Cookie- og Privatlivspolitik

Concussion

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Der er en række scener, som indeholder voldsomme elementer: Voksne skændes og græder på gaden og i hjemmet. En angst kvinde forfølges i bil. I flere scener ses psykisk ustabile personer i stærk affekt råbe og smadre ting. En mand ses med bylder på benet påfører sig selv et elektrisk stød. Der er flere lange beskrivelser af obduktioner hvor såvel ligene, instrumenterne, lægen og noget blod ses. Da filmen imidlertid det meste af tiden forløber roligt, præget af dialoger og da obduktions-scenerne omhyggeligt afstår fra at vise sår og indvolde, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.03.2016
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Concussion
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Concussion' handler om neuropatologen Dr. Bennet Omalu, der som den første opdager, at amerikanske fodboldspillere pådrager sig varige hjerneskader forårsaget af sporten.

Omalu konstaterer tilstanden, der går under navnet kronisk traumatisk ecefalopati (CTE), hos en tidligere fodboldspiller, som er død af hjertestop.

Den banebrydende retsmediciner forsøger nu at få sandheden frem om sportsgrenens farlige konsekvenser, men den amerikanske football-liga NFL forsøger ihærdigt at benægte, at det er den voldsomme sport, der forårsager lidelsen.

Dramaet er baseret på den virkelige historie om den nigerianske immigrant og retsmediciner Bennet Omalu, der tvinges ud i en indædt kamp med en af verdens mest magtfulde institutioner.

Will Smith spiller den excentriske patolog, og på rollelisten ses også den garvede Alec Baldwin, der bl.a. er kendt fra tv-serien '30 Rock'. 

'Concussion' er instrueret af den relativt ukendte Peter Landesman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.4
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sportsfans vil nok gå skuffede hjem, og kun ihærdige beundrere af Will Smith vil anbefale den." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... selvom Smith er omgivet af velmenende skuespillere som Alec Balwin og Albert Brooks, og selvom hans afrikanske accent er imponerende, så kan man ikke lade være med at være lidt ligeglad."" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man aner, at der på papiret gemmer sig en interessant portrætfilm om Omalu og om at få magtfulde mennesker til at stå frem." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "... da jeg hørte superstjernen Will Smith tale engelsk med nigeriansk accent i begyndelsen af ’Concussion’ var jeg solgt. Jeg var på." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... mens 'The Insider' i 1999 rullede en rygende vellykket og virkelighedstro thriller af dén tobak, skæmmes ' Concussion' af knæfald for Gud og fædreland, som var filmen kun beregnet på at overbevise Bibelbæltets footballfans." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.