Cookie- og Privatlivspolitik

Colombiana

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.09.2011
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Colombiana
|

I 'Colombiana' er den ni-årige Cataleya (Zoe Saldana) vidne til mordet på sine forældre.

Cataleya slipper med nød og næppe fra massakren og søger tilflugt i USA hos sin onkel, der er gangster.

15 år senere arbejder Cataleya som professionel lejemorder. Hendes signatur er en hvid orkidé, der er tegnet på ofrenes bryst. Blomsten er et varsel til forældrenes mordere.

Cataleya er fast besluttet på at få hævn - også selvom det kan koste hende det, hun elsker allermest.

Luc Besson og Robert Mark Kamen ('Det femte element', 'Taken') har skrevet manuskriptet til 'Colombiana'.

Læs kino.dk's interview med Zoe Saldana.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (101 votes)
4.1
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Colombiana' er cool underholdning med en hovedperson, der fungerer bedst, når hun er überlækker hævner med næsten overnaturlige evner, og knap så godt, når hun er den skadede lillepige." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Zoe Saldana (...) kæmper i hovedrollen det bedste, hun har lært, og der er ingen tvivl om, at hendes fysiske formåen er fuldt på højde med f.eks. Angelina Jolies. Men mod Bessons og Karmens uoriginale manuskript og gumpetunge replikker kæmper hun forgæves." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Det er forfriskende at se en kvindelig lejemorder give den gas, men ellers er det intet nyt under action-solen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det er ikke udpræget god smag, men kan man finde sin indre B-film-grovæder frem, er der smæk for hver en skilling i 'Colombiana'." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Der er ingen overraskelser, så den rituelle faktor skal bære igennem. Det er den ikke stærk nok til, og slutfacit bliver en blød mellemvare." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Hævnfilm er sjældent særlig realistiske. Faktisk normalt lige det modsatte. Colombiana er ekstrem urealistisk. Hvilket føles ekstra meget, fordi den tager sig selv seriøs. I modsætning til film som Machete, hvor man jo godt ved, at det hele bare er for "sjov" og derfor er lettere at sluge. Hertil kommer, at dialogen er dårlig og utroværdig. Alligevel giver jeg filmen 4 stjerner, fordi jeg var super godt underholdt hele vejen igennem. Ikke et eneste kedeligt minut. Og det er vel det, som det hele handler om.

søren

.. megaton har virkelig oppet sig siden den FORFÆRDELIGE transporter 3 .... her er en revenge film, der dejligt uhøjtideligt leverer varen !!! ... ingen unødige svinke ærinder såsom indviklet plot, selvhøjtidelige personer & platte one liners .... det er b-film når det er bedst !!!! ... & zoe saldana er UBER hot som den kvindelige pendant til karakterer som leon & hitman .... volden ku godt ha været lidt mere blodig & brutal, men besson tænker ( as usual :-( ) for meget på indtjening fremfor substans ... men den irriterende pg-13 rating ka man leve med & hvis ikke, så køb den amerikanske UNRATED version på bluray ( ca 4 min. længere & med scener der virkelig er strammet op på !!! ) .....

Mike

Godt produceret med masser af action, til at starte med syntes jeg at introen med hende som lille pige var lidt lang, men da den sluttede syntes jeg at den godt kunne ha' været lidt længere.

Frank

Okay film

Wayne

Film som kommer fra Luc Bessons film produktion. Ikke den dybe film, men den er ekstremt flot produceret og der er masser af action i høj klasse. Kan klart anbefales hvis du søger en god skydefilm.

Martine

Da jeg så traileren til Colombiana, blev jeg helt høj og tænkte, det måtte være en ny slags Nikita. Men desværre.
Det er en film der er fyldt med kaos og historien er alt for forudsigelig - hvis jeg ikke vidste det, ville jeg aldrig have spået at det var Besson som var writer.
Det føles lidt som om menneskerne bag denne film har tænkt - hende Zoe Saldana, hun er da meget bøjelig (se Avatar) - hun skal da medvirke i en tju-bang-chokolade-mand film, med hele pivtøjet. Og så er de gået i gang med at skrive et alt for overfladisk manuskript, som afspejler sig groft på skærmen.
Der mangler indhold, både historie mæssigt og hos karaktererne. Ikke engang Zoe Saldana gør det 100% troværdigt i sin rolle som "killer." Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal give stjerner for, selv skurkene er blødsødne i deres udseende og handlinger.

Den kan få en stjerne for den mother-f****** gun hun render rundt med da politiet finder ud af hvor hun bor og så kan den få en stjerne for skuespilleren Lennie James, da han er den eneste som formår at smide lidt seriøsitet af sig.

Som afsluttende kommentar vil jeg sige at filmen er god til en action filmaften, hvor man egentlig ikke behøves at følge med. Ellers skal den gemmes langt væk indtil Besson kommer frem med endnu et guldkorn.

Tinna Knøsgaard

En film, der var meget præget af en "Tju bang" historie og alt for fantastisk i sin udførelse.

En 10 årig pige, der kan springe fra hustag til hustag uden at få en skramme og ende som uovervindelig lejemorder - det var ikke lige min smag.

Historien kunne have været god - jeg er normalt meget til krimier og thrillers - men den her kunne jeg godt have undværet.

Jeff

That’s right, bad things happen to bad people in this movie and all I could ask myself was, who cares?! From the outset, I knew it was the type of movie where I would have to switch off my brain logic centre to be able to enjoy it, but I just couldn’t.
Little girls bad parents are killed by their equally bad “employer”, so she is taken in by her bad uncle and grandmother. She becomes a murderer for hire, whilst on the side killing some of the people who killed her parents.
I couldn’t root for her, as she was just as bad as the people she was killing and when people she cares about get hurt, as a direct consequence of her actions, I couldn’t feel sorry for her. She brought it on herself and them.
It was a very unoriginal story, with run of the mill action sequences. There was only one scene in the movie that I thought was cool and that was when she got the drop on a very cocky CIA agent. But she was only able to do that by threatening the only “good” person in the movie, so if I could have had any sympathy for her, it was lost when she did that.
The only silver lining was I won the tickets for this, so didn’t pay to see it.

Aage Michaeluser/5719

colobiane er en god fil mange gode action scener

Laurits

Det er en rigtig god film, der bestemt er værd at se. En spændende action spækket film, med en meget smuk kvindelig hovedrolleindehaver.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.