Cæsar skal dø

Censur 15
13. Dec 2012
76 min
Øst for Paradis
Cesare deve morire
Billede
(© Øst for Paradis)
Billede
(© Øst for Paradis)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.0 / 6
Medier (3)
Bedøm selv filmen:

 

'Cærsar skal dø' forgår i Rebibbia-fængslet i Rom. En opsætning af William Shakespeares 'Julius Cæsar' er lige sluttet med stort bifald. Lyset ebber ud, og skuespillerne bliver igen til fanger, imens de føres tilbage til deres celler. 

Seks måneder tidligere: Fængselsdirektøren og teaterinstruktøren taler med fangerne om et nyt projekt - opsættelsen af 'Julius Cæsar' i fængslet. Første skridt er casting, næste skridt er at udforske teksten, der via Shakespeares universale sprog kan hjælpe de indsatte med at identificere sig med karakterne.

Men vejen til opførelsen af teaterstykket er fyldt med både forventninger, konfrontationer og frustrationer over den frihedsberøvelse, de alle er straffet med.

Taviani-brødrenes film om Shakespeare bag tremmer, som med delvist improviseret dialog bevæger sig på grænsen mellem fiktion og dokumentar, vandt Guldbjørnen ved årets Berlinale.

Vittorio Taviani (født 1929) og Paolo Taviani (født 1931) vandt i 1977 Guldpalmen for 'Padre padrone' og Juryens specialpris fem år senere for 'San Lorenzo-natten'.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: