Cookie- og Privatlivspolitik

Crimson Peak

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget uhyggelig og gyserpræget grundstemning. Der er adskillige urovækkende scener, hvor man ser spøgelser i forskellige afskygninger skræmme livet af hovedfiguren. I en indledende scene ligger en lille pige alene i en seng, og man ser en sort skygge nærme sig og gribe fat om hende med lange sorte fingre. I flere andre scener ses et blodrødt skelet komme kravlende på gulvet efter en ung kvinde. Hertil kommer flere scener med blodige og makabre drab. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Crimson Peak
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Gyseren 'Crimson Peak' foregår i 1800-tallet, og handler om Edith Cushing, der som barn fik advarslen ”vogt dig for Crimson Peak” af sin mors spøgelse.

Som ung kvinde er Edith blevet en aspirerende forfatterinde, der omsætter kontakten med det hinsides til fiktionens verden. Hun lever en tryg og privilegeret tilværelse sammen med sin velhavende far, men tingene ændrer sig, da Edith lader sig forføre af den britiske forretningsmand, Thomas Sharpe.

Edith gifter sig med Thomas og flytter til en afsides by i England for at bo i han og søsterens imponerende, men faldefærdige palæ. Snart bliver den unge pige klar over, at intet er som hun forventede - slet ikke hendes nye ægtemand.

'Crimson Peak' er en spøgelseshistorie, men Guillermo del Toros nye film er ligeså meget en hjemsøgt kærlighedsfilm, hvor følelserne står i stærk kontrast til nattens rædsler.

Den mexicanske instruktør fortsætter i de okkulte fodspor fra filmene ’The Devil’s Backbone’ og Pans labyrint, men med et fokus på den gotiske romance, som vi kender fra film som Bram Stoker’s Dracula.

Rollelisten er ikke mindre imponerende med trekløveret Tom HiddlestonMia Wasikowska og Jessica Chastain i front. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (217 votes)
3.8
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Én stjerne til de ellers talentfulde skuespillere, der kæmper bravt med et dårligt manuskript og én stjerne til hovedrollen: De betagende kostumer og det flotte victorianske/gotiske set-design." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "...en æstetisk fornøjelse ud over det sædvanlige, som bestemt har en høj underholdningsværdi, men egentlig vedkommende eller skræmmende bliver denne blanding af 'Stormfulde højder' og 'Rebecca' aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "...inden ankomsten til Den blodrøde Høj, så det hele lovende ud. Jeg nød hvert et sekund, endda så meget at den fornemmelse blev siddende i kroppen, selv længe efter at 'Crimson Peak' havde afsløret sin sande identitet som … en skodfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Crimson Peak' er mesterligt iscenesat. Den besidder en overbevisende detaljerigdom, der gør, at man lader sig suge ind i det uhyggelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Crimson Peak' er en tiltrængt ambitiøs genoplivning af spøgelsesfortællingen som filmgenre. Som visuelt udsagn har den alt, hvad man kan ønske sig af del Toros farvestrålende mørke og billedstoflige overdådighed." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidi

Jeg nåede ikke at se Crimson Peak, da den gik i biografen, den blev taget af plakaten her i Odense efter meget kort tid. Men nu har jeg endelig fået set den på Blu-ray.

Jeg må indrømme, at jeg er skuffet! Meget skuffet endda. Jeg havde - trods de meget blandede anmeldelser - ret høje forventninger til filmen, men nu kan jeg godt se, hvorfor Benedict Cumberbatch i sin tid trak sig ud af projektet.

Visuelt er den smuk at se på, absolut. Der er så meget at se på i hver scene og skuespillerne gør et ihærdigt forsøg på at få figurerne til at virke troværdige. Det lykkedes bare ikke rigtig. Jeg sad halvejs i filmen og blev pænt irriteret på figurerne og selv Tom Hiddleston, som jeg synes er virkelig god normalt, fungerer altså bare ikke rigtigt i rollen som Thomas. Historien er for tynd, der er ikke nok kød på og jeg sad bagefter og tænkte, har Del Toro virkelig fået en ca 2 timer lang film ud af det her?

Jeg synes det er synd, for den havde ellers al potentiale til at blive en god film. Hvad der er gået galt for Del Toro den her gang, er ikke til at vide.

Jeg er så bare ikke glad for filmen, men kan svinge mig op på små tre stjerner og det er det visuelle der trækker den derop.

julia bromann

Forventede meget mere..

Linuser/508650

Only because I like the castle and all the dresses,so I give it 5 stars. Story is ok but nothing really surprise me.

