Cookie- og Privatlivspolitik

Den dag på stranden

Tilladt for børn over 11 år
Filmens første del har en rolig og let grundstemning, som skifter til en trist og ubehagelig stemning i anden del. I anden del er der særligt to scener med trist og ubehageligt indhold: I en scene ses et flashback af optakten til en krænket piges smertefulde oplevelser. Hun ligger i sin seng - angst og med tårer i øjnene. Bag hende ses en mørk skygge nærme sig sengen. I en anden langvarig scene forsøger et nygift par at have samleje. Stemningen er anspændt og forløbet, der føles ubehageligt, kulminerer med at kvinden flygter væk i panik. Særligt filmens første del rummer imidlertid også mange scener med muntert og humoristisk indhold. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
06.09.2018
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
On Chesil Beach
|
Versioner: se alle
2D, Filmperler, Seniorbio
|

Filmen 'Den dag på stranden' foregår på et badehotel i Dorset i 1962, hvor et ungt par fejrer, at de er nygifte.

Florence er af fin familie og musikalsk engageret, mens Edward kommer fra mere ydmyge kår. Alligevel bliver de fascineret af hinanden og finder sammen i fælles interesser.

Bryllupsnatten ender dog som en smerteligt ydmygende affære for dem begge, og deres valg derefter kommer til at mærke dem for livet.

Det historiske drama 'Den dag på stranden' bygger på romanen af samme navn skrevet af Ian McEwan, der også behandlede anger og store følelser i Soning (Atonement) fra 2007. 

Saoirse Ronan, der for elleve år siden fik sit Oscar-nominerede gennembrud i netop 'Soning', spiller hovedrollen som Florence. Ronan er i en alder af blot 24 allerede blevet nomineret til to yderligere Oscars bl.a. for Brooklyn og Lady Bird.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
3.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Balancen i dramaet er skæv, og de egentlig interessante figurer bliver taget som gidsler i en historie, der for primitivt reducerer et komplekst generationsskifte til liderlighed kontra afholdenhed." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "Saoirse Ronan [...] er som født til rollen som Florence, og Billy Howle med sin blanding af grovhed, og følsomhed ikke mindre til rollen som den ambitiøse, trodsige og dog gennem-usikre Edward." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maleneuser/14896

Skuespillerne er dygtige, men filmen er for lang.

Pernilleuser/697680

Fremragende skuespillere! Efter 1 time fandt man da også ud af, hvad problemet var .. i et klip,på ca 5 sekunder ... og ... zzzz ... så hoppede vi i tid ... og så hoppede vi i tid og pludselig græd de. Hvis jeg havde set den i tv, havde jeg zappet væk!

BERTILuser/82528

Var inde og se den i går til en såkaldt "for-premiere". Det skal lige siges at filmen blev fremvist første gang for et helt år siden, og er ellers løbende blevet købt til forskellige lande. Den er kedelig, elitær på den ufede måde og jeg råder alle til ikke at falde i fælden. Slutningen er hastig og alt for letkøbt.

Det er ikke fordi hovedpersonerne ikke er troværdige som sådan, materialet er bare ikke godt nok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.