Cookie- og Privatlivspolitik

Den danske pige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt forløb og en følelsesladet stemning. Den indeholder en del scener med en knuget og ulykkelig mand, en dødeligt syg kvinde, samt en scene, hvor en mand overfaldes med slag, spark og verbale ydmygelser. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på mindre børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
04.02.2016
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Danish Girl
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Den danske pige' foregår i København i 1926. Da kunstneren Einar Wegener sidder model iført kjole til hustruen Gerdas maleri dukker hans sande identitet, kvinden Lili Elbe, op. 

En transformation, der ikke kun indebærer metamorfosen fra mand til kvinde, men også en radikal ændring af ægteskabet, tager sin begyndelse.

Gerda accepterer sin elskede og støtter samtidig beslutningen om at fuldende forvandlingen fysisk. Men for hvert skridt Lili tager i sin banebrydende udvikling, må Gerda langsomt sige farvel til det menneske, hun giftede sig med.

’Den danske pige’ fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation. Tom Hooper (Kongens store tale) har instrueret, og dramaet er til dels optaget i København.

Svenske Alicia Vikander vandt en Oscar i birolle-kategorien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (945 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Eddie Redmayne (...) er igen fremragende. Med komplet kropskontrol og delikat gestik klarer han både Einar og Lili og alle etaperne på forvandlingens vej mellem de to skikkelser." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Selvom 'Den danske pige' ikke er den perfekte film, så er portrættet af Gerdas og Lilis kærlighed, hengivenhed og ultimative opofrelse nok til at sikre en biografoplevelse, der er svær at glemme." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Eddie Redmayne leverer en habil præstation - og sætter ganske effent Einars desperation i spil. Tilmed er Alicia Vikander pragtfuld [...] Som filmen skrider frem, kommer man som beskuer til at savne en snert af ydre drama." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Einars dilemma udfoldes elegant, og man føler inderligt med ham og Lili i den kropsligt splittede persons higen efter forståelse. I filmens centrum funkler Eddie Redmayne og Alicia Vikander side om side. Begge spiller de titlens danske pige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det (er) Lilis (og altså Redmaynes) skønhed, der er filmens overbevisende transformative kraft." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "'Den danske pige' mangler modet til at tro på anslagets trods, håb og kærlighed, og kvæler sin egen sjæl i træt konvention." (Linea Maja Ernst)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

En sindssygt god film med skuespil i absolut topklasse. Sjældent er der lavet en så rørende film. Fantastisk drama om en mand, der går planken ud, når det kommer til at undersøge sin feminine side.

Virkelig god, og så er det en sand historie, der foregår i Danmark. Dog på en lidt anden måde, end vi er vant til at se det.

Laura

En historie, som føles ærlig og andelides. Man møder stærke og modige mennesker. Og man bliver virkelig rørt.

Erik F

Jeg nåede ikke at se "Den danske pige" da den gik i biografen, noget jeg nu har rådet bod på takket være bibliotekets dvd-samling.

Først vil jeg sige, at jeg har det meget blandet med filmen. Jeg er fuld af beundring over for Eddie Redmaynes præstation i rollen som kunstneren Einar Wegener, der vælger at få en kønsskifteoperation. Det er en krævende rolle, der skal vise forvandlingen fra Einar til Lili og vel at mærke gøre det på en måde, så vi forstår den indre nødvendighed af hans forvandling. Alicia Wikander er også god i rollen som hustruen Gerda Wegener, der er bundloyal over for sin mand, men samtidig gennemlever store følelsesmæssige svingture, fordi hun er bange for at miste hans kærlighed.

Filmen rammer også fint tidsånden fra begyndelsen af forrige århundrede, hvor fænomener som flydende kønsidentitet og transgender var absolut tabuiseret. Det jeg så ikke kan lide ved filmen er den parfumerede og kunstige skildring af kunstnermiljøet både i København og i Paris, hvor dele af filmen foregår. Skuespillerne bærer alle mærkelige og uklædelige parykker og alle er smurt ind i selvbrunercreme - hvis der er en dybere mening med det, har jeg i hvert fald totalt misset den. Filmen har også en overdemonstrativ måde at vise scenerne fra bybilledet i København på, lige fra de opstillede fiskekoner ved Gammel Strand til de pittoreske nattescener i latinerkvarteret. Det værste er dog næsten slutscenen, hvor Gerda Wegener efter Einars død, i en meget højstemt scene er tilbage på Einars hjemegn omkring Vejle. På en næsten ufrivillig komisk måde har man valgt at dvæle ved et nærmest vulkanagtigt landskab, der minder mere om Island end om trekantsområdet!

Fiona

Den er mega god!!! Jeg synes at Eddie Redmayne er mega god til at spille rollen som "the danish girl". Elsker Filmen.

Lars Michael

En sød og smukt film som der fortæller om den unge danske mand som finder ud af at han i virkeligheden er en kvinden , men tiden dengang var så frygteligt at MAN ikke bare kunne gøre sådan noget , stærk skuespil god film.

Linda

En film med super godt skuespil, og som samtidig foregår i Danmark. Einar er Gerda's livskærlighed, det var bare så rørende at se hvordan hun tilsidesætte sig selv, for at hendes mand kunne blive "hel".

Liseuser/504436

Fantastisk film som giver en god skildring af de vanskeligheder, som opstår, når man er anderledes. Eminent skuespil talent

Biancha

Både Eddie Redmayne og Alicia Vikander gør det rigtig godt i filmen, kan helt klart anbefale filmen til andre.

Katja

Er i den grad hende, jeg synes imponerede mig mest! Alicia udstråler en selvsikkerhed og en følsom side på en og samme tid og den kombination er enestående for filmen.

Velfortjent Oscar til den søde svensker! Tillykke!

Karen

Den danske pige tager med stor indføling fat på de vanskeligheder, der er ved at være transseksuel. Det er et tabu, som i disse år forsøges nedbrudt. Eddie Redmayne leverer en pragtpræstation som den transkønnede Ejnar/Lilli. Alicia Wikander er også troværdig som den frigjorte kunstner Gerda. Filmen er meget smukt optaget. København vises i det smukkeste gråhvide lys. VisitDenmark må elske denne film. Den må tiltrække turister. Byen København bliver vist på mest indtagende vis.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.