Cookie- og Privatlivspolitik

Daybreakers

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.01.2010
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Daybreakers
|

I 'Daybreakers' er året 2019 og størstedelen af menneskeheden er blevet omdannet til vampyrer efter en verdensomspændende virus har hærget Jorden.

Kun fem procent af den tilbageværende befolkning er mennesker, og når vampyrerne indfanger et af dem, tapper de det for blod.

Hvis vampyrerne sulter, så forvandles de til frygtindgydende væsener, og der er kun én måneds lagre tilbage.

Vampyrforskeren Edward Dalton (Ethan Hawke), der nægter at tage næring fra menneskeblod, må derfor opfinde en bloderstatning.

Både tiden og håbet er ved at rinde ud, da Edward en mørk aften møder Audrey, et overlevende menneske, der hjælper ham til et epokegørende videnskabeligt gennembrud.

Edward må i 'Daybreakers' beskytte sin nye viden, som både mennesker og vampyrer er mere end villige til at dræbe for, i et hæsblæsende kapløb for at redde menneskeheden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (438 votes)
3.9
3.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det hele er stilistisk velgjort, og den hang til splatter brødrene udviste med deres debut, zombiefilmen 'Undead', går igen her. Der er masser af blodsprøjt, og 'Daybreakers' er derfor mindre for de bløde, romantiske vampyrfans end for de mere hardcore." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Mørkt, blodigt, intenst, velskrevet og bestemt ikke nogen ny romantisk 'Twilight'." (Nicoline Lykke-Rasmussen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Flot overfladeskin og gode skuespillere kan desværre ikke skjule det sjuskede manuskript, den klodsede instruktion og de letkøbte allegorier; men er man til genren, vil man sikkert fryde sig... Alle andre kan roligt springe over." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... rummer i sin idé et allegorisk potentiale, som alle gode science fiction-film, men her drukner det i effektjageri og splattet blodtørstighed. I deres forsøg på at være originale tager instruktørerne mundene for fulde og farver filmen med gys, noir, action og science fiction-elementer." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... bevæger sig ... på et langt højere plan end det, hvor vi normalt møder Dracula og co. Desværre er det også problemet for en film, der ikke kan bestemme sig for, om den vil være storladen, stilistisk cool (efter)tankegods eller mere ligefrem underholdning. Derfor ender 'Daybreakers' som pompøst ingenting. " (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Vampyrerne er i overtal, hvilket er en ny og sjov indgangsvinkel. Istedet for at være dem som alle frygter - kan de nu se frygten i sig selv, på vej mod at uddø.

Glimrende skuespil af Hawke og Dafoe, og herlig teknologi med en bil som kan skærme mod sollys, og selvlappende dæk.

Spøjst tvist, tilsidst.

Frank

Okay film

Dude

Fed og anderledes vampyrfilm, den giver et skræmmende billede på hvordan verden måske vil blive, hvis menneskes søgen efter evigt liv tager overhånd.

Jeff

Slow and a bit boring to start. Dafoe is great and over the top as the old vampire hunter.

Meten

Jeg må indrømme at siden jeg så den i biografen har jeg elsket Daybreakers.

Den er underholdende. Den er actionfyldt, uden at være det "hævn på hævn på hævn på hævn"-pis vi plejer at se i de fleste actionfilm. Og den gav mig rigtig meget inspiration til min egen vampyrhistorie som jeg har været igang med at skrive i nogen tid.

Og så bliver det jo heller ikke bedre hvis man både er Vampyr-fan OG Ethan Hawke-fan :P

S. Rico

Den er interessant, den er underholdende, den er anderledes. Men den er ikke helt oppe og ringe.
Jeg kunne heller ikke lade være med at tænke på, at folkene bag filmen åbenbart regner dårligt: I filmen får man at vide, at der kun er 5% af jordens befolkning tilbage, som er mennesker. 5% af ca. 5 mia. er 250 mio. mennesker. Det er trods alt en pæn god slat! Det harmonerer ikke særlig godt med de meget få mennesker, de er i stand til at støve op - eller med faren for at menneskene er på randen til at uddø.
Nå, men det skal man nok ikke tænke så meget over. Blot lade sig underholde af et godt og gennemstøbt stykke håndværk med masser af action og en lille smule filosofi.

nitotreuser/9527

Jeg synes at det var en enormt fed film, vi var inde og se den med klassen. Men der var så meget blod og action at den nogen gange blev mega sjov, der var nogle tidspunkter hvor jeg ikke kunne lade være med grine fordi den bare var så splatter-agtig! Men en rigtig fed film, og intet alá twilight, det er godt at få et friskt vampyr pust indenfor :) awesome

Kian

,.!"

Peter Rohdeuser/279899

Ja, udemærket vampyr film. Heldigvis er den meget rigtige vampyrer, utrolig barsk at se på nogle steder. Meget sjov måde at dreje ens syn på vampyrer.

4 stjerner.

Anonymuser/0

Det var meget rart med et frisk pust henover vampyrgenren. Ideen ligger jo egentlig til højrebenet: Hvad ville der ske hvis vampyrerne blev flertallet og det dermed blev legitimt at være det?

Der bruges i filmen temmelig meget tid på at vise denne problemstilling og det er ligeved at der tærskes langhalm på det. Men pyt med det.

Et andet positivt element er den måde hvor filmens handling kredser om selve tilstanden at være vampyr og en mulig helbredelse. Den er ikke set før (ikke ligeså godt i hvert fald). Sædvanligvis er det bare slut for en person, når han bliver bidt (Dusk till Dawn...).

Sammenfattende er det en meget god debut. Men det er en debut for instruktørerne.

Stjernerne gives for den originale idé, en skuespilpræstation over gennemsnittet og for fraværet af præster i filmen!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.