Cookie- og Privatlivspolitik

Colombiana

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.09.2011
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Colombiana
|

I 'Colombiana' er den ni-årige Cataleya (Zoe Saldana) vidne til mordet på sine forældre.

Cataleya slipper med nød og næppe fra massakren og søger tilflugt i USA hos sin onkel, der er gangster.

15 år senere arbejder Cataleya som professionel lejemorder. Hendes signatur er en hvid orkidé, der er tegnet på ofrenes bryst. Blomsten er et varsel til forældrenes mordere.

Cataleya er fast besluttet på at få hævn - også selvom det kan koste hende det, hun elsker allermest.

Luc Besson og Robert Mark Kamen ('Det femte element', 'Taken') har skrevet manuskriptet til 'Colombiana'.

Læs kino.dk's interview med Zoe Saldana.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (99 votes)
4.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Colombiana' er cool underholdning med en hovedperson, der fungerer bedst, når hun er überlækker hævner med næsten overnaturlige evner, og knap så godt, når hun er den skadede lillepige." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Zoe Saldana (...) kæmper i hovedrollen det bedste, hun har lært, og der er ingen tvivl om, at hendes fysiske formåen er fuldt på højde med f.eks. Angelina Jolies. Men mod Bessons og Karmens uoriginale manuskript og gumpetunge replikker kæmper hun forgæves." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Det er forfriskende at se en kvindelig lejemorder give den gas, men ellers er det intet nyt under action-solen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er ikke udpræget god smag, men kan man finde sin indre B-film-grovæder frem, er der smæk for hver en skilling i 'Colombiana'." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen overraskelser, så den rituelle faktor skal bære igennem. Det er den ikke stærk nok til, og slutfacit bliver en blød mellemvare." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hævnfilm er sjældent særlig realistiske. Faktisk normalt lige det modsatte. Colombiana er ekstrem urealistisk. Hvilket føles ekstra meget, fordi den tager sig selv seriøs. I modsætning til film som Machete, hvor man jo godt ved, at det hele bare er for "sjov" og derfor er lettere at sluge. Hertil kommer, at dialogen er dårlig og utroværdig. Alligevel giver jeg filmen 4 stjerner, fordi jeg var super godt underholdt hele vejen igennem. Ikke et eneste kedeligt minut. Og det er vel det, som det hele handler om.

FilmFaxuser/1051580

Du skal være parat til at rydde alle forventninger af vejen, inden du ser 'Colombiana' for at få en nogenlunde god oplevelse. Filmen er i sig selv en fed thriller med heftige action øjeblikke, som udspiller sig på en okay interessant historie, med Star Trek/Avatar-stjernen i hovedrollen. Zoe Saldana fungerer fint, mens resten af persongalleriet gennemgående er alt for endimensionelle. Jeg er for eksempel ikke meget til at høre forskellige accent blandet sammen i film. Desværre. Så jeg blev ikke rigtigt fanget i 'Colombiana', og helhedsindtrykket efter mange middelmådige og dårlige øjeblikke, var ikke så godt som håbet. Filmens trailer fik dog heller ikke selve filmen, til at se ud som om den bød på særligt meget suspense. Men heldigvis indrømmer traileren (i forhold til mange andre filmtrailers), at filmen overhovedet ikke byder på noget af den slags. Men nok ikke lige sådan en film, jeg vil anbefale man tager ind og ser på det store lærred. For hvis man leder efter hårde tøser i action film, som helst skal byde på en ny form for handling. Så ligger denne ikke nummer et. For det meste af det vi ser undervejs, ligner rimeligt meget noget vi har set i mange andre film, der også havde en handlekraftig hovedperson, og en handling der handler om hævn. Det er trods alt et fint bud på peberen til Phillp Noyce´ 'Salt' (2010). Og får derfor kun tre stjerner. Altså på grund af den fængende action, Saldana´ præstation (som voksen), og plotknuder der fint holder sig fra at gå op undervejs. Ikke mere!

