Cookie- og Privatlivspolitik

De urørlige

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
22.11.2012
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Intouchables
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Vidensbif
|

I det franske komedie-drama 'De urørlige' kunne kontrasten næsten ikke være større.

Phillipe (François Cluzet) er mangemillionær, bor i Paris' fineste kvarter og er lam fra halsen og ned efter en paragliding-ulykke. Driss (Omar Sy) er arbejdsløs, småkriminel og bor i en forstadsghetto.

Da Phillipe vil ansætte en ny hjælper, søger Driss modvilligt jobbet og forventer at få det kategoriske "nej", som han er vant til. Men Philippe, der savner forandring i hverdagen, overrumples af Driss' sarkasme og befriende mangel på medlidenhed. De to oparbejder et usædvanligt venskab, som kommer til at udfordre deres respektive verdensbilleder.

Den franske feel good-komedie 'De urørlige' er baseret på en virkelig historie. Filmen har gået sin sejrsgang verden over og har passeret 'Den fabelagtige Amélie fra Montmartre' fra 2001 som den mest sete franske film nogensinde.

François Cluzet er et kendt ansigt i fransk film med roller i bl.a. 'Fortæl det ikke til nogen' (2006) og 'Små hvide løgne' (2010). Komikeren og skuespilleren Omar Sy, der spiller Driss, arbejder for tredje gang sammen med instruktørerne Olivier Nakache og Eric Toledano, men kunne også ses i Jeunets 'Micmacs' fra 2009.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3977 votes)
5.5
4.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er i alle følelserne mellem de humoristiske højdepunkter, at meget af kvaliteten ligger. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Begge spiller fantastisk... En film der bare skal ses - du går i hvert fald smilende og varm ud af biografen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen lever ikke mindst i kraft af fremragende skuespil af Francois Cluzet og Omar Sy i de bærende roller, der overbevisende dribler uden om alle faldgruberne og stereotyperne og giver deres figurer både pondus og dybde. Man tror simpelt hen på dem. Det er op på en gang både hjerteskærende og livsbekræftende at overvære." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Reddet fra behandlingskrævende sukkerchok bliver man kun for alvor af samspillet mellem Omar Sy og Francois Cluzet, der jævnligt vitterlig er morsomt og kvikt skrevet." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... humor renset for enhvert form for sentimentalitet. [,,,] en overflod af ærlig charme." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Livsmodet bliver smurt på med en skovl, men er også en uimodståelig kraft. Det lykkes filmen at smile, så glæden når både øjne og hjerte. Er det et trick, må det siges at være en meget smuk illusion." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CBDKuren

5/5

MKP

En helt fantastisk film! Absolut i blandt mine all time favoritfilm.

bertram

ekstraordinær fransk komedie drama

Joachim

Fin film, men lidt for overvuderet efter min mening

Lars Michael

en smuk film om det franske liv, en smukt film om to personer.
Kan sagtens anbefale at man ser filmen, da den har fortjent et godt publikum.

DJT

På ingen måde..!

Michaeluser/602143

denne film er helt sikkert et kig værd. selvom den er fransk sætter den gang i nogen følelser inde i en.

Emil

Jeg elsker forholdet mellem Phillipe og Driss. Man kan ikke lade vær med at smile når de to er sammen.

Bjarke

"De Urørlige" omhandler en af de slags varme og livsbekræftende vendskaber, der umiddelbart ikke lader sig gøre, men som alligevel opstår. I forhold til andre film om dette emne, så tilføjer "De Urørlige" ikke noget nyt (ikke at en film absolut skal gøre det). Filmen gør det dog rimeligt godt, med det den nu engang har at arbejde med. Således er filmen både rørende, sjov og velspillet. Kunne jeg have givet filmen 4,5 stjerner, så havde jeg gjort det, men jeg er nødt til at vælge mellem 4 og 5 stjerner, og jeg synes ikke at filmen for mit vedkommende når op på 5 stjerner. Filmen er dog stadigvæk god, og jeg vil anbefale at se den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.