De 8 bjerge

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en rolig og seriøs stemning. Den indeholder flere let dramatiske scener, herunder scener hvor voksne mennesker er i sorg over pårørendes dødsfald. Filmen indeholder desuden en scene hvor et barn befinder sig i en farefuld situation på et isbjerg. Da der også er scener med glæde, smuk natur, venskab og barneleg, og de dramatiske scener er roligt fortalt og ikke er udpenslet, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Den får derfor en 11 års mærkning.

Se mere på medierådet.dk
09.02.2023
| |
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le otto montagne
|
Billetter
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Dramaet 'De 8 bjerge' er en fortælling om venskab fra barndom til voksenliv. 

Pietro er en bydreng, mens Bruno er vokset op i en gammel bjergby. Da Pietros forældre lejer et lille hus i bjergbyen, møder de to drenge hinanden for første gang. Det bliver starten på et livslangt venskab.

De to karakterer spilles af Luca Marinelli og Alessandro Borghi, der er kendt fra henholdsvis Martin Eden og Kærlighedens superhelte.

Filmen er instrueret af Felix van Groeningen, der tidligere har instrueret Beautiful Boy og den Oscar-nominerede film The Broken Circle Breakdown. Denne gang deler han rollen som instruktør og manuskriptforfatter med hustruen Charlotte Vandermeersch, der også var medforfatter på 'The Broken Circle Breakdown'. 

Filmen, der bygger på Paolo Cognettis roman af samme navn, modtog Juryens pris på Filmfestivalen i Cannes 2022. 

Skal du se De 8 bjerge?
(8 stemmer)
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.