Cookie- og Privatlivspolitik

Den Anden Side (2017)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning og et langsomt fortælletempo. Anslaget er dog hektisk og voldsomt, det præges af hurtig klipning, høj pulserende lyd, og man ser blandt andet en bil, som kører galt og eksploderer. Hertil kommer enkelte scener, hvor hovedpersonen bliver forvirret, trist og får det skidt. Da fortællingen ellers er rolig og primært udspiller sig gennem dialog, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.04.2017
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den Anden side
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

'Den Anden Side' er en dokumentarfilm om en af landets største komikere, Anders Matthesen.

Han har netop rundet de 40 år og har længe været et fænomen i dansk underholdning. Med samme råhed og ærlighed, som vi kender ham fra scenen, bliver man for første gang inviteret med ind Anders Matthesens private øjeblikke og situationer.

Publikum møder en dedikeret kunstner, der konstant arbejder på at forblive original og præstere noget, der er bedre end sidst. Men også en mand, som løber ind i en krise med stress og usikkerhed, der får ham til at overveje, om han skal fortsætte karrieren.

'Den Anden Side' er resultatet af en fire år lang rejse med Anders Matthesen gennem kaos, succes, tvivl og grin. Komikeren har efterhånden medvirket i en række spillefilm, og han har desuden instrueret komedien Sorte kugler.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (141 votes)
4.6
4.3

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Pernille Rose Grønkjær] er [...] god til at krabbe sig ind på dygtige Matthesen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Pernille Rose Grønkjær [har] bestemt præsteret en spændende og dramaturgisk flot dokumentarfilm ..." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Matthesen er [...] interessant nok til at kunne bære al opmærksomheden, og Grønkjær formår den svære balancegang at holde sig fra det decideret private i dette meget personlige portræt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Der er noget troværdigt og ligefremt ved udleveringen af Matthesens anden side, og den åbenhed gør ikke kun ’Den anden side’ til et spændende portræt af Matthesen, men også til et fascinerende billede på en kreativ proces." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Den anden side' bliver [...] ikke blot en historie om den geniale ener, men også et bevis på det professionelle samarbejdes skabende kraft." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... som filmelsker kan [man] nyde Jacob Thuesen og Kasper Leicks klippekunst og Torsten Høgh Rasmussens design. [...] men denne Grønkjær-fan er altså endt med at blive mildt skuffet." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "'Den anden side' er mere interessant end forventet. Pernille Rose Grønkjær tegner et fortroligt portræt, og filmen er effektivt klippet af Kasper Leick og Jacob Thuesen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
aspargsenuser/121305

Filmen hopper fra sted til sted og fra tid til tid, uden på noget som helst angivelse af hvor man er hoppet hen :(
yderst forivrende

Så istedet for af leve sig ind i Andens sjællige rejse, sidder man og undrer sig over hvor i sted og tid man befinder sig

Jakob P.

Den Anden Side får 4 stjerner af Anmelderen ****

Wauw! Det er sjældent man får indblik i hverdagen i en kreativ sjæls liv, og det er præcis det man får i denne velsammensatte dokumentar, som handler om hverdagen i Anders Matthesens liv. Jeg synes man bør værdsætte ham mere, både som talent, komiker og som menneske, fordi der er en tendens til først at værdsætte et talent som Anders Matthesen når de ikke er her mere. Og det er mega ærgerligt. Så jeg synes vi alle sammen bør værdsætte et talent som Anders Matthesen, som virker prøver at holde sig i gang, og komme med noget nyt så man ikke glemmer ham. Anders viser hudærligt at det at have succes, ikke er en dans på roser, det er benhårdt arbejde og ved siden af skal der også være både tid og plads til at være familiefar og menneske. Det er en hårdfin balance, og det illustrerer denne dokumentar utroligt godt.

Denne film er en dokumentar om komikeren og talentet Anders Matthesen, som næsten lige har rundet de fyrre år, og som gør hvad han kan for at balancere hverdag, familieliv og komikken. Ved siden af alle disse ting, sniger der sig en karrierekrise ind på livet af Anders, og får ham til at tvivle på sig selv og på det han laver. Dette på trods af at han har haft rimelig stor succes med hans oneman-shows. Men man forstår ham godt, for hvad er egentlig så godt at han selv er tilfreds med det? Og hvad vil publikum egentlig gerne have? Han skriver løs, tænker, forbereder, konfererer med hans kæreste, og finder på sit næste show og får success. Et til, og han får success igen, og høster gode anmeldelser igen. Anden har gjort det igen.

Denne dokumentar er rigtig god, den rammer lige præcis den nerve som den skal, og viser ucensureret og hudløst ærligt hverdagen hos et kreativt talent som både prøver nye ting af og grænser af. Man må sige at Anders Matthesen er en dygtig mand, på trods af alle hans tvivl og kriser, så er han dygtig og han har virkelig et talent som man bør værdsætte. Jeg fik helt lyst til at købe hans to seneste shows på DVD, efter jeg gik ud af biografen, for der er nogle af os som stadig køber DVD'er og som ikke bruger streamingstjenester endnu. Dette er en hudløs ærlig film, om Anders Matthesen og hans hverdag med hans familie, musik og komikken og man får et godt og dybt indblik i hans liv. Nogle har udtalt, at de gerne ville tættere på ham som person, men jeg synes man kommer tæt nok på Anders som person i denne dokumentar. Tempomæssigt ligger vi faktisk på et mellemhøjt tempo, fordi han hele tiden er på farten når han er ude og turnere, eller er sammen med hans familie. Der sker hele tiden noget, og filmen er hele tiden i gang. Filmen har faktisk en lidt forvirrende rytme, og man kan faktisk godt blive lidt træt af at se den, i værste tilfælde vil jeg faktisk sige at man godt kan blive en anelse stresset af at se den på grund af sammensætningen af de forskellige klip og scener i filmen. Men filmen er god, og den viser et ærligt og ligefremt billede af mennesket bag komikeren Anders Matthesen.

Teddyuser/843259

Interessant at få lov til at kigge med fra den anden side og få lidt indsigt fra en mand, der ellers får alt ting til at se så let ud. Dokumentaren giver meget mere end "bare" tiden mellem showene Anders og Shhh, vi får også en masse private klip både nye, som gamle. Den kan helt klart anbefales.

TheGreatAngel

Den Anden Side er for mig lige som en dokumentar skal være, hørte kun meget få lyde i redigeringen jeg ikke var helt glad for, men alt andet fangede mig! At den så var trist på nogle tidspunkter gjorde ikke det store da det er ægte og så var man jo også forberedt fra traileren.
Det er ærligt den bedste danske dokumentar jeg har set i en biograf, der sker noget nyt hele tiden, der er standart Matthesen jokes, men alligevel har man ikke hørt dem før, og så er jeg helt vild med hvor meget den ramte mig rent tankemæssigt og inspirations mæssigt.. Synes han havde det med at gentage sig lidt dog, men ellers den helt rigtige cinematiske oplevelse der skal kunne gives og jeg skal klart se den igen engang :) Men det er også en der skal opleves i biffen, uden tvivl!

Kasper G. Jakobsen

Virkelig god dokumenter men på nogle punkter lidt sørgelig.. Men den satte virkelig nogle tanker igang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.