Cookie- og Privatlivspolitik

CPH PIX 2010 - Metropolis feat BJ.NiLsen

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Den oprindelige version af Fritz Langs 'Metropolis' vender endelig tilbage til det store lærred - i sin fulde, originale længde! Det er 83 år siden, at den episke science fiction-klassiker havde sin verdenspremiere i Berlin. Med en længde på over to timer, enorme kulisser, tusindvis af statister, spektakulære visuelle effekter og gotisk grandiositet, havde verden mildest talt aldrig set noget lignende. Filmen blev dog klippet ned, og først nu i 2010 kan 'Metropolis' endelig opleves i en udgave, der næsten svarer til originalen. PIX viser filmen i Skandinaviens største biografsal, Imperial, med nykomponeret livemusik af den svenske lydkunstner BJNilsen - et af den elektroniske musikscenes fornemste navne. BJNilsen, der udover sine minimalistiske soloalbum på Touch Music har skrevet til film, tv og arbejdet som lyddesigner, behandler autentiske field recordings elektronisk med dybe droner og lange cinematiske soundscapes som resultat. En sci-fi filmklassiker indsvøbt i elektroniske toner er, hvad der venter publikum.


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
6
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

En vis Charlie Chaplin må have været lidt inspireret af Metropolis, da han lavede Moderne Tider 9 år senere - og det er han bestemt ikke ene om. Navnet på byen blev tyvstjålet af Joe Shuster og Jerry Siegel, da superman skulle have en by at bo i. Og senere har Star Wars hentet inspiration til design af byer og robotter fra filmen.

Filmen; Mimikken er som altid i en stumfilm næsten komisk overdrevet, da man mangler en stor del af det talte som man må gætte sig til.

Fin historie om intriger, udnyttelse, opfindelser og oprør.

Ingen tvivl om at Fritz Lang var genial, og langt foran sin tid - for datidens publikum må den have været helt overvældende. Lidt af en præstation.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.