Cookie- og Privatlivspolitik

Den 12. mand

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående desperat stemning. Der er talrige realistiske beskrivelser af krigshandlinger og megen angstfuld venten på fjenden. Mange scener indeholder vold: Tilfangetagne tæskes, skydes umiddelbart eller henrettes. Der er meget detaljerede billeder af en person der dør, negle der går løs, sorte legemsdele angrebet af koldbrand, en person der skærer i sig selv under store smerter og tortur med nåle under negle. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne skræmme børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
22.03.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den 12. mann
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Den 12. mand' centreres omkring Jan Baalsruds flugt fra nazisterne under Anden Verdenskrig. 

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskekutter overraskes af tyske soldater. 11 mand bliver tortureret og dræbt, og kun den 12. undslipper.

Skudsåret i foden, gennemblødt og med hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse, nordnorske vinter med Gestapo i hælene.

'Den 12. mand' er baseret på virkelige hændelser om den norske modstandskæmper, der må gå grueligt meget igennem, men som med stålsat vilje ser de umulige odds i øjnene.

Instruktøren står tidligere bag flere amerikanske spillefilm som The Karate Kid, og irske Jonathan Rhys-Meyers er på rollelisten, bl.a. sammen med norske Thomas Gullestad.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
4.7
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det bombastiske score - der i subtilitet næsten leder tankerne hen på en norsk sportskommentator - gør [...] intet godt for oplevelsen, det gør de bjergtagende norske landskaber og Geir Hartly Andreassens smukke billeder til gengæld." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen [er] åndeløst spændende og eksekveret med stor professionalisme. Baalsruds mange mareridtsagtige drømme og hallucinationer er surrealistisk betagende ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... stilen inspireret af 'The Revenant' [og] effektivt eksekveret af Zwart, selv om filmen bliver for lang." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Den 12. mand' bærer ikke nyt stof til bordet, men det kan være godt at genopfriske det gamle." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Men i meget amerikansk stil, især slutningen har lige fået lidt ekstra kød.

Den formår at holde tilskueren fremme på stolen i håbet om at vores hovedperson overlever de mange strabadser, som på mange måder minder om det Leonardo DiCaprio gennemlever i The Revenant.

Niels Kondrupuser/669074

Har lige set filmen i Hadsund Bio. Det er en stærk film og ind i mellem rå.

Marcus

En udemærket film. Særligt hvis man er til krigsfilm.
Den ikke for sarte sjæle! Men virker meget autentisk.

Ghita

Dette er en gribende film om menneskets overlevelsesinstinker under 2. verdenskrig, hvor både de mest vulgære og medmenneskelige sider af de medvirkende vises frem uden filter. Filmen er så flot filmet og jeg sad fremme i stolen fra start til slut og blev både underholdt, skræmt og gennemstrømmet af empati for det store sammenhold der er for at hjælpe Jan gennem Norge. Den skal ses.

Peter

Jævn film der byder på nogenlunde underholdning, uden dog at være i nærheden af de bedste film om 2. verdenskrig.

Michael

Egentlig en film jeg ikke gad at se... Men er glad for jeg gjorde... Flot og rørende film og utrolig det er virkelig begivenheder

Lisbeth K.

DEN 12 MAND.. WAAUU‼️.. Den er IKKE for sarte sjæle.. OMG.. Den er virkelig barsk.. En film der er lavet over den virkelig hændelse om de 12 mand der skulle til Norge på sabotage opgave hvor den 12 mand kun overlever.

Og så går jagten fra en meget vedholden tysk general ellers bare igang.. Nogle virkelig flotte billeder af den norske natur.. Det handler bla. om det håb den 12 mand giver det norske folk, det lys han tænder i alle, samtidig er den meget meget barsk som igen krig nu engang er.

Men 2 timer er forlang tid til den historie, efter min mening.. Den kunne godt have været en halv time korter.. Den er nogen steder trukket forlangt ud.. Så den får 4⭐️.. Her fra..

Jesper

Hvis du syntes The Revenant er god, så glæd dig til denne. Den er så virkeligheds tro. og ikke mindst medrivende. den er absolut i top 10 over alle film. Shit en på opleveren jeg fik. SE DEN.

Ellen-Karin

Må slå et slag for denne film. Den barske vinternatur i Nordnorge. Musikken. Det pittoreske. Folk der viser de kan kan stå sammen. Viljen til at ændre og gøre noget så freden bringes frem i verden - ukuelig - emotionel på den ene eller anden måde. Derfor får den 6 stjerner af mig.

Fotograf Aalborg

Jeg glæder mig rigtig meget til at se den her i Aalborg http://www.mortenhh.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.