Cookie- og Privatlivspolitik

Congo

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2019
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mordene i Kongo
|

Filmen 'Congo' er baseret på virkelige hændelser og handler om de to nordmænd Joshua French og Tjostolv Moland, som krydser grænsen til det østlige Congo i foråret 2009.

Da deres chauffør bliver fundet myrdet, starter en menneskejagt efter de to mænd i den store congolesiske jungle, hvor de bliver anholdt og dømt til døden.

Døbt ”The Congo Case” udvikler de skæbnesvangre begivenheder i den afrikanske jungle sig til et politisk og diplomatisk sensitivt problem, som længe ser ud til at være uløselig, og som er et mysterium, der har været genstanden for en masse spekulationer. Sagen trak ud i otte år - og kun én af de to vendte hjem til Norge.

Norske Aksel Hennie, som tidligere har spillet overfor Nikolaj Coster-Waldau i Headhunterne, ses i rollen Joshua French.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... som solidt spændingsdrama og fin formidling af en betændt konflikt fungerer 'Congo' glimrende." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Den eksitentielle maskulinitetskrise løber gennem 'Congo' uden at nå til bunds i noget eller fremkalde ny indsigt, men indeholder alligevel, simpelt hen på grund af den mageløse historie og det usædvanlige miljø, nogle nye vinkler." (Eini Carina)