Annette L. Ruser/10026

Jeg havde så stor forventning til Crimson Peak. Jeg er vild med Tom Hiddleston og temaet med det gotiske i Crimson Peak er lige min stil. Men hold da op hvor blev jeg skuffet. Den var på intet tidspunkt uhyggelig. Huset var utroligt flot og der var stor potentiale i handlingen og scenariet. Men hold da op en gang langtrukken pladder af en kærlighedshistorie. Skuespillerne gjorde hvad de kunne og jeg synes de spillede rigtigt godt. Men ja jeg var skuffet da jeg forlod biografen

Reff

Det er noget tid siden, jeg sidst var i biografen og jeg må sige, at valget af denne film ikke var en fejl!
Selvom jeg havde håbet på noget lidt mere intens uhygge og mindre "lovy dovy", gjorde skuespillerne det godt og dens effkter var meget flotte, så den var mulig at blive fanget af!
Plottet er let gennemskueligt, så hvis du er detektiv, skal du holde dig borte!!

Som min partner in crime sagde "Tom Hiddelston, gjorde det worth" et godt citat! xD

Crimson Peak overraskede mig, mildt positivt, og jeg er sikker på at den kan gøre det samme for dig!

Wayne

Hvis man forventer en gyserfortælling, når man skal se en film instrueret af Guillermo del Toro - så har man ramt helt ved siden af.

Guillermo del Toro laver først og fremmest eventyr - og hans mexicanske baggrund glemmer han aldrig. Det ser man tydeligst på hans genfærd som stammer fra det sydamerikanske, og ikke er de typiske engelske.

Men ellers er det et typisk eventyr, hvor onde kræfter bekæmper det gode og uskyldsrene. Man får en klar fornemmelse af at filmen sagtens kunne være lavet for 70 år siden - bare tilsat effekter og farver.

Synd at man ikke har formået at præsentere filmen som det den er - så ville mange flere sikkert have set den, og det fortjener både skuespillere og instruktør. Dybest set kunne den lige så godt have været et Disney eventyr - der går hovedpersonen også så grueligt meget igennem.

Vil man gerne opleve filmen i biografen, så er det ved at være sidste chance. I Aarhus går den sidste gang i aften, onsdag.

Anne Metteuser/55891

Jeg havde set anmeldelsen af Crimson Peak i Morgen TV. Anmelderen Casper Christensen var ikke særlig begejstret for filmen, da han ikke mente, at der var nok gys. Af de få glimt, som blev vist, kunne jeg straks se, at dette var en film for mig – og hvor fik jeg ret. Der var rigeligt med gys, i hvert fald for både min veninde og jeg (kvinder i vores bedste alder +50 :-). Filmen har alt, hvad hjertet kan begære: en pragtfuld kærlighedshistorie, et mystisk slot, masser af spøgelser, flot filmatisering, intelligente metaforer og en udmærket psykologisk handling. Det er meget lang tid siden, at jeg har følt mig så godt underholdt.

Merkin Muffleyuser/991522

Filmen var visuelt flot lavet og underholdende. Men historien virkede - selv henset til genren - lidt utroværdig og uelegant.

Hovedpersonen er en rigmandsdatter, der fremstilles som fornuftig og afbalanceret, men tilsyneladende lynhurtigt bliver forelsket (en forelskelse, der virker mærkeligt påtaget). Hun undrer sig nærmest ikke over et meget mistænkeligt dødsfald i familien, men gifter sig i stedet fluks med en mystisk fremmed mand, som hun ved mangler penge. Hun virker helt uberørt over udsigten til at skulle fortsætte sit liv i et totalt faldefærdigt palæ. Og sådan fortsætter det med små detaljer, som skaber en større mængde huller i plottet.

Og så virker skuespillernes præstationer mærkeligt teatralske.

Kort sagt: Underholdende film, men man skal ikke forvente en dyb eller specielt logisk historie.

Katrine

Rigtig god film, som lader en sidde tilbage med tanken "jeg håber der kommer en efterfølger". det var rart at spøgelserne ikke kun var der for at skræmme, men at de rent faktisk symboliserede noget. Hovedrollernes udvikling i filmen var også meget spændende. Med det sagt, kan det diskuteres, om manuskriptet er godt eller dårligt - personligt havde jeg forventet mere af det flotte sprog fra 1800/1900 tallet, men ellers synes jeg at manuskriptet var okay :-)

Bianca

Det gav nogle gisp engang imellem når overraskelserne kom, ellers var det bare en masse uskønne spøgelser man sagtens kan klare med en nogenlunde stærk mave :-)

En dejlig kærlighedshistorie igen med komplikationer og en passende slutning.

Helt klart en god film, og fantastisk præsentation af Mia Wasikowska og Tom Hiddleston, Tom for hans utrolige udførsels af denne forstyrrede men i hjertet gode karakter, meget kraftige følelser på film, det var bevægende!

Romantisk Gyser er en god beskrivelse, og hvis man er fan af Tom Hiddleston er det et mist at se, han gør det utroligt godt. Hvis man forventer en gys hvor man sidder og skriger og for mareridt så er det nok ikke den film man skal satse på.

En dejlig oplevelse!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.