spilles af Jean Dujardin, der blev hædret med en Oscar for sin præstation i The Artist, og Gilles Lellouche spiller gangsterbossen Zampa.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Den franske forbindelse' er en fremragende miljøskildring. Laurent Tangys stemningsmættede kameraarbejde er som taget ud af en Scorsesefilm, og det er lige før, vi mærker den elektriske spænding i Marseilles gader på vores egen krop..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En spændende historie, fortalt i et realistisk tidsbillede, med gode skuespillere, troværdigt spil og et okay manuskript. Ikke revolutionerende, men ret seværdig." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Nok er filmen på mange punkter en klassisk omgang katten efter musen, men med to klasseskuespillere i front som henholdsvis 'den gode' og 'den onde' giver de begge dramaet et overrumplende nøk op ad, når det gælder spændingsniveau og troværdighed." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Gilles Lellouche er aldeles fremragende som Zampa, tidsbilledet er imponerende gennemført, men krimihistoriens grumme kerne bliver ikke udfoldet som i de bedste gangsterfilm som 'Goodfellas' og 'Scarface'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Gennemsobert fortalt og med flere velanbragte gangsterfilmreferencer [...] har filmen [...] sine gyldne glimt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Stærkest står portrættet af tiden. Som spændingsfortælling er filmen for løs og måske også for ambitiøs, men efter snesevis af amerikanske 70er-historier kommer den franske version som en frisk sommervind." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.