Cookie- og Privatlivspolitik

Crosswind - Hvor vindene mødes

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
26.11.2015
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Risttuules
|

14. juni 1941 blev titusinder af mennesker i Estland, Letland og Litauen uden varsel fjernet fra deres hjem. Uden nogen form for rettergang blev mændene sendt til fangelejre og kvinder og børn deporteret til Sibirien. Formålet var, at skræmme og intimidere befolkningen i de russisk besatte lande.

Erna er lykkeligt gift med Heldur og mor til en lille pige ved navn Eliide. Også Erna bliver send til Sibirien i en godsvogn sammen med sin datter og mange andre Estere. For hende tager tiden en anden dimension. I kampen mod sult og ydmygelse under umenneskelige forhold søger hendes sjæl trøst og frihed ved at skrive breve til sin mand, som hun er blevet skilt fra ved deportationen og som hun sidenhen ikke har hørt fra.

'Crosswind - Hvor vindene mødes' er baseret på sande hændelser og benytter sig af et ekstraordinært visuelt sprog og en teknik, man aldrig har set før. Mange omtaler filmen som om at "træde ind i-" eller "vandre igennem et fotografi".

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.4
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en filmperle med en helt særlig glans." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "... sjældent er menneskers tab af sig selv blevet beskrevet så levende og velformuleret. Takket være en filmmager, der tør tænke anderledes, lever mindet om 2. verdenskrigs uhyrligheder videre i et ny, kraftfuldt sprog." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en udfordrende film, ikke mindst fordi æstetikken kan spænde ben for den rene følelsesmæssige indlevelse. Men det er et ambitiøst værk af en mand, man må glæde sig til at se mere fra. De usædvanlige og overraskende film hænger ikke på træerne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En autentisk dagbog er basis for et unikt filmsprog, der bogstaveligt mimer ufriheden..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Claudia

En stærk og knugende smuk film, der ikke lefler for, hverken publikum eller investorer. En film, der bruger de filmiske virkemidler optimalt!

Gå i Gloria og få en filmisk mavepuster!

Neffiuser/543876

Jeg var inde og se denne fantastiske film igår aftes til en forpremiere, efter at have ventet spændt i et par år.

Filmen er meget anderledes and ALLE andre film jeg nogensinde har set. Det er som at træde ind i et fotografi. Billederne er sort-hvide, hvor der gennem hele filmen bliver læst op af breve skrevet, og på den måde bliver historien fortalt. Samtidigt svæver kameraet gennem store setups hvor mennesker står helt stille hvilket giver et meget drømmende, 3D bullet time-agtig effekt der virker virkeligt godt. Specielt når historien pludselig hopper 'bag ens ryg' og vi nu er videre i forløbet. Dette er virkelig en film der indbyder en til at nyde billederne og den cinematografiske del af filmen, hvor al fortælling foregår langsomt og indbyder til at man dykker med ind i den.

Jeg havde store forventninger til denne film, som måske blev skudt lidt ned efter at have set traileren, men til fulde blev opfyldt med mere til da jeg så filmen.

9/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.