Cookie- og Privatlivspolitik

Dancer in the dark (2000)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.09.2000
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dancer in the dark
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'Dancer in the dark' spiller sangerinden Björk den tjekkisk immigrant Selma der er enlig mor.

Hun arbejder på en fabrik ude på landet i Amerika. Lyspunktet i hendes liv, og det hun overlever på, er hendes passion for musik, specielt de store sang- og dansenumre fra de klassiske Hollywood musicals.

Filmen var nomineret til et hav af priser over hele verden og vandt blandt andet De Gyldne Palmer i Cannes.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Womanuser/8031

<3 så den for få dage siden. Helt fantastisk, og uforglemelig

Katrine

Musik og film går op i en større enhed, smukt skuespil til en sørgelig/tragisk historie...

S. Rico

Jeg var ikke så vild med musikken. Men historien og Bjørks inderlighed gjorde stort indtryk.

Antaeus

Selve plottet er egentlig ganske enkelt og historien er let at forudsige og ikke speciel fantastisk, alligevel bliver man grebet af fillmen. Grunden til dette er er at Björk fungerer så glimrende i filmen, der er en musical men en noget anerledes end vi er vant til.

Som Selma siger - så drømmer hun om at være i en musical, for der sker aldrig noget slemt. Den lader jeg stå.
Ud over Björks spiller glimrende så bæres historien især oppe af hendes musical-præstation, altså hvor hun synger, hvilket gør at vi kommer op over en middelkarakter. Hun gør den fremragende og det endda selv om jeg aldrig rigtig har lyttet til Björk.

Jeg har dog engang hørt den dejlige melodi "I've Seen It All", men glemt den lidt igen. Når den vises i selve filmen bliver man virkelig grebet af en samlet billed- og lydkulisse som her går op i et. En virkelig sørgelig film, som især skal ses for Björks fremragende præstation på både skuespil og sangside.

Antaeus

Jeg har altid syntes om sangen I've Seen It All og nu så jeg den for første gang på Youtube. Jeg er fuldstændig vild med den scene og melodien. Bare den scene har givet mig lyst til at se filmen og det er selv om jeg aldrig har set en Von Trier film, som jeg syntes om.

Tjek og nyd scenen her:
http://www.youtube.com/watch?v=62pLY5zFTtc

Som i kan se på ovenstående så fik jeg set filmen i dag, efter dette indlæg gik jeg ned og købte den for en 50'er.

Michael

Som den første anmeldelse til denne film, må jeg gøre det helt klart! "Dancer in the Dark" har: En hovedperson hvis ulykke og uretfærdige skæbne vil ødelægge samtlige forhåbninger til amerikanske romantiske komedier du har haft. Hovedperson spilles så fantastisk naturligt af Björk, at man tror på hende. Samtidig er filmen lavet med et simpelt visuelt dogme-agtigt udtryk til den virkelige verden, at man føler sig på en endnu bedre bølgelængde med hovedpersonen. De få ting gør, at du får et forhold med hovedpersonen som i ingen andre film. Slutningen vil både chokere dig og få tårerne til at trille. Selvom man i sidste ende godt ved, hvordan det hele vil ende, så sidder man alligevel og håber intenst, at ens fornemmelser for virkeligheden er forkerte. "Dancer in the Dark" har været tættest på at få mine tårer frem, og derfor får den topkarakter!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.