Cookie- og Privatlivspolitik

Costa Brava, Libanon

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er ikke aldersvurderet af Medierådet for Børn og Unge, og den har derfor fået tildelt aldersmærket 'Tilladt for børn fra 15'.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2022
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Costa Brava, Lebanon
|
Versioner: se alle
2D, Eng. subtitles
|

Filmen 'Costa Brava, Libanon' handler om den frisindede Badri-familie, der undslipper Beiruts overvældende forurening og sociale uro ved at søge tilflugt i et utopisk bjerghus, som de selv har bygget.

Inden de ved af det, bliver en ulovlig losseplads dog uventet startet lige ved siden af deres oase med præcis det skrald og den korruption, de forsøgte at undslippe.

For familiens to piger bliver det også deres første møde med andre mennesker, opdagelsen af nye følelser og gryende seksualitet. Og efterhånden som lossepladsen vokser, vokser også spændingerne i den tætte familie.

Badri'erne står nu tilbage med et valg: Enten skal de fortsætte deres isolation fra samfundet, eller så skal de forlade deres idylliske hjem og se den virkelighed, de flygtede fra, i øjnene i håb om at forblive tro mod deres idealer.

'Costa Brava, Libanon' vandt publikumsprisen ved sidste års London Film Festival og har desuden vundet priser i bl.a. Toronto og Sivilla.

En af filmens hovedroller, Nadine Labaki, har tidligere stået bag den Oscar-nominerede Kapernaum, hvor hun både var instruktør og manuskriptforfatter samt selv stod foran kameraet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
5.2
3.7

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Konflikterne mellem folk, miljø og korrupte politikere er det bankende hjerte i instruktør Mounia Akls 'Costa Brava, Libanon'. Filmen er gennemsyret af foragt for løgnagtige regeringer og ligeglade mellemledere, der fører befolkningen bag lyset." (Sidsel Minuva)

 • Information

  "Intet menneske er en ø, heller ikke selv om man gerne vil være fri for alle andre og deres uhensigtsmæssige adfærd. Om det og meget andet handler Mounia Akls velformede familie- og økodrama, 'Costa Brava, Libanon'." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "I Beirut i Libanon er der meget at flygte fra. Social uro og forurening er blot to af livets onder i byen. En familie har forskanset sig på en bjergtop, men virkeligheden truer, da en losseplads åbnes som deres nabo." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Balancen mellem antydnings kunst og politiske pointer er en svær øvelse, og den lykkes ikke for Akl i en film, hvor det ellers rørende og velspillede tragikomiske familiedrama styrter sammen under allegoriens vægt." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Eovinliv

Flot, smuk og stemningsfuld samfundskritisk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.