- Skrevet af: Daniel

søren

.. megaton har virkelig oppet sig siden den FORFÆRDELIGE transporter 3 .... her er en revenge film, der dejligt uhøjtideligt leverer varen !!! ... ingen unødige svinke ærinder såsom indviklet plot, selvhøjtidelige personer & platte one liners .... det er b-film når det er bedst !!!! ... & zoe saldana er UBER hot som den kvindelige pendant til karakterer som leon & hitman .... volden ku godt ha været lidt mere blodig & brutal, men besson tænker ( as usual :-( ) for meget på indtjening fremfor substans ... men den irriterende pg-13 rating ka man leve med & hvis ikke, så køb den amerikanske UNRATED version på bluray ( ca 4 min. længere & med scener der virkelig er strammet op på !!! ) .....

Mike

Godt produceret med masser af action, til at starte med syntes jeg at introen med hende som lille pige var lidt lang, men da den sluttede syntes jeg at den godt kunne ha' været lidt længere.

Frank

Okay film

Wayne

Film som kommer fra Luc Bessons film produktion. Ikke den dybe film, men den er ekstremt flot produceret og der er masser af action i høj klasse. Kan klart anbefales hvis du søger en god skydefilm.

Esbenuser/222283

Lille Colombiana vil være lejemorder, hvilket hun så bliver som stor. Hun vil hævne sine forældres død - cliché på cliché! Sådan er hele filmen!

Skuespillet er fint, filmningen er fin osv., men den er bare så kedelig og intetsigende. Ligegyldig plot og man er ligeglad med alle karaktererne. Hovedpersonen er en selvfed empowered kvinde der tager sig selv ALT for seriøs.

Drop den og se Mission Impossible eller Bourne filmene i stedet!

Martine

Da jeg så traileren til Colombiana, blev jeg helt høj og tænkte, det måtte være en ny slags Nikita. Men desværre.
Det er en film der er fyldt med kaos og historien er alt for forudsigelig - hvis jeg ikke vidste det, ville jeg aldrig have spået at det var Besson som var writer.
Det føles lidt som om menneskerne bag denne film har tænkt - hende Zoe Saldana, hun er da meget bøjelig (se Avatar) - hun skal da medvirke i en tju-bang-chokolade-mand film, med hele pivtøjet. Og så er de gået i gang med at skrive et alt for overfladisk manuskript, som afspejler sig groft på skærmen.
Der mangler indhold, både historie mæssigt og hos karaktererne. Ikke engang Zoe Saldana gør det 100% troværdigt i sin rolle som "killer." Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal give stjerner for, selv skurkene er blødsødne i deres udseende og handlinger.

Den kan få en stjerne for den mother-f****** gun hun render rundt med da politiet finder ud af hvor hun bor og så kan den få en stjerne for skuespilleren Lennie James, da han er den eneste som formår at smide lidt seriøsitet af sig.

Som afsluttende kommentar vil jeg sige at filmen er god til en action filmaften, hvor man egentlig ikke behøves at følge med. Ellers skal den gemmes langt væk indtil Besson kommer frem med endnu et guldkorn.

Tinna Knøsgaard

En film, der var meget præget af en "Tju bang" historie og alt for fantastisk i sin udførelse.

En 10 årig pige, der kan springe fra hustag til hustag uden at få en skramme og ende som uovervindelig lejemorder - det var ikke lige min smag.

Historien kunne have været god - jeg er normalt meget til krimier og thrillers - men den her kunne jeg godt have undværet.

Slumstormeruser/234602

Jeg kunne godt lide filmen og historien. En meget snævert synet tilgang, der er ikke plads til ret mange sidehistorier. Hun er fuldstændigt fokuseret på sin hævn. Der er ikke så meget plads til andet.

Scenerne er flotte og virker ægte.

NB. Hvis hun havde været med i De Satans Chefer, så havde den hurtigt været overstået. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.