Cookie- og Privatlivspolitik

Countdown

Tilladt for børn over 15 år
Gyserfilmen har en meget urovækkende og uhyggelig grundstemning. Den indeholder mange chokeffekter, gyser- og angstprægede scener, hvor hovedkaraktererne hjemsøges af og kæmper mod uhyggelige dæmonlignende væsener. Mennesker kommer ud for dødsulykker, andre lemlæstes og dræbes af dæmoner. Det dæmoniske og uhyggelige indhold understøttes af dyster gyser-musik. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2019
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Countdown
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyserfilmen ’Countdown’ tager fat i teknologiens mørke side. Her er nemlig en morbid mobil-app på spil, der kan forudsige dets brugeres eksakte dødstidspunkt.

I gyseren følger man således den unge kvinde og sygeplejerske Quinn, der får nys om den mystiske app. Hun vælger at downloade den, hvilket straks sætter gang i nedtællingen til hendes død.

Det lyder ganske vist mest af alt som en dårlig spøg med en sådan app, men det viser sig snart, at den er god nok. For andre, der tidligere har downloadet app'en til deres telefon, er rigtigt nok døde på det præcise tidspunkt for nedtællingen.

Det bliver derfor nu en kamp mod tiden for at løse mysteriet bag den dødsensfarlige app, inden hendes tid rinder ud.

’Countdown’ lægger sig således på sin vis i samme grumme boldgade som gyser-filmen The Final Destination fra 2000, der ligeledes har et koncept med opfindsomme dødsfald til følge i centrum. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
4.4
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Det er ikke nogen dum idé til en gyserfilm, desværre er den bare ikke særligt godt udført i 'Countdown'." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "[Filmens instruktør] ved, at lys, lyd, musik og klip rigtigt anvendt og skuespillere, som leverer indlevede og ægte præstationer, er vigtigere end et stort budget - og så har han ovenikøbet formået at opdatere denne klassiske genre til ungdoms-indfangende nutidig aktualitet." (Helle Sihm)

 • Jyllands-Posten

  "Der er ikke meget mere mening med løjerne end det næste chok. Vil man absolut intellektualisere, kunne man kalde 'Countdown' for en film, der advarer mod at bruge mobiltelefonen alt for meget. Men det ville være en tynd baggrund at ophøje filmen til mere end en standardgyserfilm på." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Rent faktisk fik filmen mig til at ønske, at der blev speedet op for min countdown, så jeg kunne få en lampe i hovedet i biografen." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Jeg var godt underholdt hele vejen igennem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.