Cookie- og Privatlivspolitik

De små ting

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
01.04.2015
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vonarstræti
|

Filmen 'De små ting' handler om tre forskellige islandske menneskeskæbner. Eik er en enlig og meget ung mor, der kæmper for at få tilværelsen til at hænge sammen. Hun tjener ikke nok penge som lærer på en sygeplejerskeskole, og om natten arbejder hun som callgirl.

I flere end et tilfælde krydser Eiks veje den tidligere forfatter Mori, der nu er forhutlet fuldtidsdranker som følge af en tragisk begivenhed 20 år tidligere. Imens forsøger den tidligere fodboldspiller, Solvi, at gøre karriere som forretningsmand. For at kunne slå igennem og nå toppen af bankverdenen, skal han have ejerskab over et helt specifikt hus, der viser sig at tilhøre Mori.

'De små ting' er et islandsk drama, der var landets kandidat til en Oscar-nominering. Instruktøren Baldvin Zophoniasson er uddannet i Danmark og spillefilmsdebuterede i 2010 med 'Jitters'. Hans nye film blev vist ved filmfestivalen i Toronto og vandt hele 12 Edda-priser i hjemlandet.

Fortællestrukturen minder om film som 21 Grams, Magnolia og Crash, hvor forskellige skæbner mødes under mere eller mindre tilfældige omstændigheder. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.4
3.8

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Efterhånden som skæbnetrioen forsøger at rykke sig og tage nye beslutninger i slutspurten, stiger respekten for dem, og de begynder at hviske 'hjælp' helt ned i biografsæderne, så man ender med at føle langt mere for det samlede resultat, end man frygtede undervejs." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "'De små ting' summer [...] af mennesker og liv fra start til slut – og i den henseende gør det ikke spor, at det er mennesker vi egentlig synes, vi kender ganske godt fra andre historier." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Man kunne godt ønske sig, at manuskriptforfatterne, Birgir Örn Steinarsson og Baldvin Z, havde luget grundigt ud og strammet fortællingen op." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] grundlæggende er det en stærkt spillet, medrivende og underholdende fortælling fra et Island, hvor vulkansk aktivitet også findes blandt skuespillere på lærredet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man får ikke sved på panden af det meget adstadige tempo, og tre karakterer er faktisk for lidt til at give de sammenflettede historier en kvalitet af kollektiv sædeskildring." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.