Cookie- og Privatlivspolitik

De frivillige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også scener med voldeligt og seksuelt indhold. I en scene udsættes hovedkarakteren for et brutalt overfald med spark. I en anden scene bliver en person overfaldet og ligger livløs tilbage. I to scener ses en mand onanere og et par have sex. Scenerne med vold og sex er imidlertid ikke udpenslede. Endvidere er filmen gennemgående humoristisk fortalt. Det vurderes, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år. Den får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
13.06.2019
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
De frivillige
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Strikkebio, Seniorbio, DoaS
|

Filmen 'De frivillige' er et dansk komedie-drama med Anders Matthesen og Jacob Lohmann.

Finansmanden og jetsetteren Markus Føns varetægtsfængsles for økonomisk svindel, men efter et brutalt overfald vælger han at gå i frivillig isolation sammen med de svageste indsatte.

Her eksisterer et hieraki ledet af Niels - fængselskorets selvudnævnte leder. Markus opdager hurtigt, at vejen til det nemme liv på isolationsafdelingen går gennem netop koret, men Niels er ikke klar til at dele magten med nogen. 

'De frivillige' er instrueret af Frederikke Aspöck (Rosita), og er et sorthumoristisk drama om magt, skyld og sammenhold i et fængsel, hvor det at holde takten kan gøre en forskel. 

Matthesen spiller korlederen Niels over for Lohmanns udspekulerede finanssvindler, mens Søren Malling, Anders Brink Madsen og Christopher Læssø også er på rollelisten (Copyright: kino.dk).

Stream 'De frivillige' på Blockbuster.dk nu:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (492 votes)
4
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen er en rigt udstyret palet af karakterer, hvor selv en ultrakort scene med en fange, der krummer ryg mod verden på sin briks, rummer et glimt af en fuldbyrdet livstragedie." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Anders Matthesen imponerer som den emsige regelrytter Niels, der på én gang er røvirriterende, men også på sin vis ynkelig og mærkværdigt elskværdig." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "... alt i alt en ganske vellykket lille film med noget interessant på hjerte, der dog først og fremmest skal ses for Lohmanns og Matthesens præstationer. Især sidstnævnte er et studie i kombinationen af det tragiske og det komiske. Er der noget, den mand ikke kan?" (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "På overfladen ligner den en klassisk dansk folkekomedie. Men den er samtidig en drillepind, der udfordrer vores opfattelse af forbrydere og forbrydelser og moral." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'De frivillige' er bedst, når den til perfektion spidder samfundet og sammenstødet mellem selvudnævnte foreningskonger og kold kapital ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "'De frivillige' er en klog komedie om samfundet, hvor man kan mærke sine ikke altid lige klædelige instinkter ruske i tremmerne. Hvem er du selv parat til at ofre for at blive lukket ind i varmen?" (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... Aspöck og Husum skaber kostelige scener, som de medvirkende forløser med indlevelse og energi." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Brug tiden på denne film på en trist søndag eftermiddag
Den har noget humor og noget spas imellem scenerne.
Den går hurtig i glemmebogen.

Rasmus

Filmen havde potentiale da den begav sig et miljø, hvor man forventede at der ville var fart på, hele vejen igennem. Desværre bliver filmens budskab leveret igennem et lidt halvtørt plot, hvor der var enkelte sjove scener, der desværre lå langt imellem hinanden.

Peter

Filmen var desværre ikke meget mere end blot underholdning og tidsfordriv, men så kan man diskutere om den burde være mere. Der var sjove øjeblikke, og gode personaer.

Mvh. Peter Larsen
// køb på afbetaling

Peter

Ok film, men ikke sjov som jeg havde håbet.

JohnMadsen

Anders Matthesen gør det igen - super grineren film som kan ses mere end én gang!

Katja

Nu er det snart en uge siden, jeg var inde og se De Frivillige. Og jeg vidste med det samme efter at have set den.. at jeg skulle bruge noget tid på at fordøje den, inden jeg kunne komme med en anmeldelse.

Here goes. Jeg havde forinden læst, at andre synes, der var lidt Wes Anderson over stilen - og dét er jeg bestemt enig i. Og det komplimenterer kun filmen, som jeg synes er rigtig flot og æstetisk udført - og skuespillerne er også dygtige.

Men, men, men jeg kan simpelthen ikke forene mig med filmens morale.. i hvert fald ikke, hvis jeg forstår den på den måde, jeg tror den er tiltænkt.. Jeg vil ikke spoile noget.. men hvis du også sidder med en underlig fornemmelse i kroppen, når rulleteksterne begynder.. så skal du bare vide, at du ikke var alene om det..

maj-br

Vi gik ind for at se en Anders Matthesen, vi håbede som oftes på at få nogle hurtige grin og latter.
Her gik vi så helt galt i byen :-( Da vi gik ud, var vi virkelig nederen, flere synes det var den dummeste film.
Men, men når den lige havde lagt sig, og man begyndte at tænke over temaet og budskabet. Så er den genial, og yderst velspillet.
De værste/ lavest rangerende i fængslet, pludselig havde man sympati med dem, de havde deres eget lille samfund, hvor de fungere fint, og havde det godt. De havde deres egne regler som de levede fint med, og så kommer der en pengeforbryder og laver rav i den, kan ikke finde ud af spillereglerne, han var i ly fra andre forbryder.
Sejrer retfærdigheden eller hvad ?? uhh hvor er det svært at tage stilling til.
Anders Matthesen, du tør og sikken en "røvfuld" du kan få ved at røre ved et så stort tabu emne. Det gjorde ondt at skulle se på sine egne fordomme og tage stilling til det.
Godt gået :-) du er sej

Heleneuser/289965

Hold da op for en uhyggelig film. Markus helmer ikke før end han har fået sin vilje, og udadtil spiller han sit charmeur-spil. Derfor er det svært at ligge under for en psykopat - der er ikke andre der tror på vrangsiderne.
Filmen er også sjov, og giver meget grund til eftertanke.

FilmFyr

Ret hurtigt da filmen gik igang så gled mine tanker over på Wes Anderson, på den måde den var filmet, opsat og hele den "teater"-agtige stil en del af sekvenser havde.
Der er en del spøjse indfald og finurlige karakterer undervejs, og det er faktisk dejligt at se Anders Matthesen leverer noget lidt andet end hvad man kan forvente (men selvfølgelig, så er Anders sjældent nem at gennemskue, og han formår at overraske på nye måder ret ofte).

Men man skal være forberedt på at det ikke er en komedie, også selvom at den måske prøver at fremstå sådan.
Det er først og fremmest et drama, med et par skæve kommentarer og indspark hist og her.
Hvis man forventer komik a'la Ternet Ninja fordi Matthesen ligger navn til, så bliver man slemt skuffet.

Christian

Markant få øjeblikke hvor man kunne grine lidt, men eller utrolig tør film...
Havde håbet på en masse komiske replikker, nu hvor anders matthesen var med.. Men øj hvor var jeg skuffet!
Man bliver efterladt med en tom fornemmelse...
Mærkeligt at man prøver at koge suppe på sådan en film i hele 90 minutter...
Man bliver efterladt med en tom fornemmelse idét at hele filmens handling slutter uden opfølgning for en god afrunding af filmen!
Er slemt skuffet!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.